Γενικά Έχει σχέση το χρώμα των ποδιών με την ηλικία των Κοκατίλ;

Κατερίνααα

PB New Member
Εγγραφή
14 Ιουν 2014
Μηνύματα
35
Πόλη
Αθήνα
Σήμερα το απόγευμα πήγα σε ένα πετ σοπ γιατί ενδιαφέρομαι να πάρω κοκατίλ. Είδα ένα ζωηρό αρσενικό και ρώτησα την ηλικία του, μου είπε πως ήταν 7-8 μηνών αλλά τα πόδια του ήταν γκρίζα και όχι ροζ που απ ότι έχω ακούσει πρέπει να έχουν τα κοκατίλ μικρότερης ηλικίας.Ύστερα μου είπε ότι είναι πολύ φιλικός και εξημερωμένος γιατί τον είχε μια φοιτήτρια πρώτα αλλά τον άφησε λόγω σπουδών. Έχει να κάνει σχέση το χρώμα των ποδιών με την ηλικία;Εσείς θα τον παίρνατε;
 
Μιλάς για ήρεμο πουλί με ήρεμη συμπεριφορά και φυσικά ανοχή στον άνθρωπο.
Αν η γενική εικόνα και η τιμή είναι η πρέπουσα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην το αγοράσεις.
Στα ζώα η ηλικία είναι μικρής σημασίας και δε ζητούν ποτέ ληξιαρχική πράξη... (να το λάβεις ως αστείο)
Αν πάλι χρειάζεσαι πουλί για εκτροφικούς λόγους τότε θα πρέπει να βρεις κάποιο με κλειστό δακτυλίδι ώστε να μπορέσεις να έχεις και τις γενετικές πληροφορίες που σου χρειάζονται..
Γνώμη μου και σου συνιστώ να το κάνεις, είναι πως πρέπει να κοιτάξεις το πτηνό για να δεις και αισθανθείς αν αυτό που βλέπεις είναι αυτό που πραγματικά γυρεύεις. Γιατί αν κάνεις λάθος ή το μετανιώσεις σίγουρα αυτό θα είναι ο χαμένος...
Καλή επιλογή και μάλιστα να είναι "από καρδιάς"!
Φυσικά να μη μας ξεχάσεις... μια δυο φωτογραφίες νομίζω πως τις δικαιούμαστε...
 
Το πουλάκι το θέλω για συντροφιά και απλά φοβάμαι να μην είναι πολύ γέρικο και εφόσον είχε προηγούμενο ιδιοκτήτη δεν ξέρω αν θα με δεχτεί. Γενικά φαίνεται πολύ κοινωνικό, κοστίζει 45 ευρώ. Τελικά έχει να κάνει σχέση το χρώμα το ποδιού με την ηλικία;Φυσικά και θα ανεβάσω φωτογραφίες 😀 :)

Ευχαριστώ
 
Τα πόδια του πτηνού (τουλάχιστο στα καναρίνια που γνωρίζω) φανερώνουν την ηλικία τους στις περισσότερες περιπτώσεις και χωρίς φυσικά να υπάρχει επιβάρυνση από ακάρεα ή άλλες αιτίες. Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη τον πωλητή και δεν έχεις τις γνώσεις τότε καλύτερα να έχεις μαζί σου κάποια έμπειρη παρέα. Το αν θα σε δεχτεί κανείς δεν το ξέρει... όλα όμως τα πτηνά που αγοράζουμε έχουν άλλο ιδιοκτήτη... Φυσικά εδώ υπάρχουν πιο ειδικοί... Δεν έχεις παρά να περιμένεις.
 
Έχω και μία εναλλακτική λύση. Σε ένα άλλο πετ σοπ έχω βρει κοκατίλ 5-6 μηνών 40 ευρώ μη εκπαιδευμένα. Εσύ ποιο θα διάλεγες; Το βραχιολάκι είναι απαραίτητο; Και γενικά ποια είναι η σημασία του;
 
Κατερίνα πάνω στο δακτυλίδι του πτηνού, γράφονται έτος, σύλλογος, εκτροφέας και ένας μοναδικός αριθμός. Αν απευθυνθείς στον εκτροφέα του θα σε ενημερώσει (ή τουλάχιστο πρέπει) για το πότε γεννήθηκε κλπ. Αν αυτά δεν σε ενδιαφέρουν το δακτυλίδι θα σου είναι άχρηστο.
Όσες φορές αγόρασα πτηνά... Πρώτα απ' όλα κοιτούσα να είναι αυτό που πραγματικά ήθελα, να έχουν καλή υγεία και φυσικά, να μου αρέσουν οπτικά.
Τώρα για εκπαίδευση παπαγάλων... Δηλώνω αναρμόδιος...
 
