Γενικά Έχει ερεθιστεί το μάτι του cockatiel

Xristina123

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2020
Μηνύματα
30
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα
Έχω ένα θηλυκό cockatiel το οποίο το έχω αρκετές ώρες ελεύθερο μέσα στο δωμάτιο και σήμερα πρόσεξα ότι μπροστά από το ματάκι του έχει ερεθιστει και κοκκινίσει τι μπορώ να κάνω ;

Ναι και φωτο
 

Συνημμένα

  • DE42.webp
    DE42.webp
    68,1 KB · Προβολές: 17
Θα πρέπει να το δει γιατρός
 
Μπορεί κάτι να το ενοχλούσε και να το έξυσε παραπάνω από ότι έπρεπε και να ερεθίστηκε.
Κι εμένα για κάτι τέτοιο μου κάνει.

Ανέβασε αν θέλεις μια φωτογραφία του κλουβιού που να φαίνεται η διαρρύθμισή του.
 
@Stavros μου έδωσε να πάρω λίγο teniazine γιατί ύπαρχε ένα πρόβλημα στο έντερο και μετά θα ξεκινήσω αντιβίωση δεν μπορώ να καταλάβω το όνομα της αλλά είναι από φαρμακείο
Νομίζω vibramycin
 
@Tony Forpus λοιπόν ο γιατρός μου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει διάγνωση ορνιθωσης άμεση γιατί χρειάζονται μέρες μεχρι να είμαστε σίγουροι,αλλά εντόπισε και ένα άλλο πρόβλημα στο έντερο το οποίο πρέπει να φύγει και μετά να πάρει το πουλί το φάρμακο για την αρρώστια .Για να σας το πω αναλυτικά μου έδωσε ενδεχόμενα ή να γρατσουνίστηκε ή να είναι άρρωστο και επειδή άμα είναι άρρωστο το πουλί πρέπει να πάρει αντιβίωση πρέπει πρώτα να διορθώσουμε το άλλο πρόβλημα και μετά να την αρχίσουμε.
Υ.Ρ αν και το μάτι υποχωρεί εγώ θα κάνω ότι μου πει ο γιατρός
 
μου έδωσε ενδεχόμενα ή να γρατσουνίστηκε ή να είναι άρρωστο
Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να το καταλάβεις
εντόπισε και ένα άλλο πρόβλημα στο έντερο
Πως εντοπίστηκε;
Έκανε μικροσκοπικό έλεγχο στα περιττώματα ;
 
Χριστίνα, επειδή σε έχουμε κατακλύσει με ερωτήσεις να ξέρεις ότι δεν πρέπει να νιώθεις απολογούμενη. Δεν προσπαθούμε να σε κατηγορήσουμε για κάτι. Εσύ έχεις κάνει ακριβώς αυτό που έπρεπε για το πουλάκι και μπράβο σου.

Εμείς από λόγους αρχής προτείνουμε σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας με τα πουλιά τους να επισκέπτονται έναν κτηνίατρο. Τον τελευταίο καιρό όμως βλέπουμε πολλές περιπτώσεις που οι προτεινόμενες θεραπείες είναι άλλα αντί άλλων και μας ανησυχεί πολύ το θέμα. Γι' αυτό και η "ανάκριση", αλλά να ξέρεις ότι δεν έχει να κάνει με σένα.
 
Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να το καταλάβεις

Πως εντοπίστηκε;
Έκανε μικροσκοπικό έλεγχο στα περιττώματα ;
Επειδή εγώ δεν θέλω να ρισκάρω την υγεία του πουλιού χρειάστηκε
 
Χριστινα να ξερεις οτι οσο ρισκο ειναι να μην δωσεις φαρμακα οταν χρειαζεται,αλλο τοσο ρισκο ειναι να δωσεις φαρμακα οταν δεν χρειαζεται.

Οπως ειπε και ο @Stavros η ευθυνη δεν βαραινει εσενα.
 
Back
Top