Αναπαραγωγή Έφαγαν το αυγό από τη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης monti
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

monti

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουν 2017
Μηνύματα
68
καλημερα το ζευγαρι μου ειναι στην 2 γεννα ειχε κανει 5 αυγουλακια το τελευταιο 17-5 μεχρι χθεσ ηταν 5 σημερα ελειπε το 1 κοιταξα στην φωλεια και βρηκα κατι σαν κροκο ξεραμενο αλλα δεν βρηκα τσοφλη
 
Προφανώς κάποιο από τα πουλιά έσπασε το αυγό κατά λάθος ή κι επίτηδες. Παρακολούθα όσο μπορείς την κατάσταση με διακριτικότητα και βάζε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, δλδ σφικτό αυγό για λίγες ημέρες και βλέπεις.
Επίσης, καλό θα ήταν να αφαιρέσεις με προσοχή λίγο νήμα στην περιοχή που είναι ο ξεραμένος κρόκκος του αυγού.
Τέλος πιστεύω ότι καλό επίσης θα ήταν να κάνεις μια σύντομη ωοσκόπηση και να δεις αν τα άλλα αυγά είναι πιασμένα. Αν βλέπεις κρόκο μόνο, τότε είναι άσπορα. Αν όχι, τότε έχουν έμβρυα μέσα. Ενημέρωσέ μας αν θέλεις για τα αποτελέσματα.
 
καλησπερα 3 απο τα 4 βγηκαν τα πουλακια πως θα σταματισω το ζευγαρι για να μην παει σε 3 γεννα
 
Το θηλυκό θα γεννήσει ότι κι αν κάνεις.
Αν τώρα θέλεις να σταματήσεις...
Βάζεις φωλιά... υλικό... όταν γεννηθούν τα αυγά τα πετάς και βάζεις πλαστικά.
Την αφήνεις να κλωσήσει μερικές μέρες και στη συνέχει βγάζεις τα απογαλακτισμένα μικρά σε ξέχωρο κλουβί... Τον μπαμπά μόνο του και τη μαμά με τα άλλα θηλυκά που έχεις.
 
Πότε βγήκαν τα 3; Το τελευταίο αυγό (ας πούμε αυτό που δεν εκκολάφθηκε) ποια ημερομηνία γεννήθηκε; Περιμένεις εκκόλαψη κι αυτού ή έκανες ωοσκόπηση και είναι άσπορο;
Έχω τη γνώμη ότι θα ήταν καλά να χωρίσεις τον πατέρα από τη μητέρα περίπου έως τη 10η ημέρα της εκκόλαψης του πρώτου νεοσσού, ώστε τουλάχιστον να μην προλάβουν να ζευγαρώσουν και να αναγκαστείς να πετάξεις αυγά ένσπορα.
Μπορείς να χωρίσεις με το χώρισμα ή να τον πας σε άλλο κλουβί που να μην τον βλέπει η κανάρα. Στην πρώτη περίπτωση θα έχεις το πλεονέκτημα ότι αργότερα, ενδεχομένως να ταΐζει εκείνος τα μικρά από το χώρισμα, όταν αυτά θα βγουν από τη φωλιά, και το μειονέκτημα ότι η παρουσία του και η οπτική και ακουστική επαφή με την κανάρα θα επάγει με μεγαλύτερη πιθανότητα τη γέννηση άλλων αυγών. Στη δεύτερη περίπτωση θα έχεις το μειονέκτημα ότι ο αρσενικός, αν η κανάρα πάψει να τα ταΐζει (απίθανο, αλλά όχι κι αδύνατο) κάνοντας νέα φωλιά, δεν θα τα αναγνωρίζει ο πατέρας τους ώστε να τα θρέψει κατάλληλα.
 
καλησπερα οι νεοσοι ειναι τωρα 7 6 και 5 ημερων τι να κανω να μην ζευγαρωσουν παλι
 
Σε αυτή την ηλικία των νεοσσών εξαιρετικά σπάνια εμφανίζεται διάθεση για νέα φωλιά. Συνήθως ξεκινά η ανησυχία λίγο πριν βγουν από τη φωλιά.
Έχεις λοιπόν μια βδομάδα σχεδόν να προετοιμαστείς και να βρεις το χρόνο να διαβάσεις και το σχετικό άρθρο που καλύπτει αυτή την απορία.
https://community.petbirds.gr/threads/Διακοπή-της-αναπαραγωγής-καναρινιών.32795/
Για τις όποιες απορίες και προβληματισμούς... ρωτάς όποτε θέλεις...
 
Back
Top