Φροντίδα Έχασα το καναρινάκι μου 40 ημερών από αρπακτικό

Xara221987

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιουν 2020
Μηνύματα
73
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα σας... Λίγες ημέρες μετά το Πάσχα έχασα το μικρούλη μου. 😭έλειπα στο χωριό και είχα αφήσει τα καναρινακια μου σε μια γειτόνισσα ! το ζευγάρι στην ζευγαρωστρα και το μικρούλη τους σε άλλο κλουβί αφού είχε ξεκινήσει και έτρωγε μόνο του πια... να σημειώσω εδώ ότι εγώ μένω στον 2ο όροφο και η γειτόνισσα στον 5ο! Δυο μέρες πριν γυρίσω με πήραν τηλέφωνο και το κακόμοιρο το καναρινακι μου έγινε τροφή κάποιου αρπακτικού... Εγώ τα καναρινακια μου τα έχω στο μπαλκόνι και τον χειμώνα και το καλοκαίρι και ποτέ δεν μου έχει συμβεί κάτι... παίζει ρόλο και το ύψος μήπως; Εγώ 2ο η κοπέλα 5ο;Και τι ήταν αυτό που το έφαγε και δεν άφησε τίποτα; 😢 Μόνο δυο πούπουλα βρέθηκαν στην βεράντα... 🥺 μέσα στο κλουβί δεν βρέθηκε τίποτα... και τα κάγκελα του κλουβιού δεν ήταν στραβωμένα πως το έβγαλε; Μετά από αυτό η κοπέλα έβαλε μέσα το ζευγάρι γιατί φοβήθηκε μήπως επιστρέψει και τα φάει και αυτά! Μένω στον Πειραιά προς Κερατσίνι... Έχω αρχίσει και φοβάμαι και με τον παραμικρό ήχο βγαίνω έξω! Τι να κάνω για να τα προστατέψω;

83985.webp767F.webp
 
Αρχικά λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη. Δεύτερον πως το πήρε το πουλάκι από μέσα χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης; Μήπως ήταν μεγάλο το κενό στα κάγκελα και το πήρε από εκεί; Υπάρχουν προσόψεις να βάλεις στο κλουβί σου είναι για προστασία από αρπακτικά.
 
@HxC ευχαριστώ για την απάντηση . είναι και περασμένη η ώρα ... το κενό στο κάγκελα δεν είναι μεγάλο . έχω ένα κλασικό κλουβί του εμπορίου.. δεν ξέρω πως συνέβη, δεν μπορώ να καταλάβω! Θα ψάξω να βρω να τα προστατέψω γιατί πραγματικά στεναχωρήθηκα πολύ... ήταν το πρώτο μου πουλάκι... ένα και μοναδικό το είχα και το πρόσεχα σαν τα μάτια μου. ήταν η πρώτη γεννά της καναρας μου!
 
@Xara221987 λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου.
Τις περισσότερες φορές μετά από επίθεση αρπακτικού δεν βρίσκουμε τίποτα από το πουλί.Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ρυθμίσουμε όταν έχουμε τα πουλιά σε εξωτερικό χώρο είναι η προστασία από αρπακτικά και κουνούπια.Δεν παίζει ρόλο εάν είσαι στο πρώτο ή στον έκτο όροφο.Προσπάθησε να φτιάξεις ή να αγοράσεις προστατευτικό.
 
Εγώ τα καναρινακια μου τα έχω στο μπαλκόνι και τον χειμώνα και το καλοκαίρι και ποτέ δεν μου έχει συμβεί κάτι... παίζει ρόλο και το ύψος μήπως;
Παίζει ρόλο. Όσο ψηλότερο τόσο πιο εύκολα για το αρπακτικό. Το ότι μένεις όμως στο δεύτερο όροφο δεν σε εξασφαλίζει από επιθέσεις. Αργά ή γρήγορα θα έρθει και σε σένα.

Και τι ήταν αυτό που το έφαγε και δεν άφησε τίποτα;
Κάποιος είδος γερακιού, κατά πάσα πιθανότητα.

Μόνο δυο πούπουλα βρέθηκαν στην βεράντα... 🥺 μέσα στο κλουβί δεν βρέθηκε τίποτα... και τα κάγκελα του κλουβιού δεν ήταν στραβωμένα πως το έβγαλε;
Αγκαλιάζει και χτυπάει το κλουβί από τα πλάγια ενώ έχει περάσει το ένα του πόδι μέσα από τα κάγκελα. Το καναρίνι για να αποφύγει τα φτερά οδηγείται προς το πόδι, που αφού το πιάσει, το βγάζει κομμάτι κομμάτι και το τρώει Περισσότερα δεν θέλεις να ξέρεις.

Έχω αρχίσει και φοβάμαι και με τον παραμικρό ήχο βγαίνω έξω!
Και καλά κάνεις, αλλά δυστυχώς όταν συμβεί δεν θα προλάβεις ούτε να δεις, ούτε να ακούσεις τίποτα. Το λέμε με κάθε ευκαιρία. Μη βγάζετε πουλιά στο μπαλκόνι αν δεν έχετε φροντίσει για την προστασία τους από τα αρπακτικά.

Τι να κάνω για να τα προστατέψω;
Από το πιο απλό: κλούβα προστασίας πτηνών από αρπακτικά μέχρι πιο σύνθετες κατασκευές που θα βρεις εδώ κατασκευές προστασίας πουλιών από αρπακτικά.

Λυπάμαι για απώλεια σου.
 
@Stavros σας ευχαριστώ παρα πολύ! Η αλήθεια είναι ότι θέλω να φτιάξω άμεσα ένα προστατευτικό ... ψάχνω και στο internet για να βρω κάτι σχετικά οικονομικό και να είναι και όμορφο οπτικά... και να μπορώ να το φτιάξω.μέχρι τότε θα τα κρατήσω μέσα στο σπίτι...
[automerge]1621014168[/automerge]
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 σας ευχαριστώ για την απάντηση! θα φτιάξω οπωσδήποτε , μέχρι να φτιάξω θα τα κρατήσω μέσα...
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Xara221987, πραγματικά λυπάμαι για το πουλάκι.
Όσον αφορά σε κατασκευή / αγορά προστατευτικού και εφόσον έχεις ζευγάρι σε αναπαραγωγική διαδικασία, θα έλεγα να σκεφτείς πόσα κλουβιά θα χρειαστείς να καλύψεις με το προστατευτικό, ώστε να κάνεις έναν αρχικό σχεδιασμό για τον χώρο και τις διαστάσεις της προστασίας.
 
Back
Top