Ασθένειες Έχει θέμα στο αναπνευστικό;

MrNek36

PB Member
Εγγραφή
28 Απρ 2018
Μηνύματα
539
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους, η κανάρα που έχω εχει εδω και 2 μήνες περιπου βραχνιάσει. Τι εννοώ: Δεν κανει το τσιου το δυνατο που κανουν τα καναρινια αλλα ενα βραχνιασμενο. Επίσης παρατείρησα προσφατα οτι οταν λιγο στρεσαριστεί αν παω κοντά κανει κατι πολυ μικρα τι τι τι τι τι τι που δεν μπορω να καταλαβω αν προέρχονται απ την ανάσα της. Δειγματα ασθένιας δεν δείχνει, δηλαδή φούσκωμα και ατονία, αντιθέτως ειναι πολύ ζωηρή. Το μόνο που ίσως παρατείρησα ειναι να εχει αδυνατίσει λίγο. Όποια πληροφορία ευπρόσδεκτη.
 
Όχι αλλά καποιες φορες το ανοιγει σαν να θελει να κανει τσιου και δεν κανει τιποτα. Πάντως αυτό το κανει και με κλειστό ραμφος. Πρέπει να παω όμως πολύ κοντά το αυτί για να ακούσω είναι πολύ σιγανό.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μάλλον έχει αναπνευστικο πάρε φάρμακο. Να προτίμησεις της tafarm
. Αλλά και πάλι σου λέω ότι δνς ξέρω σίγουρα. Πηγαίνετε σε κανα γιατρό
 
Αν σταθείς από πολύ μακριά για να μην τη στρεσάρεις ποια είναι η συμπεριφορά της;
Έχει διάθεση.. κινείται στο κλουβί;
Έχει όρεξη να φάει;
Είναι νωχελική;
Ναι κινείται παρα πολύ, είναι δραστήρια. Έφαγε και την πρασινάδα που της εβαλα σήμερα και τα σποράκια τα chia τα τσάκισε.
 
Ειναι πιθανο αυτο; Δεν έχω ιδέα...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα, είχα αναφέρει από καιρό ένα θέμα με το θηλυκό μου καναρίνι και εντελώς τυχαία χθες από ένα ποστ προσανατολιστηκα στο το μπορεί να είναι. Το πουλί έχει εδώ και καιρό βραχνιασμενο, κάνει ήχους σαν να σπάει σποράκια και σκελετωθηκε. Παραπέμπουν σε συμπτώματα ακαρεων της τραχειας. Έκανα την εξέταση που είδα σε σχετικό άρθρο αλλά δεν κατάφερα να εντοπίσω τα μαύρα στίγματα στην τραχεια, αν είδα σε σωστό σημείο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι σκελετός. Το πήγα σε κτηνιατρειο και χωρίς να το ακουμπισει η γιατρός απ τα συμπτώματα μου πε να δώσω αντιβίωση ναι πολυβιταμίνες. Σε κτηνιατρικό φαρμακείο μου πε μήπως έχει ταινίες σκουλήκια και μου πε να δώσω levoplix. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Δεν νομίζω να αντέξει πολύ ακομα
 
Πρόσφατα μου είπε πτηνιατρος ότι αν αφήσουμε το χαρτί που βάζουμε στον πάτο για 4-5 μέρες χωρίς να το αλλάξουμε τότε αν έχει σκουλήκια θα τα δούμε. Δεν ξέρω αν ισχύει, όμως μπορείς να το δοκιμάσεις αν θέλεις. Από εμπειρία μου με καναρίνι μου που είχε σκουλήκια στο παρελθόν, θα σου πω ότι ακόμη κι αν δεν τα δεις, ακόμη κι αν καθαρίζεις τον πάτο κάθε μέρα, τα περιττώματα του μυρίζουν πολύ άσχημα. Καμία σχέση με περιττώματα υγιούς πτηνού.
Για τα ακαρεα δεν γνωρίζω.
 
Ήδη έβαλα χαρτί για να δοκιμάσω αυτό που λέει η Ζωή. Μήπως δεν είδα τα ακαριαία στο δέρμα γιατί είναι πολύ αδύνατο;
 
είχα αναφέρει από καιρό ένα θέμα με το θηλυκό μου καναρίνι
Έχω μεταφέρει όλα τα μηνύματα σε αυτό το αρχικό θέμα.

