Γενικά Έχετε ξαναδεί καναρίνι Agata opale intenso rosso avorio;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Πω πω τι έχει "φτιάξει" ο τύπος! Έχει και τα κλασικά καναρινια χρώματος αλλά έχει και μερικά ιδιαίτερα και μοναδικά! Καλέ αυτός φτιάχνει δικές του μεταλλαξεις! Είναι το πρότυπο μου... 🙄
 
ωραίο! Τι άλλο θα δούμε! Κάποτε όλοι θα νοσταλγούμε το κλασικό κίτρινο καναρινάκι!
Οσο οι μεταλλαξεις δεν προκαλουν κακο ή υπερβολες στα καναρινια (όπως βλεπουμε καποιες φυλες σκυλων που απο εκτροφη σε εκτροφη απεκτησαν παρα πολλα προβληματα υγειας) δεν βλεπω που ειναι το κακο να βλεπουμε και ενα διαφορετικο καναρινι.
Ειμαι σιγουρη οτι τα κλασσικα κιτρινα καναρινακια θα υπαρχουν παντα απο την στιγμη που δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι την τρελα να το ψαχνουν τοσο πολυ και θελουν απλα ενα ομορφο πουλακι με κελαριστη φωνη για παρεουλα :)
Απο εκει και περα οι γνωστες δεν ειναι κακο να θελουν να πανε ενα βημα παραπερα.
 
Ασφαλώς αν οι μεταλάξεις δεν προκαλούν πρόβλημα δεν είναι κακές, ωστόσο οι άνθρωποι αναζητούμε το εξεζητημένο, αλλά είναι θέμα γούστου το οποίο είναι σεβαστό απόλυτα.
 
Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει μετάλλαξη χωρίς "αίμα".
Ορίστε άλλο ένα τέτοιο:
IntensiveRedIvoryAgateOpalCock.png
 
Βρήκα και εγώ ένα σχετικό βίντεο:
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Βλέποντας τις κατηγορίες στην φετινή Παναττική, βλέπω 520 στην D !
Απο την εμπειρία μου στην πρόσφατη έκθεση "κατοικίδια εν δράσει" δηλώνω κατενθουσιασμένος και απο μια κατηγορία που δεν εκπροσωπείται πλατιά εδώ στο φόρουμ.Αυτή των καναρινιών τύπου ή εμφάνισης. Πρόκειται για καταπληκτικά πουλιά η ποικιλομορφία και ιδιομορφία των οποίων είναι μεγαλύτερη απο την απόσταση που χωρίζει ένα κόκκινο απο ένα κίτρινο καναρίνι.Yorksire,border,razza espagnol είναι κάποια εξ'αυτών που αν δεν τα δεί κάποιος απο κοντά, δεν ξέρει τι χάνει.Ακόμα και τα σγουρά είναι όμορφα και όχι τέρατα όπως φαίνονται σε φωτογραφίες. Εμένα με κέρδισαν τα lizard που πατούν σε δύο κατηγορίες. Είναι ευχής έργο να έχει κάποιος τέτοια πουλάκια.
ποιος μπορούμε να πούμε ότι είναι ο πιο σπάνιος φαινότυπος;
Εξαρτάται απο το τι εννοείς λέγοντας σπάνιος. Οι μεταλλάξεις είναι σταθεροποιημένες, μαζί και ο φαινότυπός τους και νόμοι της κληρονομικότητάς που ακολουθούν. Σπανιότητα με την έννοια του kinder έκπληξη θα υπήρχε μόνο σε κάποιον εκτροφέα που δεν ξέρει και πολύ τι κάνει. Σε αυτή την κατεύθυνση, σπάνιος είναι κάθε φαινότυπος που απαιτεί χρόνια για να παραχθεί,έχει δηλαδή δύσκολες και επιλεγμένες διασταυρώσεις, δύσκολες και ευαίσθητες συνθήκες διαβίωσης και οι εκτροφείς του είναι αριθμητικά λίγοι.
Αντίστροφα υπάρχει ένας κοινός φαινότυπος που μπορεί να παράξει 4 διαφορετικούς φαινότυπους,το μέγιστο δηλαδή.Αυτός είναι του αρσενικού πράσινου καναρινιού που μπορεί να δώσει green,brown, αχάτες και ιζαμπέλες.Αυτό γίνεται αν στα φυλετικά χρωμοσώματά του,το ένα είναι απλό φορέας αχάτη και το άλλο απλό φορέας καφέ, ενώ φαινοτυπικά το όλον, δείχνει απλό πράσινο.Αυτό το πουλί λέγεται pass-partout.
 
συμφωνώ πως τα καναρίνια εμφάνισης κλέβουν την παράσταση! Πήγα στην έκθεση κατοικίδια την κυριακή πάντως και είδα ελάχιστα καναρίνια..
 
συμφωνώ πως τα καναρίνια εμφάνισης κλέβουν την παράσταση! Πήγα στην έκθεση κατοικίδια την κυριακή πάντως και είδα ελάχιστα καναρίνια..

Οχι μόνον αυτό, αλλά και κάποια απο αυτά, είναι πολύ πιο εύκολα για ξεκίνημα. Για να δείς πουλάκια (2000 και πλέον) να έλθεις στην έκθεση στα τέλη του Νοεμβρη. Στα κατοικίδια ήταν μόνον ένα πολύ μικρό μέρος (150 περίπου), εξ ανάγκης.

... Εμένα με κέρδισαν τα lizard που πατούν σε δύο κατηγορίες. Είναι ευχής έργο να έχει κάποιος τέτοια πουλάκια.
Είναι πολύ εύκολο να αποκτήσεις απο αυτά Δημήτρη.Εχουμε και στην ΑΛΟΠ εξαιρετικά πουλιά. Το θέμα είναι οτι είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στην διατήρησή τους. Αρκεί να σημειώσω οτι ένα πούπουλο αν αφαιρεθεί την κρίσιμη εποχή, είναι αρκετό να καταστρέψει την εικόνα της σαύρας, που είναι απαραίτητη.
 
Back
Top