Γενικά Έχετε να μου δώσετε συμβουλές για πάροτλετς;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Achoulio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Achoulio

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαρ 2023
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά καλημέρα σας,
Προσφάτως έγινα κάτοχος δύο παροτλετ. Είναι αδέρφια, 2 μηνών, αγόρι και κορίτσι. Έχω διαβάσει αρκετά στο φόρουμ. Έχετε να μου δώσετε καμία συμβουλή;
 
@Achoulio Καλώς ήρθες στο φόρουμ και να χαίρεσαι τα πουλάκια σου. Το πρόβλημα που βλέπω είναι πως πρόκειται για αντίθετου φύλου αδέρφια, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα πρέπει ποτέ να μπουν για αναπαραγωγή. Άρα ούτε στο ίδιο κλουβί. Επομένως για αυτόν τον λόγο είτε ανταλάσσεις το ένα είτε παίρνεις συντρόφους και για τα δύο είτε δεν τα αφήνεις στον ίδιο χώρο, αν δεν προσβλέπεις σε αναπαραγωγή.
Από το μήνυμά σου βέβαια, τίθενται τα ακόλουθα πρωταρχικά ερωτήματα: Απαντάς και συνεχίζουμε την κουβέντα με στόχο την καλύτερη / πιο υγιεινή ανάπτυξη, ζωή τους.
  1. ....δλδ πότε;
  2. τρώνε μόνα τους; ή χρειάζεται εσύ να τα ταΐζεις;
  3. Το κλουβί τους τι διαστάσεις έχει; Μία φωτό θα βοηθούσε, βασικά δύο φωτογραφίες...μία στην οποία να φαίνεται ο πέριξ χώρος του κλουβιού και μία στην οποία να φαίνεται όλη η εσωτερική του διάταξη, προκειμένου να γίνουν προτάσεις (αν χρειάζεται) για βελτιώσεις
  4. Ποιο είναι το πρόγραμμα του ύπνου τους...
  5. Ποιες οι τροφές τους....χρειάζεται να γράψεις μάρκα (ή χύμα) σπόρων και ό,τι άλλο συμπλήρωμα δίνεις π.χ. βότανα, κηπευτικά, χορταρικά, φρούτα, κόκκαλο σουπιάς, αυγό ή αυγοτροφή ....και με τι συχνότητα τα δίνεις.
 
Καλημέρα σου και σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Από τον εκτροφέα που τα πήρα μου είπε καλύτερα να πάρω και τα δύο γιατί είναι σαν τα love birds και χρειάζονται παρέα. Εγώ τον ρώτησα επειδή είναι αντίθετο φύλο μην μου ζευγαρώσουν αλλά επειδή είναι αδέρφια και να γίνει τα αυγά είπε θα είναι τζουφια. Εγώ τα έχω πάνω από μια εβδομάδα και έχουν ξεκινήσει ήδη να ζευγαρώνουν.
 
Εφόσον είναι δύο μηνών μόνο, αποκλείεται να ζευγαρώνουν. Δεν είναι ότι αμφισβητώ αυτό που βλέπεις (ζευγάρωμα), αλλά προφανώς απλά παίζουν, δεν είναι ώριμα για ζευγάρωμα. Επίσης ο εκτροφέας δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι ψαγμένος, διότι εννοείται ότι αν ζευγαρώσουν στο μέλλον, τα αυγά τους δεν θα είναι τζούφια όπως σου είπε, αλλά πιθανότητα γόνιμα. Μόνο που θα έχουμε αιμομειξία, ενδογαμία δλδ, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στους απογόνους ή σε κάποιους από τους απογόνους, λόγω κυρίως υπολειπόμενων "παθολγικών" γονιδίων που έχουν τα πουλιά σου, αλλά δεν εκφράζονται διότι για να εκφραστούν χρειάζεται να έχουν όχι ένα όπως πιθανό έχουν οι γεννήτορες, αλλά δύο όπως με πιθανότητα περίπου 25% δλδ 1/4 θα έχει ο κάθε απόγονος. Επομένως, θα σου έλεγα να μην το σκεφτείς καθόλου το ζευγάρωμα μεταξύ τους, γιατί μπορεί να έρθουν στον κόσμο πτηνά με σοβαρά προβλήματα υγείας, κι εσύ να στενοχωρηθείς απίστευτα.
Αλλά ειλικρινά θα ήθελα να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έθεσα στο προηγούμενο μήνυμά μου, ώστε να κάνεις μια σωστή αρχή στα πουλάκια που φροντίζεις.
 
