Φροντίδα Έχει κανείς εμπειρία από κλουβιά vision;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mirtopap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mirtopap

PB New Member
Εγγραφή
20 Φεβ 2023
Μηνύματα
89
Καλησπέρα! Ψάχνω κλουβί για παπαγάλο μόνκ και κατέληξα στα κλουβιά vision από την hagen. Έχει κανείς εμπειρία για να μου πει πως είναι και αν είναι καλό; από άποψη μέτρων πάντως κάνει και παρακάνει για το συγκεκριμένο πουλάκι με βάση αυτά που έχω διαβάσει. Ευχαριστώ εκ των πρωτερων.
 

Συνημμένα

  • 81Zg2aQ2sZS.webp
    81Zg2aQ2sZS.webp
    274,5 KB · Προβολές: 9
@myrtotsorapi καλημερα.ποιο ακριβως μοντελο εχετε δει αν επιτρεπετε?


 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν ξέρω κατά πόσο θα σε καλύψουν τα ανοίγματα των πορτών στα 3 από τα 4 μοντέλα, μιας και έχουν πόρτες λίγο μεγαλύτερες από αυτές των κοινών κλουβιων. Το 4ο μοντέλο, όχι το ψηλό, το μακρύ με τα 78cm, έχει και ποιο μεγάλα κάγκελα, και λίγο μεγαλύτερες πόρτες απ όσο θυμάμαι.
Θα σου πρότεινα, αφού είσαι από Αθήνα, να πας μια βόλτα από το μαγαζί, να τα δεις από κοντά.
Επίσης, αφού απώτερος σκοπός σου είναι η αγορά ενός ήμερου quaker, με τα λεφτά που κάνουν τα 60αρια ή το 74αρι vision, αγοράζεις άνετα μεγαλύτερο κλουβι (που έχει το ίδιο μαγαζι) με άνοιγμα από πάνω για να το βγάζεις και έξω.

Εγώ προσωπικά, δεν θα εμπιστευομουν για παπαγαλο, κλουβι που ή συνδεσμοιτων πλευρών, θα ήταν από πλαστικά κλιπς
 
@φιλομαθης https://www.petsupermarket.gr/k-Lambda-Omicron-Upsilon-Beta-Iota-vision-74x38x54cm ή https://www.petsupermarket.gr/k-Lambda-Omicron-Upsilon-Beta-Iota-vision-60x38x52cm. Το δεύτερο είναι πιο μικρό. Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο
[automerge]1676929146[/automerge]
@MrZoo1984 το θέμα είναι ότι στο μαγαζί που εδώ δει τα μόνα κλουβιά που έχουν το άνοιγμα από πάνω είτε είναι πάνω από 200 ευρώ είτε έχουν κάθετα κάγκελα που βολεύουν τους παπαγάλους... Έχεις κάποιο μοντέλο να προτείνεις μήπως;
 
@MrZoo1984 αυτό όμως έχει κάθετα κάγκελα... Δεν λένε πως δεν κάνει γιατί δεν μπορούν να σκαρφαλώνουν;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Κοίτα τα πλαϊνά, είναι οριζόντια.... και πίστεψε με, μια χαρά ταρζανιες έκανε στο παλιό, και κάνει και στο νέο
[automerge]1676930751[/automerge]
Επίσης κοίτα την μεγαλη κλουβα που έχω στον μεγάλο μου. Παρατήρησε τα καγκελα της μπροστινής πλευράς και της πίσω, είναι κάθετα, και μόνο τα πλαϊνά είναι οριζόντια.... πιστεύεις ότι δεν κάνει για παπαγαλο και δεν μπορεί να σκαρφαλώσει?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MrZoo1984 ίσως να το διάβασα σε λάθος σαιτ... Σίγουρα θα μπορεί να σκαρφαλώσει, θυμάμαι όταν είχα budgie τους είχα κάθετες γραμμές και δεν σκαρφάλωναν τόσο αλλά ίσως να έχει να κάνει σχέση και με το πουλί ως προσωπικότητα. Θα έχω την μεγάλη κλούβα υπόψη μου σίγουρα! Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλη!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@myrtotsorapi Υποθετω εχεις δει απο το επισημο site για ποια ειδη προορίζονται αυτα τα δυο μοντελα vision που σκεφτεσαι.

 
@φιλομαθης ναι ναι, τα έχω διαβάσει αυτά και από ότι κατάλαβα τα μεγάλα κλουβιά κάνουν και για monk! Θα επισκεφτώ το κατάστημα να δω και την λειτουργικότητα του κλουβιού από κοντά γιατί από το ίντερνετ δεν φαίνεται και όλη η αλήθεια
 
@φιλομαθης ναι ναι, τα έχω διαβάσει αυτά και από ότι κατάλαβα τα μεγάλα κλουβιά κάνουν και για monk!........
Μάλλον αυτό το συμπέρανες μόνη σου, μιας και όπως σωστά παρέθεσε ο @φιλομαθης παραπάνω, η επίσημη εταιρεία τα προτείνει μόνο για μικρά πτηνά

The large cage is suitable for Budgies, Canaries, Lovebirds and Finches.
 
@myrtotsorapi σε κανενα
@φιλομαθης ναι ναι, τα έχω διαβάσει αυτά και από ότι κατάλαβα τα μεγάλα κλουβιά κάνουν και για monk! Θα επισκεφτώ το κατάστημα να δω και την λειτουργικότητα του κλουβιού από κοντά γιατί από το ίντερνετ δεν φαίνεται και όλη η αλήθεια

απο αυτα δεν γραφει η εταιρεια που τα κατασκευαζει οτι κανουν για monk

1676932286876.png

1676932297896.png
[automerge]1676932825[/automerge]
Δεν μπορω να ξερω αν ειχες ποτε παπαγαλο ποιου ειδους και ποσο ενδελεχως εψαξες για τις αναγκες του ειδους σε διαμονη διατροφη τα επιπεδα θορυβου που μπορουν να κανουν και την συμπεριφορα τους εν γενει.
Θελω να πιστευω τα εψαξες ενδελεχως. Δεν ειναι βεβαια ουτε macaw ουτε african grey ουτε κοκατου...αλλα δεν ειναι ουτε καναρινι ουτε budgie. δυο ειδη παπαγαλων εχουν γεμισει την αθηνα(Ελευθεροι πληθυσμοι) . Ringneck και quaker. Μια βολτα στην πανεπιστημιου προς ομονοια αρκει για να τα θαυμασει κανεις ελευθερα και να τα ακουσει τις φωνες τους.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top