Γενικά Έχει ασχοληθεί κανείς με την εκτροφή Red Cardinals;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Babis79
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Babis79

PB New Member
Εγγραφή
25 Μαϊ 2023
Μηνύματα
6
Πόλη
Hull, UK
Αναρωτιέμαι εάν κάποιος έχει ασχοληθεί με την εκτροφή Red Cardinals στην Ελλάδα. Γνωρίζω πως είναι πολύ δύσκολη η απόκτηση ζευγαριών ψάχνω 3 χρόνια τώρα στην Αγγλία χωρίς επιτυχία.
 

Συνημμένα

  • IMG_1867.webp
    IMG_1867.webp
    56,1 KB · Προβολές: 3
  • IMG_1868.webp
    IMG_1868.webp
    57 KB · Προβολές: 3
Καλησπέρα θα εκανα μια ερωτηση σε αυτο το καναλι.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
[automerge]1685483153[/automerge]
Μάλλον για παράνομη μου φαίνεται η κατοχή. Δεν είναι pet bird. Επιπλέον δεν απαντάται στην ευρωπη όπως μπορείς να δεις στο άρθρο.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-05-31-00-41-46-291_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-05-31-00-41-46-291_com.android.chrome.webp
    117,8 KB · Προβολές: 4
@φιλομαθης Έχω δει όπως παραθέτω διαθεσιμότητα τουλάχιστον σε Ιταλία και Ολλανδία. Είναι προστατευόμενο είδος αλλά αν είναι εκτροφής με τα απαραίτητα χαρτιά, κανένα προβλημα. Χθες βρήκα εδώ στην Αγγλία προς πώληση ζευγάρι Hawfinches για 450£ την στιγμή που σύμφωνα με την ορνιθολογικής της χώρας υπάρχουν 900 ζευγάρια στην φύση όλα κι όλα.
 

Συνημμένα

  • IMG_1871.webp
    IMG_1871.webp
    89,7 KB · Προβολές: 9
  • IMG_1870.webp
    IMG_1870.webp
    35 KB · Προβολές: 9
@Babis79 καλημερα. Δεν σου κρυβω οτι χθες με αφορμη την ερωτηση σου εψαξα αρκετα για το ειδος και σε οποια σελιδα και να επεφτα δεν μπορουσα να βρω πουθενα για λεπτομερειες οπως τυπους κλουβιων κλπ κλπ και εκει χτυπησε ενα καμπανακι και αλλαξα τους ορους του search.
Δεν ενδημει πουθενα στην ευρωπη δεν επιτρεπεται η εμπορια του δεν επιτρεπεται να ειναι σε κλουβι τοτε πως ηρθε στην ευρωπη?
ο αλλος που πουλαει ειδος με μονο 900 ζευγαρια στην φυση δεν ειναι λιγο περιεργο?
Δυστυχως οπως ξερουμε ανθει το παρανομο εμποριο(λαθρεμποριο) αγριων ζωων και μαλιστα με τεραστια ποσα να τζιραρονται.
Κατακριτεες και απολυτα απορριπτεες πρακτικες εδω ελλαδα με "εκτροφης" ιθαγενη ειδη και θα σου ειναι γνωστες υποθετω .
 
προπερσι που ειχα παει στο Quiko mega pet Πυλαιας,για να δω τα Γκουλντιαν, ειχε σε ενα μεγαλο κλουβι, ενα ζευγαρι καρδιναλιους και ρωτησα και με ειπε οτι πουλιουνται ζευγαρι. δεν θυμαμαι ακριβως τιμη ,νομιζω 600 η' 900 ευρω . Υποθετω θα ηταν απο νομιμη οδο.Αν θελετε παρτε στα κεντρικα να ρωτησετε τι γινεται.
 
@kika ισως και να ειμαι υπερβολικος. @Babis79 εφοσον υπαρχουν εκτροφεια ολλανδια και ιταλια πως και δεν βρισκεις στην αγγλια? μηπως υπαρχουν επιπλεον /διαφορετικοι περιορισμοι? εχεις επικοινωνησει με ιταλια πχ στελνουν αγγλια με ολα του τα εντυπα cites αν απαιτειται κλπ ? Εχεις ρωτησει αν ειναι νομιμη η κατοχη σαν pet bird η απαιτει aviary κλπ? Τωρα θα μου πεις τι με νοιαζει και ρωταω.. :-)
 
@φιλομαθης δεν το γνωρίζω καθόλου γτ δεν ασχολούνται με την εκτροφή του στην Αγγλία. Γι αυτό έκανα το ποστάρισμα αν κάποιος έχει ασχοληθεί. Ίσως είναι δύσκολη η αναπαραγωγή τους ή η εκτροφή στην αιχμαλωσία. Αν και δεν το πιστεύω γτ στην Αμερική είναι garden bird όπως έχουμε εδώ τις καρδερίνες και τους φλωρους.
 
Back
Top