Αναπαραγωγή Έτσι ζευγαρώνουν τα Gouldian Finch ή το συγκεκριμένο ζευγάρι το κάνει;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Elli

PB Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2020
Μηνύματα
1.940
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους! Ειδα αυτο το βιντεο και τρελαθηκα! Τι προσεγγιση για αναπαραγωγη ειναι αυτη;ο τιτλος λεει Gouldian Finch ειναι αυτη η ρατσα ή ονομαζεται καπως αλλιως;Γιατι κανουν ετσι;ολα το κανουν ή ετυχε αυτο το ζευγαρι να κανει ετσι;ειναι παντα ετσι η διαδικασια αναπαραγωγης; Μου αρεσε παρα πολυ! Ειναι πολυ ομορφα! Εχω πεθανει στα γελια!ας με συγχωρησουν οι φιλοι που εχουν και αναπαραγουν αυτην την ρατσα που γελασα με την προσεγγιση αναπαραγωγης αλλα ειναι πολυ γλυκο και ταυτοχρονα αστειο! Οταν κουνανε το κεφαλι αλλα ειδικα οταν χοροπηδαει το αρσενικο πανω κατω σαν ελατηριο που ειναι σαν να φοραει και κουκουλα ειναι το κατι αλλο! Ειναι δυσκολα σαν ρατσα;σας ευχαριστω πολυ και συγνωμη που γελασα οταν πρωτοειδα το βιντεο (μεταξυ μας το βλεπω ακομα και...🤣 )❤️️️️

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Το αρσενικό για να προσελκύσει και για να εντυπωσιάσει ένα θηλυκό πραγματοποιεί ένα μικρό χορευτικό. Αρχικά έχει χαμηλωμένο το κεφάλι και ύστερα αρχίζει να το κουνάει με ρυθμό. Έπειτα σηκώνει τον κορμό του και με μικρά πηδηματάκια, τα οποία συνοδεύονται από το κελάηδημα του, προσπαθεί να εντυπωσιάσει το θηλυκό. Αν είναι εποχή αναπαραγωγής το θηλυκό θα ενδώσει κουνώντας την ουρά του έχοντας κλίση και τις περισσότερες φορές κουνάει και αυτό το κεφάλι του όπως και το αρσενικό (πιο σπάνια κάνει και αυτό κάποια πηδηματάκια). Πραγματοποιείται, εφόσον είναι έτοιμα, η διαδικασία και αρχίζει σιγά σιγά ο αναπαραγωγικός τους κύκλος.
Ο χορός παρόλα αυτά, μπορεί να πραγματοποιηθεί και μεταξύ αρσενικών πουλιών αλλά και εν παρουσία διαφορετικών ειδών. Δεν συμβαίνει μόνο κατά την περίοδο της αναπαραγωγής δηλαδή.
Δεν είναι εύκολα πουλιά, όπως άλλα εξωτικά, και για αυτό δεν προτείνονται για αρχάριους.
 
@Γιαννης17 Μου εκανε μεγαλη εντυπωση! Στην αρχη πριν καταλαβω τι συμβαινει νομιζα με το κουνημα του κεφαλιου οτι ειχε προβλημα και λεω αχου τι να εχει αραγε;και με το που αρχισε να χοροπηδαει πανω κατω (να χορευει) αρχισα και γελαγα! Ειναι πολυ γλυκουλια! Μακαρι να ειχα την καταλληλη εμπειρια να ειχα και εγω ενα ζευγαρακι! Μου αρεσαν υπερβολικα!απο τα χρωματα μεχρι και ο χορος τους! Σε ευχαριστω για την απαντηση σου!

Να σου κανω και μια πλακιτσα...Μου αρεσε που ειπες οτι δεν προτεινονται για αρχαριους! Μου το ειπες απ εξω - απ εξω σαν να μου λες:μην τυχον και τα ακουμπησεις 🤣

Περα απο την πλακα λογικο ειναι αμα δεν εχεις την εμπειρια να ανταπεξελθεις στις αναγκες αυτων των πτηνων δεν μπορεις να κανεις πειραματα επειδη σου αρεσε ο χορος τους και πως συμπεριφερονται γενικα σαν πτηνα!