IMG-e84db80cd09b7f235bacff6cecd9cd7d-V.webp
[automerge]1679222682[/automerge]
Φαγητό τρώνε μόνα τους κανονικά. Τροφή τους έχω πάρει Manitoba καθώς επίσης ξεκίνησα να τους βάζω βρασμένο αυγό 2-3 φορές την εβδομάδα και κανένα μήλο, καρότο. Το βράδυ τα σκεπάζω γύρω στις 9 το βράδυ και τα ξεσκεπάζω κατά τις 8 το πρωί. Εάν κρατήσω το αρσενικό μόνο και δώσω το θηλυκό υπάρχει περίπτωση τώρα να πάθει κατάθλιψη τό αρσενικό;
 
καλημερα @Achoulio
μερικα σχολια για τον "εκτροφεα "
Εχοντας διαβασει εδω και σε αλλες πηγες βεβαια θα επρεπε να εισαι λιγο πιο καχυποπτη σε αυτο που σου ειπε ο "εκτροφεας"
Ξεκινωντας με την εξυπναδα που ειπε για τα τζουφια αυγα δεν θα τον πιστευα οτι ειναι 2 μηνων ουτες για το φυλο ουτε για το οτι ειναι αδερφια .
Αφου ειπε οτι ειναι σαν lovebirds, που επισης ειναι εξυπναδα δεν θα τον πιστευα οτι ειναι 2 μηνων και τα αυγα απο ζευγαρωμα τους ειναι τζουφια
Προφανως ηθελε να πουλησει δυο αντι ενα parrotlet
Εκτροφεας μελος συλλογου αρα επαγγελματιας και εντοπισιμος ευκολα? Εχουν δαχτυλιδια?
εκτροφεας petshop?
Εκτροφεας επειδη εχει 2 3 ζευγαρια και πουλαει σε οποιον ενδιαφερομενο?
εκτροφεας απο fb? Χρυση ευκαιρια?


Αν παρακολουθεις τα αρθρα και τις αναρτησεις εδω θα δεις οτι οι περισσοτεροι ενα parrotlet εχουν και αν αποκτουν δυο για αναπαραγωγη προφανως δεν παιρνουν αδερφια


για τα lovebirds

Αν συνεχιζουν να μπαινουν ολοκληρα στην ταιστρα κινδυνευουν να τρωνε τροφη αναμικτη με δικα τους περιττωματα που αλλοτε θα μπορεσεις να το δεις οπτικα αλλοτε οχι. οι διαστασεις του κλουβιου δεν ειναι ευκολο να γινουν αντιληπτες απο την φωτο.

ολοι μας εχουμε πεσει θυματα επιτηδειων πωλητων και εγω βεβαιως πρωτος απο ολους .Απο ληγμενα φαρμακα (το ασκαριδες αγνωστη λεξη με το ταινια κατι καταλαβαν) μεχρι νεαρο καναρινι κατω του ετους και με νυχια γυπαετου σε μηκος.
Δεν ειναι ολοι οι πωλητες βεβαια ιδιοι αλλα δυστυχως δεν ειναι και παρα πολλοι ειναι οι αξιοπιστοι. Η αποψη μου ειναι αυτη που εχω αποκτησει εμπειρικα
 
Δαχτυλίδια δεν έχουν. Είχε πάνω από 30-40 παροτλετ, καμία εικοσαριά τουλάχιστον κοκατιελ και πολλά άλλα. Το βρήκα μέσω ίντερνετ όταν έκανα Google εκτροφέα παροτλετ. Σαν καινούργιος στο σπορ δεν ξέρω πολλά πράγματα.
 
