Γενικά Έχει κάποιος Caique parrot;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης HxC
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν εχω, ηθελα να παρω αλλα μολις εμαθα οτι κοστιζουν στο χιλιαρικο εκανα πισω. Πολυ καλο ειδος, εχουν πολυ πλακα και τα κατονομαζουν ως ειδος "κλοουν"
ναι, αυτή είναι η τιμή σε petshop (σε μερικά pet ίσως και πάνω από αυτό)
σαφώς δεν είναι ενα οικονομικό είδος αλλά από εκτροφή η τιμή είναι χαμηλότερη
 
@VangelisSykiotis μα δεν ρωτησα σε πετσοπ, εκτροφεα ειχα ρωτησει. 1100 μου ειχε πει μαλιστα και ηταν ειδος blackhead αν θυμαμαι καλα.
αυτή η τιμή (1100-1200) είναι τη τιμή του blackhead στη λιανική, απο petshop.
[automerge]1653990920[/automerge]
@VangelisSykiotis μα δεν ρωτησα σε πετσοπ, εκτροφεα ειχα ρωτησει. 1100 μου ειχε πει μαλιστα και ηταν ειδος blackhead αν θυμαμαι καλα.
και για να μην παρεξηγηθώ υπάρχει περίπτωση να είναι αυτή η τιμή σε εκτροφέα (ίσως και μεγαλύτερη) αν μιλάτε για blackhead pallida (εκεί η τιμή σε petshop, αν βρείτε, είναι 1.800). Σε κλασσικό όμως blackhead 1100-1200 είναι η τιμή λιανικής.
 
Υπάρχουν διαθέσιμα Caique blackhead, περίπου ενός έτους σε προσφορά από 900€ σε 750€ στην Ιεράπετρα από τον Λευτέρη e-papagaloi.
Τα μικρά 3-4 μηνών τα δίνει 950€'
Απο τον Λευτέρη το μόνο σίγουρο είναι ότι η εκτροφή είναι εξαιρετική
Θεωρώ ωστόσο ότι σε μαυροκέφαλα μπορούν να βρεθούν και καλύτερες τιμές.
Δυστυχώς, επειδή εκτρέφω μόνο orangehead δεν μπορώ ξέρω τι παίζει ακριβώς με την διακύμανση των τιμών στα blackhead.
 
@VangelisSykiotis ουσιαστικά η διαφορά είναι μόνο στον χρωματισμό ανάμεσα στα 2;
Προφανώς έχει διαφορά η τιμή με το είδος. Υπάρχει μια παρεξήγηση ότι τα κάικ όλα είναι το ίδιο είδος και ότι είναι υποείδη του ίδιου είδους. Αυτό είναι τελείως λάθος.
Τα κάικ είναι δύο διαφορετικά είδη.
Με το μαύρο κεφάλι (pionites melanocephala) και με το πορτοκαλί κεφάλι (pionites leucogaster).

Το μαυροκέφαλο έχει δύο υποείδη:
το pionites melanocephala και το pionites melanocephala pallida. (είναι λίγο πιο μεγαλόσωμο και πιο κίτρινο) (το pallida είναι αρκετά πιο ακριβό από το απλό μαυροκέφαλο)

Τα κάικ με το πορτοκαλί κεφάλι έχουν 3 διαφορετικά υποείδη:
pionites leucogaster xanthomerius
που είναι με πορτοκαλί κεφάλι, κίτρινα πόδια και πράσινη ουρά (το κλασσικό πορτοκαλοκέφαλο που είναι και πιο ακριβό από τα μαυροκέφαλα)

pionites leucogaster leucogaster που είναι με πορτοκαλί κεφάλι, πράσινα πόδια και πράσινη ουρά (λίγο πιο σπάνιο και κάπως πιο ακριβό από το προηγούμενο και η τιμή του είναι στα επίπεδα του pallida και παραπάνω) και

pionites leucogaster xanthurus που είναι με πορτοκαλί κεφάλι, κίτρινα πόδια και κίτρινη ουρά (εξαιρετικά σπάνιο και εξαιρετικά πιο ακριβό, τελευταία φορά που είχα βρει η τιμή του ήταν 6.500+).

Οι τιμές στα είδη πάντα εξαρτώνται από την δυσκολία που έχει η εκτροφή και το πόσο συχνή ή όχι είναι μια εκτροφή.

Απλά πολύ συχνά γίνεται η παρεξήγηση ότι μαυροκέφαλα και πορτοκαλοκέφαλα είναι υποείδη του ίδιου είδου. Δεν είναι. Είναι δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ είδη που το καθένα έχει τα δικά του υποείδη.
 
Δυστυχώς οι τιμές είναι υψηλές ακόμα. Το πρώτο που είχα αγοράσει πριν περίπου 13 χρόνια τον είχα πάρει 650 ευρώ. Τον δεύτερο πολύ πιο ακριβά,πήγαμε στο χιλιάρικο...και όχι από pet shop αλλά από εκτροφέα
 
@melagio80 δεν ξέρω αν μιλάτε για πορτοκαλί ή μαύρο κεφάλι. Επειδή μιλάω από εμπειρία προφανώς, μια και κάνω εκτροφή του συγκεκριμένου είδους, θα επιμείνω σε ότι έχω πει παραπάνω.
 
@melagio80 δεν ξέρω αν μιλάτε για πορτοκαλί ή μαύρο κεφάλι. Επειδή μιλάω από εμπειρία προφανώς, μια και κάνω εκτροφή του συγκεκριμένου είδους, θα επιμείνω σε ότι έχω πει παραπάνω.
Αναφέρομαι σε μαυροκεφαλο
 
@melagio80 αν και όπως σας είπα δεν ασχολούμαι με την εκτροφή μαυροκέφαλων, στο παρελθόν η τιμή ήταν εκεί που είπατε ότι το πήρατε πριν 10 χρονια και τα τελευταία χρόνια έχει πέσει και λίγο. Δεν θα επιμείνω περισσότερο γιατί έχετε κι εσείς την προσωπική σας εμπειρία όπως έχω και εγώ την δική μου εκτρέφοντας χρόνια και έχοντας και επαφή με τις τιμές που υπάρχουν σε όλη την ευρώπη και η Ελλάδα είναι στα πλαίσια αυτών των τιμών (απ ότι γνωρίζω και από τον εαυτό μου και από άλλους εκτροφείς)
Δεν θελω να σας ακυρώσω και προφανώς δεν αμφισβητώ αυτό που λέτε, ωστόσο δεν θεωρώ ότι αυτή είναι η εικόνα της αγοράς.
(το πιο απλό παράδειγμα είναι ότι πολύ πρόσφατα σε γνωστό petshop υπήρχε τιμή για ήμερο μαυροκέφαλο κάικ 1.200 Ευρώ και για ζακό 1.600). Αναλογικά αν ειναι 200 ευρώ η διαφοράα με την εκτροφή στο κάικ τότε στο ζακό πάει να πει ότι η εκτροφείς πουλάνε 1.300? Δεν ξέρω κάποιον που να δίνει τόσο ψηλά.
Από την άλλη σας είπα αν πρόκειται για υποείδος pallida τα 1.000 ευρώ είναι και λίγα.
 
Back
Top