Βρέθηκε Έχασε κανείς budgie στην Αθήνα (Γαλάτσι-Κυψέλη-Πατήσια κοντά);

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης myr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

myr

PB Member
Εγγραφή
19 Σεπ 2018
Μηνύματα
600
Πόλη
Αθήνα
Εαν έχασε κάποιος αυτές τις μέρες ένα παπαγαλάκι budgie ας επικοινωνήσει μαζί μου.
Διασώθηκε χθες στην περιοχή Γαλάτσι-Κυψέλη, θα μπορούσε να προέρχεται και από αλλού φαντάζομαι(?). Δεν ψάχνουμε για υιοθεσία, παρά μόνο για τον αρχικό ιδιοκτήτη εφόσον το ψάχνει και μπορεί να γίνει πειστικός ότι ήταν δικό του και πως διαβιεί σε κατάλληλες συνθήκες. Για το πουλάκι δεν θα πω λεπτομέρειες ακόμη, παρά μόνο πως είναι ασφαλές, και φροντίζεται (σε καραντίνα βεβαίως). Παρακολουθούμε φυσικά την περιοχή για τοιχοκολλήσεις και αρκετές αντίστοιχες σελίδες στο fb μήπως εμφανιστεί κάποιος που το ψάχνει.
 
Φαινεται πως δεν τον αναζητεί κανείς και μας βλέπω να περνάμε σε παρουσίαση 😉 Θα του δωσουμε λίγες μέρες ακόμα αλλά αρχίζουμε ετοιμασίες μονιμοποίησης (φιλοξενείται στο κλουβακι μεταφοράς της Citrus). Ήθελα να ρωτησω αν έχετε υιοθετήσει χαμενο πουλάκι που ηταν έξω, τί σας πρότεινε ο κτηνιατρος να κάνετε; Εχω κανει βεβαιως την έρευνα μου αλλά δεν μου χει ξανατυχει και είναι δύσκολο αυτη την στιγμη να το παω σε πτηνιατρο... Θα κρατησω σίγουρα 1 μηνα καραντίνα και θα κάνω αποπαρασιτωση (εκτο και ενδο), σκεφτόμουν τα σκευάσματα της Beaphar, ενω θα παρακολουθω φυσικά για οποιοδηποτε σύμπτωμα. Μεχρι στιγμής ευτυχώς φαίνεται υγιέστατο (μάτια, ρουθούνια, αμάρα, κουτσουλιες και φτέρωμα είναι πεντακαθαρά) εκτος μιας υποψιας ίσως για ακαρεα (οταν ανεβασω φώτο θα δείτε μια ηπιοτατη ξηροτητα στην βαση του ανω ράμφους). Προσαρμόζεται γρήγορα, δεν είναι φουσκωμένο, τρωει και πίνει μια χαρά, ειναι ενεργητικο(υπερκινητικο μπροστα στο κοκατιλ) και σχετικά ήμερο. Δεν το εχω ζυγίσει ακόμα αλλά θα το προσπαθήσω.
 
Θα κρατησω σίγουρα 1 μηνα καραντίνα και θα κάνω αποπαρασιτωση
Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.

εκτος μιας υποψιας ίσως για ακαρεα (οταν ανεβασω φώτο θα δείτε μια ηπιοτατη ξηροτητα στην βαση του ανω ράμφους)
Άνοιξε ένα νέο θέμα για να σου πούμε τη γνώμη μας.
 
Η αλήθεια είναι πως αμφιβάλλω αν ήταν και στις καλύτερες συνθήκες... και για στατιστικους λόγους, βλέπω και στην γειτονιά πως τα διατηρούν συνήθως αλλά και επειδή δεν είχε δαχτυλίδι, δεν ήξερε το κεχρί, τις 3 πρώτες μερες χρησιμοποιούσε μονο την μία άκρη του κλουβιού και εκανε κάποιες στερεοτυπικες κινήσεις σαν να ηταν σε πολύ μικρο χώρο πριν, επισης παρότι είναι σχεδόν ήμερο δεν ξέρει να ανεβαίνει στο χέρι (κοντεύουμε να το λυσουμε αυτό όμως).
Βέβαια δεν φαίνεται και κακομεταχειρισμένο και οι παρατηρήσεις μου μπορεί να οφείλονται στο στρες που έχει και να ζούσε μια χαρά ή να ειχε και ταίρι, αλλά μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Μπορεί απλά να θεώρησαν πως αποκλείεται να βρεθεί. Η αλήθεια είναι πως ήταν στο τσακ να γίνει μεζές για τις αδέσποτες γατούλες...
Στάθηκε τυχερό τελικά και θα φροντίσουμε να περάσει καλά και αν δεν βρει την αρχική του οικογένεια, βρήκε την τελική :)
 
Back
Top