Γενικά Έτσι γίνεται η εκπαίδευση στα καναρίνια φωνής;

nasospappas

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2015
Μηνύματα
22
Πόλη
Λιβαδειά
Βρήκα ένα άρθρο που σε κάποιο σημείο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδευόταν ένα καναρίνι φωνής.
Pet City #2 ‹GREKA

Έτσι γίνεται η εκπαίδευση; Το βρήκα θλιβερό.
 
Το "μπαούλιασμα" ή "μούτεμα" ή τέλος πάντων όπως και να τη λένε την εκπαίδευση αυτών των καναρινιών φωνής έχει απασχολήσει και την παρέα μας αρκετές φορές.
Σχετικά πρόσφατα συζητήθηκε ένα παρόμοιο θέμα στο οποίο μπορείς να διαβάσεις πολλά από τα "δεδομένα" αυτής της εκπαίδευσης. Μιλάμε για κανονικό Μπαούλιασμα - Σεντούκιασμα στα πουλιά • PetBirds
Θα συμφωνήσω μαζί σου στο σχόλιό σου, γιατί κι εγώ συντάσσομαι με την άποψη ο,τι δεν είναι όλα αυτοσκοπός και δεν πρέπει πάντα για δική μας ικανοποίηση ή ακόμη και για σκέτο εγωισμό ανάδειξης να έχουμε τέτοιους είδους "εκπαιδεύσεις"... και να καμαρώνουμε για το αποτέλεσμα.
Θα δανειστώ ένα video από εκείνη τη συζήτηση για να μη χαθεί η ιδέα... ειδικά αυτή μετά το τέταρτο λεπτό...
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Να πει καποιος του καραγκιοζη
Μαρίνα, ο σεβασμός και η αγάπη μας προς τα ζώα, προϋποθέτει (ή τουλάχιστον θα έπρεπε) αντίστοιχη στάση και απέναντι στον άνθρωπο, ακόμη και στις διαφωνίες μας.
 
Βασικα ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει δουλέψει πάρα πολύ.. Και στο κάτω κάτω αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορούμε ν τα ανερουμε όλα.. Εγώ είμαι υπέρ εφόσον υπάρχουν υψηλά στάνταρ..όχι ο κάθε άσχετος ν το κάνει..
 
Εγώ είμαι υπέρ εφόσον υπάρχουν υψηλά στάνταρ..όχι ο κάθε άσχετος ν το κάνει
Παναγιώτη, ποια διαφορά μπορεί να έχει για ένα πουλί αν το μπουντρουμιάσει ένας γνώστης ή ένας άσχετος; Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει ένα πουλί να επιθυμεί να πέσει στα χέρια του πρώτου και όχι του δεύτερου;
 
Ο πρώτος ξέρει γνωρίζει τι χρειάζεται και πότε πρέπει να γίνεται και για πόσο και υπό πιες συνθήκες καιρικές και μη, εγώ ο άσχετος απλά θα το μπαουλιασω χωρίς να ελέγξω όλους τους παράγοντες..
 
Η γνώση δεν δικαιολογεί τα πάντα, αντίθετα ενισχύει τον δόλο σε μια πράξη.
Η άγνοια δεν είναι καλή αλλά μπορεί να είναι αθώα.
Έχει συζητηθεί εκτενώς το θέμα στο θέμα του λινκ που έβαλε ο Γιάννης πιο πάνω.
 
Back
Top