Αναπαραγωγή Έχετε καταλήξει με τι μπορεί να σχετίζεται το χρώμα των αυγών στα καναρίνια;

Σοφιακαν

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιουν 2021
Μηνύματα
35
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Διαβασα ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο forum σχετικά με το χρώμα που έχουν τα αυγά των καναρινιών και για τους πιθανούς λόγους που αποκτούν το εκάστοτε χρώμα. Η ερώτηση μου είναι από προσωπική σας εμπειρία αν έχετε καταλήξει με το τι μπορεί να σχετίζεται το χρώμα στα αυγουλακια...;
 
Θεωρώ ότι έχει να κάνει με το ασβέστιο που προσλαμβάνει. Οπως συμβαίνει και με το μέγεθος. Συνήθως το τελευταίο αυγό είναι μικρότερο και κάποιες φορές είναι γαλάζιο ανοιχτό σαν ψεύτικο. Αυτό συμβαίνει μετά την δεύτερη και τρίτη γέννα συνήθως και κάποιες φορές σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγής περιόδου για την συγκεκριμένη σεζόν.
 
Πολύ πιθανόν..από την πολύ μικρή εμπειρία που έχω φαίνεται να σχετίζονται αυτά που έγραψες και εσύ..το καναρινάκι μου γέννησε για δεύτερη φορά τώρα 2 αυγουλακια και το 2ο είναι γαλάζιο..και μου έκανε εντύπωση..στην πρώτη γέννα της ήταν όλα πράσινα και ασπορα..
 
Τι ηλικία έχει το θηλυκό σου; Έχεις κάνει διατροφική προετοιμασία; Έχεις σουπιοκοκαλο στο κλουβί; σε ρωτάω γιατί αυτά είναι σημαντικά για να πετύχει μια γεννα. Απλά να ξέρεις ότι τώρα είναι και λίγο αργά χρονικά. Τώρα ξεκινάει η περίοδος της πτεροροιας. Ωστόσο κάνε υπομονή να δεις πως θα βγουν κσι τα υπόλοιπα αυγουλακια να μας πεις.
 
Η θηλυκιά μου είναι ενός έτους..στην πρώτη γέννα δεν είχα κάνει καλή προετοιμασία. Βέβαια προέκυψε και ένα θέμα με το αρσενικό ο οποίος είχε ακαρεα και κάνουμε θεραπεία..τώρα είχαμε πιο καλή προετοιμασία και από θέμα διατροφής βιταμινών και σουπιοκοκκαλο...δεν είμαι σίγουρη αν θα βγουν πουλάκια και μετά από αυτή την γέννα δεν θα την ταλαιπωρήσω με άλλη έτσι και αλλιώς έχει περάσει και η περίοδος όπως ανέφερες..αν υπάρξουν πουλάκια θα ανεβάσω φωτο!
 
Back
Top