Σε ευχαριστω πολυ και παλι για την χρησιμη πληροφορια 😁
 
@Elli Έλλη προς θεού δεν εννοούσα αυτό και πόσο μάλλον για εσένα προσωπικά.
Τα gouldian είναι απαιτητικά πουλιά και για αυτό κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί στο παρελθόν καθόλου με εξωτικά θεωρώ πως αυτές οι σπίζες δεν θα ήταν και η καλύτερη πρώτη επιλογή. Θα τολμούσα να τα παρομοιάσω ως της καρδερίνες των εξωτικών για να καταλάβεις.
Η εκτροφή τους χρειάζεται έλεγχο, οργάνωση και μεθοδικότητα προκειμένου να πάρεις αποτελέσματα. Όταν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μια τελείως ξεχωριστή κατηγορία.

Φυσικά αν θέλεις να πάρεις ένα ζευγαράκι για να το φροντίζεις και τα λοιπά μπορείς να το κάνεις, δεν ήθελα να εννοηθεί το αντίθετο.
Απλά, όπως είπα και πιο πάνω, δεν έχουν καμία σχέση με άλλα πουλιά εκτροφής (καναρίνια, παπαγάλοι) και για κάποιον που δεν έχει σχετική πείρα ίσως απογοητευτεί γρήγορα από τα αποτελέσματα.
 
@christina07 Ναι πιγκουινακι! Πολυ ομορφο ηταν ολο αυτο! Ολη η διαδικασια αυτη ο χορος-ελα να αγαπηθουμε νταρλινγκ 🤣 ηταν απιστευτη! Να κανω αλλη μια πλακιτσα ας μου επιτραπει...ξερεις τι ηχος τους λειπει;οταν κουνανε το κεφαλι πρεπει να μπει ο ηχος:τα καρτουν οταν χτυπανε καπου και μετα κουνανε το κεφαλι τους που ακουγονται τα κατσαρολικα...και οταν χοροπηδαει να μπει ο ηχος ντοινγκ-ντοινγκ 🤣

Περα απο την πλακα ομως τι κανει η φυση...παντως το ειδα πρωτη φορα και ξαφνιαστηκα ευχαριστα! Δεν περιμενα τετοια συμπεριφορα τετοια συνεννοηση μεταξυ τους ηταν εκπληκτικο και οσοι εχουν αυτη την ρατσα να τα χαιρονται γιατι ειναι απιστευτα πλασματα!

@Γιαννης17 😍 Μια πλακιτσα σου εκανα! Μην με παρεξηγεις!γιατι ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα με τον γραπτο λογο! Ποτε μα ποτε ετσι ασχετη που ειμαι να παρω ενα ζευγαρακι και να μην ξερω πως να το αντιμετωπισω και να το χειριστω!αν θελω να τα βλεπω υπαρχουν πολλα βιντεο με την αναπαραγωγη που ειδα, με συμβιωση, με τα παιδακια τους,την διατροφη τους, να διαβαζω τα θεματα εδω που αφορουν την ρατσα αυτη! Δεν θελω να παρω ενα ζευγαρακι και να τα ταλαιπωρω αδικα για δικια μου ευχαριστηση!αν ειχα εμπειρια ανετα θα ειχα γεμισει το σπιτι! ❤️️️️
 
@Elli πάντως μην νιώθεις άσχημα που γέλασες γιατί πραγματικά είναι από τις πιο αστείες προσεγγίσεις! 🤣 εξακολουθώ όμως να πιστεύω πως είναι τα ομορφότερα πουλιά από όλα τα είδη! @Γιαννης17 είναι πουλιά που ζουν σε ζευγάρια ή μπορούν και μόνα τους όπως τα καναρίνια;
 
Αυτή είναι τυπική συμπεριφορά των γκούλντιαν στην αναπαραγωγή. Το θηλυκό στο βίντεο έχει αποδεχτεί τον σύντροφο της στα πρώτα δευτερόλεπτα αφού γυρίζει την ουρά της προς το μέρος του.
Τα γκούλντιαν είναι κοινωνικά πουλιά, δεν ζουν μόνα τους όπως τα καναρίνια. Συνεπώς ιδανικά πρέπει να είναι σε ζευγάρι κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής ή σε κοπάδι με άλλα γκούλντιαν του ίδιου φύλου σε περιόδους εκτός αναπαραγωγής.
 
