Ασθένειες Έχει αρχίσει να κόβεται η όρεξη του 2 μηνών κοκατίλ μου

Maria kli

PB New Member
Εγγραφή
24 Μαϊ 2021
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σας,
Είμαι καινούργια στο φόρουμ αλλα χρειάζομαι τη βοήθειά σας... Την προηγούμενη Τρίτη πήρα ένα παπαγαλάκι κοκατιλ 2 μηνών το οποίο φαινόταν υγιέστατο! Ο εκτροφεας μου είπε ότι πρέπει να το ταΐζω με κρέμα όπως και κάνω... Χθες όμως παρατήρησα ότι η όρεξη του έχει αρχίσει να κόβεται δεν μένει εντελώς νηστικό αλλά τρώει πολύ λιγότερο από αυτό που έτρωγε αρχικά...επισης σήμερα το πρωί παρατήρησα ότι οι κουτσουλιές του είναι πολύ πιο σκούρες από ότι συνήθως... Από όρεξη δεν μπορώ να πω ότι έχει καταπεσει πολύ αλλά κοιμάται αρκετά από την αρχή κάτι που δεν με πριβληματιζε γιατί θεωρούσα ότι έχει ανάγκη ύπνο επειδή είναι μωρό... Μήπως ξέρετε τι μπορεί να έχει συμβεί; από χθες το βράδυ άρχισα να παρατηρώ τα παραπάνω και γι αυτό δεν έχω πάει ακόμα στον κτηνίατρο αν όμως αυτή η κατάσταση με τα σκούρα κόπρανα συνεχιστεί λέω να τον πάω σήμερα... Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 
@Maria kli
Καλημέρα
Νομίζω ότι θα πρέπει σιγά-σιγά να δοκιμάσεις να του δώσεις την βασική τροφή του, δηλαδή ένα επώνυμο συσκευασμένο μίγμα σπόρων κατάλληλο για το είδος του.
Συνήθως μετά τους δύο μήνες τα cockatiel αρχίζουν να τρώνε σπόρους.
Μπορείς να δοκιμάσεις και τα pellets.
Τώρα που είναι μικρό καλά είναι να του μάθεις να τρώει τα λαχανικά και τα φρούτα.
Thread 'Η διατροφή των παπαγάλων από τον Tony Silva' https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-παπαγάλων-από-τον-tony-silva.22447/.
 
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Πήρα και τον κτηνίατρο και μου είπε σιγά σιγά να απλώσω σπόρους κάτω για να αρχίζει να τσιμπάει... Βέβαια πρέπει να τον ραισα πολύ απότι κατάλαβα αλλά νόμιζα ότι του κάνω καλό... Σε ευχαριστώ πολύ θα δοκιμάσω και τα pellets που μου είπες!
 
Back
Top