Ασθένειες Έχασα το γλυκό μου lovebird

Κάλλη

PB New Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2021
Μηνύματα
9
Πόλη
Αθήνα
Σήμερα έχασα έτσι ξαφνικά και χωρίς κανένα σημάδι το αγαπημένο μου lovebird. Βλέπω κι άλλους να έχουν χάσει τα ζωάκια τους...τι θλίψη! Τι μπορεί να συμβαίνει? Μήπως το κρύο ? Χτες το βράδυ ήταν ευδιάθετο , έτρωγε ...έπινε .έπαιζε με τις κορδελιτσες της και τα παιχνιδάκια .Κοιμήθηκε ψηλά στην πατούρα όπως πάντα ...και την ώρα που την σκέπαζα με κοίταξε για λίγο και ξανακοιμηθηκε. Το πρωί την βρήκα νεκρή.Γιατί??? Τι θλίψη ! Ποιος μπορεί να κάνει νεκροψία να μου πει??Που να το πάω ? Δεν το έχω θάψει ακόμα ...Τι μου προτείνετε να κάνω με το ζευγαράκι του το άλλο lovebirdακι.Φοβαμαι μήπως μου ψοφήσει κι αυτό. Φαίνεται καλά προς το παρόν .Δηλαδή τρώει πίνει και πέταξε αρκετή ώρα και κελαιδησε.Να πάρω άλλο πουλάκι τώρα άμεσα ? Εννοείται πως θα το βάλω σ άλλο κλουβακι λίγο καιρό κοντά να γνωριστούν...μήπως να μην το κάνω ???Να μη βιαστώ ??
 
Λυπάμαι πολύ! Ίσως το πουλάκι υπέστει τραυματισμό, έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
Το άλλο πηγαίνετέ το στον πτηνίατρο άμεσα ίσως να έχει κολλήσει κάτι σοβαρό από το άλλο.
Τα πουλιά όταν πεθαίνουν οι σύντροφοί τους πέφτουν σε περίοδο θλήψης που σημαίνει πως πρέπει να περιμένεις λίγο.
Να έχεις υπόψη σου πως το καινούργιο πουλάκι (εάν πάρεις) θα πρέπει να μείνει καραντίνα σε ξεχωριστό δωμάτιο για τουλάχιστον 1 μήνα!
 
Mεσα τα έχω.Εχω γύρω στους 26οC συνήθως μεσα. Είναι κοντά στη μπαλκονόπορτα το κλουβί τους. Φωλιά δεν τους έχω τώρα. Τους είχα βάλει για κανένα μήνα αλλά επειδή ανέβαιναν συχνά , την γέμιζαν κουτσουλιές , την έριχναν και δεν φαινόταν να την χρησιμοποιούν παρά μόνο για παιχνίδι ή σαν πατουρα,την έβγαλα πριν μια εβδομάδα. Λέτε να το στεναχώρησε αυτό??
 
@Κάλλη Αν δεν έχεις θάψει ακόμη το πουλάκι για νεκροψία στην Αθήνα ίσως να μπορούσε να σε εξυπηρετήσει ο Αχιλλέας Ακρίβος, η Δουκάκη ή η Γκρέυ. Έχω ακούσει κι άλλους να έχουν κάνει εκεί.
 
@Φοίβος ευχαριστώ.Το έθαψα.Ηταν πολύ οδυνηρό να το βλέπω έτσι.Τοσο γέρο πουλάκι,μα τόσο ζωντανό το φτέρωμα του.Ουτε μαζεύτηκε να φανεί αδύναμο ,ούτε τα μάτια του έκλεινε όπως κάνουν συνήθως όταν είναι αδιαθετα.Δεν το πιστεύω ακόμη.Το βράδυ πριν τον ύπνο ήταν τόσο χαρούμενο και με όρεξη...μέχρι το πρωί τι θαπορουσε να μεσολαβήσει αφού κοιμόταν? Τέλος πάντων...πάει τώρα ...τελείωσε.
 
Καλημερα σας ! Επειδή εχει ελλειψη η τροφή Μanitoba universal που ετρωγαν τα ζώα μου , μου συστησαν ως αντιστοιχη την RIO dailyfeed Parakeets . Τι γνωμη εχετε γι αυτη την τροφή ??? Μηπως εχει παρουσιάσει κι αλλο πουλι τροφη ασθενεια ή θανατο με την τροφή αυτή ??Ευχαριστώ.
 
Back
Top