Αναπαραγωγή Έχει ραγίσει το αυγό γιατί είχε μαλακό κέλυφος

Στρατος38

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2018
Μηνύματα
318
Πόλη
Σέρρες
Καλησπέρα σας εχω βάλει ένα ζευγάρι μοζαικ για αναπαραγωγή όπως ξέρετε και ολα πανε καλα έχει κανει 3 αυγουλακια και κλοσαει κανονικα ο αρσενικος την ταιζει ολα καλα.. Αλλα πριν απο λιγο την ειδα και νομίζω οτι το ενα εχει ραγισει γιατι ειχε μαλακο κελυφος.. Ετσι θελω να ρωτήσω να την αφησω και οτι κανει ή να κανω κατι εγω;
 
Αν είσαι 100% σίγουρος ότι είναι ραγισμένο θα το αφαιρέσεις αλλά πρόσεχε γιατί ίσως να είναι σχέδιο του αυγόυ και να σού φαίνετε σαν ραγισμα, όταν λες μαλακό κέλυφος τι εννοείς είναι παραμορφωμένο το αυγό;
 
Σε μια τετοια περιπτωση οπως αναφερει και ο φιλος Νικος επανω καλο θα ηταν να το αφαίρεσεις διοτι περνει το αυγο αερα μεσα και παει το έμβρυο να αναπτύσσεται... Δυστηχως. Καλο ομως θα ηταν να το σιγουρεψεις.
 
Καλησπέρα σας εχω βάλει ένα ζευγάρι μοζαικ για αναπαραγωγή όπως ξέρετε και ολα πανε καλα έχει κανει 3 αυγουλακια και κλοσαει κανονικα ο αρσενικος την ταιζει ολα καλα.. Αλλα πριν απο λιγο την ειδα και νομίζω οτι το ενα εχει ραγισει γιατι ειχε μαλακο κελυφος..

Ασβέστιο δίνεις; Πάλι καλά που γέννησε χωρίς πρόβλημα εφόσον είχε μαλακό κέλυφος...
 
Ναι ήμουν 100% σιγουρος αλλα πλεον σπασανε 2 απο τα 3 και έμεινε μόνο 1 τωρα θα δουμε.. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται οκ
Μόλις τώρα διάβαζα το άλλο θέμα που είχες ανοίξει, προφανώς κάνει πολύ λεπτό κέλυφος στα αυγά, λογικά από έλλειψη ασβέστιου η βιταμίνης D έλλειψη ήλιου ακόμη και από πολύ πλούσια διατροφή σε ζωικές πρωτεΐνες η λαχανικών όπως το σπανάκι.
 
Back
Top