Ασθένειες Έχει πρηστεί το πόδι καναρινιού κοντά στο νύχι

xristos ntavaris

PB New Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2016
Μηνύματα
91
Πόλη
Αθήνα
πρόβλημα στο ποδαράκι έχει πρηστεί κοντά στο νύχι... Τι μπορεί να είναι;

IMG_20180802_161145.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όπως το βλέπω το πράγμα, όσο δλδ μπορώ να δω, πρόκειται για ευλογιά. Μεταδίδεται κυρίως με τα κουνούπια, και αιματογενώς, αλλά όταν ο Ιός είναι σε ενεργή φάση, μεταδίδεται και με άλλα σωματικά υγρά όπως με σταγονίδια σάλιου. Οπότε:
  1. Απομόνωση σε ατομικό κλουβί του πάσχοντος και κρέμα bedadine επάλειψη κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί.
  2. Δικά του σκεύη, (να μην μπερδεύονται με των άλλων δλδ) και καθαρισμός αυτών και του κλουβιού του στο τέλος, αφού έχουν φροντιστεί τα άλλα κλουβιά - πουλιά.
  3. Μαλακές, θρεπτικές τροφές (π.χ, κινόα βρασμένη, περίλα, αυγοτροφή) και κάνεις τον σταυρό σου να μην γυρίσει σε υγρή μορφή ευλογιάς και να τη βγάλει το πουλάκι
  4. Κουνουπιέρα (τούλι) στο κλουβί του γύρω από όλο το κλουβί (και από κάτω) μόνιμα
  5. Το 4 και σε όλα τα άλλα κλουβιά, και παρακολούθηση του κάθε καναρινιού ξεχωριστά και με τα πρώτα συμπτώματα απομόνωση και καθαρισμός των κλουβιών τους
Καλή ανάρρωση!
 
Τώρα που βλέπω τη φωτό στο 1ο ποστ, πολύ φοβάμαι ότι και το άλλο πόδι έχει τσιμπηθεί. Αν όντως είναι έτσι βάζε την κρέμα και στο άλλο.
Κατά μία δημοσίευση (δεν ξέρω που την είχα διαβάσει) αν το σπυρί δεν σπάσει τότε ο Ιός δεν μπαίνει στον λυτικό κύκλο, δλδ δεν αναπαράγεται με τρομακτική ταχύτητα και σε άλλα όργανα του οργανισμού, και τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα ή ευοίωνα για το πουλί. Έχε και μια αντιβίωση πόσιμη εύκαιρη μήπως και χρειαστεί να δώσεις για αποφυγή / αντιμετώπιση δευτερογενών λοιμώξεων, αν δεις δλδ το καναρίνι να δυσχαιρένεται πολύ.
 
Back
Top