Διατροφή Έχει παρουσιαστεί το μείγμα Benelux canaries primus;

birdenthusiast

PB New Member
Εγγραφή
31 Οκτ 2018
Μηνύματα
96
Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει παρουσιαστεί το μείγμα Benelux canaries primus, γιατί δεν το βρήκα στις παρουσιάσεις. Θα ήθελα να μάθω σχετικά με αυτό από τα μέλη, εφόσον είναι επιτρεπτό να γίνουν σχόλια.
 
Πήγες ανάποδα. Αν υπάρχει λόγος να μη πάρουν τα πουλιά χρωστική, πρέπει να διαλέγουμε ένα μείγμα που να μας το εξασφαλίζει. Γενικότερα, είναι μια τροφή που δεν κυκλοφορεί στα εκτροφεία και έτσι δεν υπάρχουν γνώμες και εμπειρία. Έριξα μια ματιά σε μαγαζιά που την εμπορεύονται αλλά πέραν απο μια επιδερμική αναφορά στο μείγμα, δεν βλέπω περιγραφή των "βιταμινών", που να σε βοηθάει. Υ. Γ Το μείγμα περιέχει ρούπσεν που συνήθως το αποφεύγουμε στο σιτηρέσιο των λιποχρωμικών (ιδιαίτερα των κόκκινων).
 
Το ρούψεν δε με πειράζει τόσο. Υπάρχουν και άλλες, πιο γνωστές τροφές με σφαιρίδια βιταμινών. Έχω παρατηρήσει ότι τα σφαιρίδια αυτά είναι χρωματισμένα, και σκέφθηκα ότι μπορεί να περιέχουν χρωστικές. Πήγα ανάποδα αναγκαστικά, γιατί αυτή τη στιγμή οι μόνες επιλογές που έχω είναι προσφέρω είτε αυτή είτε τροφή με χρωστικές στο καναρίνι. Απέκλεισα οπωσδήποτε τη δεύτερη επιλογή. Κάποιες μάρκες αναγράφουν μεταξύ των άλλων συστατικών και διάφορα τεχνολογικά πρόσθετα, όπως χρωστικές ή αντιοξειδωτικές ουσίες. Άλλες περιορίζονται στο να παρουσιάσουν απλά τους σπόρους και τις αναλογίες τους. Εκτιμώ ότι είναι επισφαλές να θεωρήσω ότι η μη αναφορά σε πρόσθετα συνεπάγεται και το ότι δεν περιλαμβάνονται αυτά στο μείγμα. Η περίπτωση του μπισκότου είναι οφθαλμοφανής, αλλά η περίπτωση του σφαιριδίου δεν είναι τόσο. Βεβαίως το καλύτερο είναι να μην προσφέρουμε καθόλου μείγματα, αν δεν είμαστε εντελώς σίγουροι για τη σύνθεσή τους. Αν είχα επιλογή, δε θα προσέφερα το μείγμα.
 
Back
Top