Ωραία οπότε το βραχιόλι δεν έχει να κάνει σχέση με κάποιο εμβόλιο που ίσως έχουν κάνει ή για το αν έχουν περάσει από καραντίνα;
 
H ηλικια δυστυχως δεν προσδιοριζεται ακριβως. Αυτο που ειναι εμφανες συνηθως ειναι αν το πουλακι ειναι σε ηλικια πριν την πρωτη του πτερορροια ή μετα απο αυτην. Απο εκει και περα ολα τα υπολοιπα ειναι μονο υποθεσεις εφοσον δεν φοραει δαχτυλιδι με τα στοιχεια του εκτροφεα και την ημερομηνια γεννησης του. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να ζητησεις το τηλεφωνο της κοπελας που το αφησε εκει λογω σπουδων (δεν θα το σχολιασω στο παρον θεμα γιατι θα βγω οφ τοπικ 😡) και να την ρωτησεις περισσοτερα. Αν παλι σου εκανε το "κλικ" που λεει ο Γιαννης δεν βλεπω το λογο να μην το παρεις. Δεν πιστευω να πηγαν κοκατιλ 15 χρονων σε μαγαζι να πουληθει.
 
😀 οκευ! Συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτη! Αν έχεις εμπειρία με παπαγάλους μπορείς να μου πεις αν έχει σημασία που το χε αυτή πριν και τώρα θα αλλάξει ιδιοκτήτη... Εννοώ μήπως από ήμερο που είναι γίνει επιθετικό (αν και δεν νομίζω γιατί φαίνεται πολύ καλοσυνάτο). Γενικά εσύ τι θα έκανες;
 
Η καραντίνα είναι μια διαδικασία που γίνεται για την προστασία των υπόλοιπων πτηνών από κάποιο άρρωστο ή από κάποιο πτηνό που θα έρθει, ώστε να υπάρχουν οι συνθήκες ανάρρωσης ή ομαλής ένταξης στην "παρέα". Μπορείς να διαβάσεις παλιά ποστ εδώ κι εδώ.
Τα "εμβόλια" αφορούν αποκλειστικά τον εκτροφέα και χάνονται μαζί μ΄αυτόν και οι πληροφορίες.
 
😀 οκευ! Συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτη! Αν έχεις εμπειρία με παπαγάλους μπορείς να μου πεις αν έχει σημασία που το χε αυτή πριν και τώρα θα αλλάξει ιδιοκτήτη... Εννοώ μήπως από ήμερο που είναι γίνει επιθετικό (αν και δεν νομίζω γιατί φαίνεται πολύ καλοσυνάτο). Γενικά εσύ τι θα έκανες;

Θα επαιρνα το πουλακι που θα μου εκανε καλυτερη εντυπωση απο συνολικη εικονα υγειους εμφανισης και ημερης συμπεριφορας. Οχι το ενδεχομενο που αναφερεις δεν ισχυει, αν ενα πουλακι ειναι ημερο με τους ανθρωπους ετσι θα παραμεινει.
 
Ωραία!Λοιπόν παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Με βοηθήσατε αρκετά! Όσο για τις φωτογραφίες επιφυλάσομαι.
 
Κι εγώ συμφωνώ αν σου αρέσει και το συμπάθησες να το πάρεις. Πάντως το χρώμα καθαρά ως χρώμα δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά με τον χρωματισμό του πουλιού γιατί είναι θέμα μελανίνης όπως και στους ανθρώπους.
Π.χ τα άσπρα έχουν πιο ροζ πόδια και τα γκρίζα πιο σκούρο δέρμα.
Τα ίδια πουλάκια σε νεαρή ηλικία έχουν πόδια πιο μαλακά και ροδαλά και κατόπιν έχουν πιο τραχειά μορφή αλλά πάντα στον χρωματισμό που επιτάσσει η μελανίνη τους.
 
Oπότε μάλλον ο άνθρωπος μου λέει αλήθεια και δεν είναι απαραίτητο να έχει ροζ πόδια για να είναι 7 μηνών, αλλά όπως και να έχει μάλλον θα τον πάρω γιατί είδα κι άλλα πολύ όμορφα πουλάκια αλλά δεν μου έκαναν το κλικ όπως αυτό! Ελπίζω πάντως να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην συμπεριφορά του λόγου του παλιού ιδιοκτήτη
 
Αν του φερθείς σωστά και το προσέξεις δε νομίζω... Ο άλλος πάντως ο ιδιοκτήτης (κοπέλα) φέρθηκε ανεύθυνα και δεν του άξιζε. Ελπίζω σε σένα να βρει την αγάπη που κάνει όλα τα ζώα να λάμπουν και να να μας εμπιστεύονται.
 
Back
Top