Το πουλί έχει εδώ και καιρό βραχνιασμενο, κάνει ήχους σαν να σπάει σποράκια και σκελετωθηκε. Παραπέμπουν σε συμπτώματα ακαρεων της τραχειας
Όχι μόνο. Πολλές αναπνευστικές ασθένειες δίνουν αυτή την εικόνα αλλά το κακό είναι δεν γίνεται να ξεκινήσεις θεραπεία για όλες. Πρέπει να το δει κάποιος ειδικός, σοβαρός δηλαδή για να σου δώσει την κατάλληλη θεραπεία. Είναι δύσκολο σε αυτό το στάδιο να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καθώς το πουλάκι πρέπει να πάρει τα σωστά φάρμακα αμέσως για να έχει κάποιες πιθανότητες ίασης.

Το πήγα σε κτηνιατρειο και χωρίς να το ακουμπισει η γιατρός απ τα συμπτώματα μου πε να δώσω αντιβίωση ναι πολυβιταμίνες
Σου χρέωσε επίσκεψη γι αυτό;
 
Καλησπέρα, επίσκεψη όχι δεν μου χρέωσε αν και ρώτησα "τι οφειλω" για τυπικούς λόγους. Ρε παιδιά τρεις μήνες και είναι δυνατόν να ναι λοίμωξη; Φιλικά μιλάω μην παρεξηγηθώ. Δεν θα ταν μοιραίο το διάστημα; Ότι πρέπει κάτι να γίνει άμεσα είναι σίγουρο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Χαλκίδα, έχει κάποιος μήπως κάποιον κτηνίατρο να μου προτείνει; Έχω μπερδευτεί γιατί δε μπορώ να προσδιορίσω τι έχει. Σε ένα κτηνιατρικό φαρμακείο που πήγα μου πε η υπάλληλος ότι το "καρινισμα" του πουλιού οφείλεται σε παράσιτα καθαρά και η αντιβίωση δε θα βοηθήσει...
 
Τι ηλικία έχει το πουλάκι σού; Έχεις δώσει ποτέ κάτι για τα σκουλήκια; Το πουλί εφόσον τρώει κανόνικα και δεν παίρνει βάρος τότε υπάρχει πιθανότατα να έχει σκουλήκια, εφόσον δεν υπάρχει τρόπος για να κάνεις καλλιέργεια κουτσουλιας για να ήμαστε σίγουρη μπορείς να πάρεις teniazin και να βάλεις 4 σταγόνες στα 100ml νερού για 3 ημέρες πολυβιταμινες και προβιοτικα και μετά από 2 μηνες επανάληψη της θεραπείας, από προβιοτικα εγώ δίνω της beaphar το bevomix που έχει βιταμίνες, αμινοξέα προβιοτικα, πρεβιοτικα, σπιρουλινα κλπ. Για τα ακαρεα δίνω pulmosan μια σταγόνα στον σβέρκο του πουλιού και μετά από 4 εβδομάδες επανάληψη. Ολα αυτά με επιφύλαξη γιατί δεν έχω ιδεα τι έχει το πουλάκι χωρίς εξετάσεις.
 
Το πουλί όταν το πήρα μου παν ενός έτους και δεν είχε ξαναζευγαρωσει. Φέτος μου κανε αρκετά αυγά άρα είναι όντος μικρο σε ηλικια οι κουτσουλιές ούτε μυρίζουν ούτε σκουλήκια είδα στο χαρτί που έβαλα. Το φάρμακο levoplix που μου δώσανε μου παν είναι για τις ταινίες τα σκουλήκια αλλά επειδή η δόση του χαπιου είναι για κότες μου παν στο μαγαζί πόσο να δώσω. Αν βοηθά η δραστική ουσία είναι levamisole. Σκέφτηκα να το δώσω κ να πάρω φάρμακο τύπου pulmosan για εξωτερική χορήγηση. Τα παίζω όλα για όλα τώρα δε μπορώ να κάνω πολλά...
 
Back
Top