@YannisK Καλημερα! Μα οταν ειδα το βιντεο προσπαθουσα να καταλαβω τι συμβαινει! Οταν τελικα καταλαβα ηταν απιστευτο! Ναι το θυληκο εκανε την ουρα του σαν να εστελνε σηματα μορς 😂 οπως ειπα και πιο πανω μακαρι να ειχα την καταλληλη εμπειρια και θα γεμιζα ολο το σπιτι! Και επειδη δεν εχω την εμπειρια θα βλεπω βιντεο και ετσι δεν θα τα ταλαιπωρω αλλα θα τα βλεπω χαρουμενα να χοροπηδανε! Μακαρι να εκαναν και τα καναρινια ετσι αλλα το καθε ειδος εχει το δικο του στιγμα το πως να αντιδραει,το πως να συμπεριφερεται, το πως να συμβιωνει,το πως να καλει το ταιρι του για αναπαραγωγη και αλλα πολλα!Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου!
 
Όπως πολύ σωστά έγραψε ο @Γιαννης17 τα γκούλντιαν δεν είναι πουλιά για αρχάριους αλλά και οι μη αρχάριοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι σαν είδος χρειάζεται μελέτη, οργάνωση, μέθοδο και διακριτική παρακολούθηση της συμπεριφορά τους. Η καταστροφή στα γκούλντιαν δεν αργεί να έρθει. Αν αυτά τα κάνει κάποιος τότε τα γκούλντιαν είναι ένα σκληροτράχηλο είδος με άριστα αναπαραγωγικά αποτελέσματα, απίστευτα χρώματα και συμπεριφορές. Και από τραγούδι δεν υστερούν, γεμίζουν το χώρο τους με χαμηλής έντασης γλυκές μελωδίες.
 
@YannisK Συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση!Συμφωνω απολυτα μαζι σου! Οποιοδηποτε ειδος πτηνων σε κατηγορια με βαθμο δυσκολιας Α (παντα ομως με τα δικα μου κριτηρια) και συγκεκριμενα πανω σε αυτην την ρατσα που μιλαμε θελει την καταλληλη φροντιδα,οργανωση, γνωσεις ωστε να εχεις και τα καταλληλα αποτελεσματα αλλιως οπως ειπες εσυ η καταστροφη δεν αργει να ερθει! Δεν μπορω να πω α τι ωραια χρωματα, α τι ωραια προσσεγγιση αναπαραγωγης, α το ενα, α το αλλο ας παρω ενα ζευγαρι να το εχω να το καμαρωνω χωρις να εχω γνωσεις! Καταδικαζεις τα πουλακια που δεν θα περνουν καλα χωρις την σωστη φροντιδα για να ικανοποιηθω εγω! Δεν παει ετσι! Να πω και κατι γρηγορα...ηθελα να παρω καρδερινα ή καρδερινοκαναρο γιατι να το καταδικασω το πουλακι σε κατι που δεν ξερω και να αρχισω να κανω πειραματα!γι αυτο και δεν το προχωρησα!υπαρχουν βιντεο πολλα που τα βλεπεις και τα καμαρωνεις και γελας ευχαριστα και οχι να τα βλεπεις να μαραζωνουν!απλως ανοιξα το θεμα αυτο της αναπαραγωγης των Gouldian Finch γιατι μου εκανε μεγαλη εντυπωση ο τροπος προσεγγισης! Απιστευτο ολο αυτο! Και επειδη απ οτι καταλαβα εχεις την ρατσα αυτη να τα χαιρεσαι ολα 😍
 
Back
Top