@Achoulio πως ήξερε χωρίς δακτυλίδι ότι είναι αδέλφια; Τα είχε χωριστά; Συμφωνώ με ότι σου είπε ο @φιλομαθης. Άλλαξε άμεσα τις ταίστρες με κλειστές. Κ από την πληροφορία που σου είπε ο εκτροφέας για τα τζουφια αυγά, θα έπαιρνα κάθε άλλη πληροφορία που μου έχει πει, με μεγάλη επιφύλαξη. Αφού είναι αδέλφια, όπως σου είπε κ ο @ianos δεν πρέπει να τα βάλεις ή να τα αφήσεις να ζευγαρώσουν. Γι'αυτό αντάλλαξε το ένα με κάποιο άλλο παροτλετ άλλου όμως εκτροφέα. Στον ίδιο έχεις τις ίδιες μάλλον πιθανότητες να καταλήξεις με αδελφό ή αδελφή με το δικό σου. Είναι πάντως πολύ όμορφα.
 
@Achoulio Απο τα λεγόμενα σου υποψιάζομαι ότι τα πήρες απο τον "εκτροφέα" στου Φιλοπάππου/Νέα Ιωνία/Πετράλωνα/Αγ. Ιωάννης; Οι αγγελίες του κάνουν μπαμ πάντως.
 
Είχε πάνω από 30-40 παροτλετ, καμία εικοσαριά τουλάχιστον κοκατιελ και πολλά άλλα.
Πήγες δλδ στο εκτροφείο του και τα είδες; Ή απλά σου είπε ότι έχει τόσα πολλά πουλιά; Κι αν πράγματι είχε, δεν είχε το μυαλό να σου πουλήσει κάποια που να μην είναι αδέρφια; Τόσα πολλά ερωτήματα....
Μήπως μπορείς να μας δείξεις την αγγελία ή κάποια άλλη αγγελία αυτού του εκτροφέα, ώστε να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται κι αν είναι αυτός που σου λέει πιο πάνω ο Φοίβος;
Μήπως επίσης θα μπορούσες να μας δώσεις πληροφορίες για το κλουβί τους (ό,τι δλδ σου ζητώ στο ερώτημα 3);
Και...αυτά τα ροζ / φούξια κομματάκια στο πόδι του μπροστινού πάροτλετ στη φωτό που ανέβασες, τι είναι;
(Ο γραπτός λόγος είναι κάπως άκαμπτος και για αυτό θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν σε "εξετάζουμε", σε ρωτούμε για να δούμε τι θα πρέπει να γίνει με τα πουλιά και την ευζωία τους)
 
Πωληση | Parrotbirds's Blog https://parrotbirds.wordpress.com
Αυτό είναι το site. Πήγα στο σπίτι της όπου έχει στο μπαλκόνι πάρα πολλά κλουβιά, όπου και από εκεί τα παρέλαβα. Στα πόδια τους πρέπει να είναι από τό φαγητό τους, δεν έχουν κάτι είναι πεντακάθαρα. Θα στείλω μετά φωτογραφία του κλουβιου τους.
 
Δεν φαίνεται να είναι ο τύπος που κοροϊδεύει στις αγγελίες, αυτός δλδ που εννοεί ο Φοίβος. Επομένως, αυτό που θα σου προτείνω είναι να επικοινωνήσεις μαζί της και να της ζητήσεις να ανταλλάξεις το ένα από τα πουλιά σου, με ένα μη συγγενικό αντίστοιχου φύλου. Αν δεν έχει τώρα, της το δίνεις πίσω και συμφωνείς να σου δώσει ένα στο μέλλον. Πώς τη βρίσκεις αυτήν την ιδέα;
Ή αν δεν ενδιαφέρεσαι για αναπαραγωγή ας σου δώσει ένα του ιδίου φύλου με αυτό που θα κρατήσεις, για να κάνουν παρέα.
 
Και εγώ συμφωνώ μαζί σου, μου ακούγεται το πιο λογικό. Όταν μίλησα μαζί της μου είπε ότι τώρα που τα βλέπω να ζευγαρώνουν το κάνουν σαν παιχνίδι και ότι αργότερα θα σταματήσουν.
 
Παιδιά καλημέρα σας,
Προσφάτως έγινα κάτοχος δύο παροτλετ. Είναι αδέρφια, 2 μηνών, αγόρι και κορίτσι. Έχω διαβάσει αρκετά στο φόρουμ. Έχετε να μου δώσετε καμία συμβουλή;
Να σου ζήσουν και να τα χαίρεσαι @Achoulio...
 
Back
Top