Ασθένειες Έχει όντως πρόβλημα το καναρίνι και αν ναι τι;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης SVP13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Λέρος
Όνομα
Σωτήρης
Καλησπέρα σε όλα τα μελη! Ένας φίλος μου έφερε σήμερα έναν νέο καναρο ώστε να τον έχω όταν έρθει η αναπαραγωγική περίοδος. Το θέμα είναι ότι από την ώρα που μπήκε στο κλουβί το πουλί είναι φανερό πως πατάει δύσκολα πάνω στις πατηθρες (Το στηθος του αγγίζει την πατηθρα). Είδα για ακάρεα στα πόδια αλλά δεν παρατηρώ τίποτα το περίεργο κ έστω τόσο περίεργο για να το αντιμετωπίζει το πουλί έτσι. Τέλος θα ήθελα κάποια βοήθεια επειδή είμαι νέο μέλος για το πώς να σας δείξω και φωτογραφίες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν φαίνονται καθόλου τα πόδια του. Κανονικά θα έπρεπε να φαίνονται και απο αυτήν τη γωνία αλλά επειδή ίσως να έχει κάποιο θέμα βγάλε μερικές καλύτερες απο το πλάι κι ανέβασέ τες. Γιατί δεν ρωτάς τον φίλο σου τι τρέχει με το πουλί, αυτό δεν έγινε στη μεταφορά υποθέτω.

Και οταν το πιασεις για να βγαλεις φωτο τα ποδια, με την ευκαιρια βγαλε φωτο και την κοιλια του με παραμερισμενα τα πουπουλα(τα βρεχεις ελαφρως)

ορίστε και η κοιλιά
Δεν διακρίνονται πολλά. Κάπως έτσι πρέπει να φωτογραφηθεί.

Ορίστε τα πόδια
Το αριστερό φαίνεται περισσότερο επιβαρημένο, ίσως γιατί πατάει περισσότερο με αυτό. Οι πατήθρες που χρησιμοποιείς δεν είναι καλές. Αν μπορείς, αντικατέστησε τες με δύο ξύλινες, μια 10 χιλ. και μια 12. Αναφέρομαι στη διάμετρο τους.

Παντως απο οτι μπορουμε να δουμε στις συγκεκριμενες φωτο,το πουλακι καλοζωισμένο ειναι (εχει αρκετο λιπος στην κοιλια) και τα νυχια του θελουν κοψιμο.

Δηλαδή όντως φταίνε οι πατηθρες; Τις αντικατέστησα αλλά προτιμάει να κάθεται πάνω στην ταιστρα

Δηλαδή όντως φταίνε οι πατηθρες; Τις αντικατέστησα αλλά προτιμάει να κάθεται πάνω στην ταιστρα
Πολλές φορές όταν ένα πουλάκι έχει μαζεμένο το πόδι του συνεχώς, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο ίδιο το πόδι. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να οφείλεται σε πόνο της κοιλιάς. Χωρίς όμως να έχουμε καθαρή εικόνα της, δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε καν υποθέσεις.

Και επίσης μπορεί να μη βοηθά και το παραπάνω βάρος που έχει το πουλάκι. Όσο μπορώ να διακρίνω, αν και δεν είμαι απόλυτα βέβαιος, έχει αρκετό λίπος στην κοιλιά. Μπορείς να κοιτάξεις αν έχει λίπος και στον λαιμό, πάνω από το στήθος;.
Αν πράγματι καταλήξουμε σε αυτήν την πιθανότητα (υπέρβαρου πτηνού) - θα πρέπει φυσικά να πουν τη γνώμη τους και άλλα μέλη, το πουλάκι, μεταξύ άλλων θα πρέπει, πέρα από πιο προσεγμένη διατροφή, να κάνει και άσκηση. Σε τι μήκους κλουβί το έχεις; Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία ολόκληρο το κλουβί, ώστε να δούμε την εσωτερική του διάταξη και τον ελεύθερο χώρο για να πετά;

Μαζί με δεύτερη φωτο με την κοιλιά θα βγάλω και τον λαιμό το μεσημερι. Η αλήθεια είναι ότι το έχω σε μικρό κλουβί για τις επόμενες τρείς μέρες ( το πουλί το έχω ήδη 2 μέρες) εώς ότου μπορέσω να του αγοράσω καινούριο και το βάλω μια και καλή στην κλούβα με τα υπόλοιπα πουλιά. Τώρα δεν ξέρω σε τι κατάσταση το είχε ο προηγούμενος που το μεγαλωσε.

Back