Ασθένειες Έχει ακάρεα το μπάτζι μου;

Giannis Giannis

PB New Member
Εγγραφή
9 Απρ 2022
Μηνύματα
16
Πόλη
Ierapetra
Γειά σας θα ήθελα την βοήθεια σας.το παπαγαλακι μου φαίνεται ότι έχει ακάρεα αλλα δεν είμαι σίγουρος.μπορειτε να με βοηθήσετε;

received_700696101058175.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάνω από την μύτη του μου φαίνεται ότι έχει. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πώς θα το αντιμετωπίσεις γιατί ότι να'ναι φάρμακο στα πουλιά δεν δίνουμε.
 
Γνωρίζεις την ηλικία του ?
Μου δίνει την εντύπωση ώριμου πουλιού που έχει μπει σε φάση αναπαραγωγής.
Ανέβασε καθαρές κοντινές φωτογραφίες με φυσικό φωτισμό, ανέβασε και φωτογραφίες από τα πόδια του.
Δες και το άρθρο
 
@CHRISV ευχαριστώ για την απάντηση.αυτο πάνω από την μύτη του το έβγαλα.πηγα σε ένα κτηνίατρο και μου έδωσε κάτι σταγόνες να του βάλω.
[automerge]1649540816[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ευχαριστώ για την απάντηση.ειναι μεγάλο σε ηλικία ακριβώς δεν ξέρω πόσο είναι.έχει κάνει δύο μικρά παπαγαλάκια.θα ανεβάσω αύριο κι άλλες φωτογραφίες.
 
αυτο πάνω από την μύτη του το έβγαλα.

Τι ακριβώς έβγαλες?

Συμφωνώ με τον Γιάννη πιο πάνω ότι είναι θηλυκό σε φάση αναπαραγωγής. Δεν δείχνει ξεκάθαρη προσβολή απο ακάρεα. Βάλε μας κι άλλες καθαρές φωτογραφίες σε φως ημέρας κι ίσως μπορέσουμε να δούμε κάτι παραπάνω.
 
Το στρογγυλό κλουβί δεν είναι ότι καλύτερο για αυτά, μια παραλληλόγραμμη ζευγαρώστρα θα είναι πολύ καλύτερη για να μπορούν να πετάνε και να γυμνάζονται, επίσης το καθρεφτάκι είναι περιττό γιατί δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν και άλλα πουλιά στο κλουβί.

Να τα χαίρεσαι !
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ σε ευχαριστώ πολύ..ναι μου το είπαν ότι δεν κάνει το στρογγυλό και έχω σκοπό να το αλλάξω σύντομα.Για τον καθρέφτη δεν το γνώριζα αυτό θα το βγάλω.στις τελευταίες φωτογραφίες σου φαίνεται να έχουν τελικά ακάρεα;
 
.έχει κάνει δύο μικρά παπαγαλάκια.
Πριν πόσο καιρό ?
τις σταγόνες που μου έδωσε ο κτηνίατρος
Ποιος είναι ? (επιτρέπεται να αναφέρεις)
κάτι σταγόνες και βάζεις δύο φορές την βδομάδα στους ώμους..acaricine νομίζω λέγεται
Δεν βλέπω κανένα λόγο να επιβαρύνεται το πουλάκι με φάρμακα που στην ουσία δεν χρειάζεται.
 
Το πουλάκι βρίσκεται σε αναπαραγωγική φάση και για αυτό έχει αυτή την εικόνα.
Αν δεν θέλεις να προχωρήσεις σε επόμενη αναπαραγωγή μπορείς να αυξήσεις τις ώρες του ύπνου τους για να ηρεμήσουν σιγά σιγά και να βγουν από αυτή την φάση.
 
Back
Top