Ασθένειες Έφυγε το φτέρωμα της κανάρας μου μετά το ζευγάρωμα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mentos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mentos

PB New Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2007
Μηνύματα
4
Πόλη
Ρόδος
για σας παιδιά! Είμαι νέο μέλος στο site! Έχω ένα πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό και δεν μπορώ να βρω λύση! Μια κανάρα μου την είχα βάλει πριν πολύ καιρό να ζευγαρώσει και μετά το ζευγάρωμα τις είχε φυγή το φτέρωμα από το κεφάλι, το λαιμό και το σβέρκο! Την προσέχω πάρα πολύ αλλά tpt! Έχω πάει σε πάρα πολλά κέντρα ζωοφιλίας εδώ στην Ρόδο και τις έχω πάρει φάρμακα και σταγόνες στο νερό και στην τροφή τις έριχνα αλλά tpt! Αν μπορείτε σας παρακαλώ πείτε μου τι μπορώ και τι πρέπει να κάνω για να ξαναβγάλει φτέρωμα η κανάρα μου! Θέλω την βοήθεια σας! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΡΟΔΟ!ΦΙΛΙΚΑ :):D😛
 
Καλώς τον Ροδίτη.
Πριν απ' όλα, αν μπορείς γράφε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Γράψε σε τί κατάσταση απο απόψεως υγείας είναι
το πουλί. Τρώει κανονικά; Πατάει στις "πατήθρες" καλά;
ειναι ζωηρό? Υπάρχουν πούπουλα στο κλουβί;
σε τί χώρο ζει, μέσα ή έξω απ' το σπίτι;
Και μια καλή φωτογραφία του θα βοηθούσε.
 
οκ φιλε μου sorry θα γραφω στα ελληνικα τωρα! Η καναρα μου τρωει παρα πολυ, παταει πολυ καλα στις πατυθρες, ειναι πολυ ζωηρη, πουπουλα στο κλουβι δεν υπαρχουν το μονο συγουρο ινε πως δεν περναει πτεροροια! Και ζει και μεσα κε εξω απο το σπιτι! Καιλαηδαη πολυ το πολυ αλλα οταν παω κωντα της φοβατε, ακομα δεν εχει μαθει το μερος καλα! Τωρα για foto θα κανω οτι μπορω να βαλω καμοια! ΚΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΜΑ! 😛 :D :)
 
Δίνεις μια περιγραφή ενος φυσιολογικού θηλυκού,
υπερφυσιολογικού θα έλεγα, μιας και κελαηδάει κιόλας.
(σπανιώτατα συμβαίνει αυτό).
-Το μέρος γιατί το φοβάται; μήπως την κακομεταχειρίστηκε ο
αρσενικός; Μήπως δεν ηταν αρσενικός, αλλα θηλυκό και την μάδαγε
γιατί δεν της αρκούσαν οι κλωστές να φτιάξει φωλιά;
Προσπαθώ να βρώ μια αιτία, γιατί ένα, κατά τα λεγόμενά σου, υγειές πουλί(εκτός πτερόρροιας) μάδησε μόνο στον λαιμό και στο κεφάλι.
 
και στο σβερκο εχει μαδισει! Δεν ξερω γιατι φοβατε ακομα το μερος! Παντος να τιν τσιμπουσε θυληκια με τπτ αφου την ειχα μονοι τις σε ιδικη ζευγαροστρα κε απο διπλα ιταν ο αρσενικος τους ειχα βαλει κε το χορισμα! Κε μολισ ιτανε ετοιμη ειχε φτιαξει απο μονοι τισ τιν φολια με το νιμα κε εβγαλε κε 3 πανεμορφοθς νεοσους! Τωρα αν τσιμπιθικε μονοι της, η την τσιμπουσε ο αρσενικος, η απο καποιο αλο λογκο αληθεια δεν ξερω! Μακαρι να μπορουσα να σε help φιλε μου για να κανω την δουλια σου πιο ευκολη! Απλα εγω θελω να τιν ξαναφτιαξω οπος ητανε στιν αρχη! Τι μπορω να κάνω; Οτιδιποτε ειναι! Θα εκανα τα παντα να τιν ξαναδω οποσ ητανε στιν αρχη!
 
Γειά σου και από μένα mentos.

Δυστυχώς είναι δύσκολο να κάνεις διάγνωση από απόσταση. Θα σου γράψω τι θα έκανα εγώ αν είχα τέτοιο πουλί στην κατοχ'η μου.
1ο Θα έψαχνα να δω αν έχει παράσιτα (ψείρες, κλπ). Θα κοίταζα τα πόδια του αν έχουν πολλά λέπια. Αν είχε ίσως να έχει ακάραια.
2ο Αν δεν είχε τίποτα από τα παραπάνω. Θα έκανα υπομονή μιας και τα νέα φτερά για να αναπτυχθούν θέλουν περίπου 30-40 μέρες. Παράλληλα θα χορηγούσα στο νερό ή στην τροφή πολυβιταμίνες με ιχνοστοιχεία. Τα ιχνοστοιχεία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του φτερώματος. Θα έβαζα το πουλί να κάνει τακτικά μπάνιο (προσοχή θερμοκρασία και ρεύματα αέρα) για να μπορέσουν τα νέα φτερά να σκάσουν ποιό εύκολα και να φύγουν από το δέρμα τυχόν υπολοίματα φτερών κλπ. Τέλος αν έβλεπα ότι στο σημείο του δέρματος να είναι ξερό θα έβαζα βαζελίνη ή γλυκερίνη (αν το λέω σωστά) που πουλιέται στα φαρμακεία, για να μαλακώσει το δέρμα και να σκάσουν ποιό εύκολα τα φτεράκια.

Τίποτα άλλο δεν μου έρχεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό.
Από τη στιγμή που το πουλί είναι ευδιάθετο γρήγορα νομίζω το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.
 
φιλε μου ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Παντος δεν με βοηθισες καθολου 😛 :): D πλακα σου κανω! Θα τα κανω ολα απο οσα μ ειπες κε ελπιζω να πετιχουν κε να γινει η καναρα μου παλυ οπος ητανε πριν! Θελω παρα πολυ να τιν χαναδω με ομορφο φτερομα οπος ειχε προτα! Καταλαβενεις πιστευω! Λιπον φιλε μου σακι να εισαι καλα! ΠΟΛΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ!
 
Back
Top