Αναπαραγωγή Έχει νόημα να ζευγαρώσω καναρίνια τιμπράντο διαφορετικής υποκατηγορίας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Liakos18
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Liakos18

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2020
Μηνύματα
667
Πόλη
Ηλεία
Καλησπέρα!
Απέκτησα σήμερα 2 καναρίνια τιμπράντο. Ο πωλητής μου είπε πως το αρσενικό είναι clasicco και το θηλυκό μια υποκατηγορία που δεν την θυμάμαι. Μήπως λόγο διαφορετικής υποκατηγορίας, η διασταύρωση τους φέρει απογόνους εξω απο τα πρότυπα ;
 
Ευχαριστώ για την παράθεση. Από ότι κατάλαβα οι απόγονοι πουλιών διαφορετικών υποκατηγοριών μοιράζονται τα χαρακτηριστικά, και δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη γραμμή, άρα δεν υπάρχει λόγος διασταύρωσης. Όλα αυτά όμως σε διαγωνιστικό επίπεδο. Πιστεύετε ότι, αν το επιχειρήσω εγώ που δεν ενδιαφέρομαι για διαγωνισμούς θα "χαλάσω" την ράτσα;
 
Πιστεύετε ότι, αν το επιχειρήσω εγώ που δεν ενδιαφέρομαι για διαγωνισμούς θα "χαλάσω" την ράτσα;
Δεν χρειάζεται να σε απασχολεί αυτό. Όπως είπες, από τη στιγμή που δεν έχεις σκοπό να κατεβάσεις τα πουλιά σου σε διαγωνισμό, τότε ότι σου αρέσει στο αυτί καλό είναι.

Ο πωλητής μου είπε πως το αρσενικό είναι clasicco και το θηλυκό μια υποκατηγορία που δεν την θυμάμαι.
Πωλητής pet shop; Αν ναι, κράτα μία πισινή μήπως δεν είναι καν timbrado. 🙂
 
Πολύ μεγάλη ιστορία! Στην αρχή απευθύνθηκα σε εκτροφέα, ο οποίος από ότι μου είπε δεν μπορούσε να δώσει πουλάκι γιατί είχε είδη βάλει τα ζευγάρια (λογικό) και μου είπε να βρω έναν φίλο του ο οποίος έχει εκτροφείο και ταυτόχρονα pet shop που το άνοιξε πρόσφατα. Πράγματι είχε ένα τιμπράντο (το τελευταίο από ότι μου είπε) το οποίο το άκουσα και πράγματι, αν και δεν ξέρω να ξεχωρίζω τις νότες ενός τιμπράντο, φάνηκε πως έκανε την διαφορά. Επίσης χρωματισμός, μέγεθος και η στάση του θυμίζουν τιμπράντο. Και ο άνθρωπος αρκετά εξυπηρετικός και φάνηκε ότι δεν είχε στόχο το κέρδος.

Τώρα για το θηλυκό έχω πραγματικά αμφιβολίες. Μου είπε την υποκατηγορία που ανήκει, αλλά πραγματικά δεν την θυμάμαι.
Στέλνω φωτογραφίες τους.
Αρσενικό
20220111_222514__1641932889_23259.webp

Θηλυκό
20220111_222425__1641932931_41702.webp
 
Καλημέρα! Όπως είπαν και οι κύριοι ποιο πάνω εάν δεν έχετε εσεις πρόβλημα λόγο "μπασταρδεματος"προχωρατε κανονικά αυτό που θα ήθελα να τονίσω όμως είναι ότι θα πρέπει να μάθετε από το πετ από την υποκατηγορία της θηλυκιας και να ενημερώσετε αργότερα τους ανθρώπους που πιθανόν να δώσετε μικρά διότι τα πουλάκια που θα βγουν θα είναι κοινα στην περίπτωση που η θηλυκιά δεν είναι ντιμπραντο ή εάν είναι ,όπως λέτε,υποκατηγορια πάλι δεν θα είναι γνήσιο της κατηγορίας! (Π.χ. clasico ή floreo!)
 
Καλημέρα .
Οι κατηγορίες των τιμπραντο σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία COM
1 Tιμπραντο οριτζινάλ
2 Τιμπραντο κλάσικο
3 Τιμπραντο φλορεάντο .

Στην Ελλάδα Τιμπραντο οριτζινάλ έχει ο ΕΛΙΤ στην Αθήνα και Τιμπραντο κλάσικο ο ΣΥΚΦΕ στην Θεσσαλονίκη.
Υπάρχουν και μικρότεροι σύλλογοι που τα μέλη τους ασχολούνται με τις δύο πρώτες κατηγορίες.

Όσο αφορά την κατηγορία Τιμπραντο φλορεάντο σύμφωνα με τους Ισπανούς κριτές που ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να φτάσουμε στα στάνταρ της κατηγορίας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Επανέρχομαι με μπόλικες απορίες για τα τιμπράντο!
Οι κατηγορίες των τιμπραντο σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία COM
1 Tιμπραντο οριτζινάλ
2 Τιμπραντο κλάσικο
3 Τιμπραντο φλορεάντο .
Δηλαδή η κατηγορία classico έγινε original, η κατηγορία floreo έγινε classico και τα intermediate έγιναν φλορεάντο;
Κατάλαβα καλά;

Εγώ βρει εκτροφέα κοντα στην περιοχή μου, που έχει intermediate. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν μου αρέσει αυτή η κατηγορία και το ψάχνω λίγο. Τα intermediate έχουν φωνές ανάμεσα στα classico και στα floreo;
 
Επανέρχομαι με μπόλικες απορίες για τα τιμπράντο!
Εδώ σου παραθέτω τις σκέψεις ενός απο τους μεγάλους εκτροφείς της παλαιότερης ποικιλίας φωνής για να καταλάβεις σε τί γνωστικό επίπεδο μπορεί να κινείται ένας εκτροφέας και οτι όσο πιο πολύ εμβαθύνει κανείς στις ποικιλίες φωνής(και όχι μόνον) τόσο περισσότερα ερωτηματικά γενιόνται. Μη ψάχνεις τις απαντήσεις που δίνουν οι "ειδικοί" . Ψάχνε για κάτι περισσότερο .
 

Συνημμένα

  • DDD.pdf
    DDD.pdf
    386,7 KB · Προβολές: 27
Back
Top