Ασθένειες Έχουν ξεκινήσει τα καναρίνια σας την πτερόρροια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anna6
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Anna6

PB New Member
Εγγραφή
3 Οκτ 2020
Μηνύματα
93
Πόλη
Πάτρα
Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω αν τα καναρίνια σας έχουν ξεκινήσει κανονικά πτερόρροια. Ο δικός μου αν και είμαστε μέσα Αυγούστου δεν φαίνεται να έχει αρχίσει. Έχει αλλάξει ελάχιστα φτερα μόνο μέχρι στιγμής και συνεχίζει να κελαηδάει και να είναι ζωηρός ζωηρός. Περυσι αντίθετα μόλις μπήκε Αύγουστος πολυ μαδημα και κελαηδήμα μηδέν μέχρι και Οκτώβρη. Είχα την εντύπωση πως κάθε χρόνο θα ισχύει το ίδιο.
 
Η διαφορετική συμπεριφορά στα πουλιά φέτος, και μιλάω γενικά (πτερόρροια, αναπαραγωγή κ.τ.λ), μάλλον ευθύνεται στο γεγονός πως στην ουσία δεν υπήρξε άνοιξη. Περάσαμε από το κρύο κατευθείαν στην έντονη ζέστη. Δεν ξέρω, απλά κάνω εικασίες.
Όπως και να'χει μην σε αγχώνει το πουλάκι. Και εγώ έχω ένα αρσενικό με την ίδια συμπεριφορά. Ρίχνει αργά αλλά σταθερά τα πούπουλα, και ακόμα δεν έχει σταματήσει να κελαηδάει, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή είχε χάσει αρκετό φτέρωμα.
 
Κυρίως αναρωτιέμαι για το τι μπορεί να σημαίνει η μη ανανέωση στο πτέρωμά τους αλλά και για την πιθανότητα η όλη διαδικασία να πραγματοποιηθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με ότι αυτό συνεπαγεται για τα πουλάκια μας.
 
Επανέρχομαι στο θέμα μετά από μήνες με την πτερορροια να μη λέει να τελειώσει. Αν και το κεφάλι του έχει γεμίσει, καρφάκια δεν βλέπω πια, εξακολουθεί να χάνει πούπουλα και φυσικα το κελάηδημα δεν έχει επανέλθει. Τα δικά σας σε τι κατάσταση ειναι;
 
@Anna6 καλησπέρα.. ίσως να έχετε επισκεφθεί ανάλογες σελίδες, νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον το κείμενο σε αυτό το blog..
 
Τα πουλιά που είχα από πριν έχουν τελειώσει την πτερόρροια κατά 90% τα έχω σε εξωτερικό χώρο
Πριν από ενάμιση μήνα όμως πήρα μια θηλυκή καρδερίνα η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε σε κλειστό εκτροφείο, αυτή ακόμα είναι στη μέση της πτερόρροιας
Γενικά φέτος τα πράγματα είναι περίεργα και τα πουλιά μου φαίνεται πως έχουν χάσει κάπως τους ρυθμούς τους, δεν ξέρω αν παιζει ρόλο αν είναι σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, αλλά και από φίλους έχω ακούσει πως τα πουλάκια τους φέτος άργησαν σε σχέση με άλλες χρονιές (όλοι τα έχουν μέσα στο σπίτι)
 
Κι ο Fluently (αρσενικό καναρίνι) ξεκίνησε περί τα μέσα Αυγούστου, ζει σε εξωτερικό χώρο, και ακόμα κιχ δεν έχει βγάλει, Πούπουλα αλλάζει λίγα και ακόμα μία στις τόσες βρίσκω φτερά. Να έχεις υπόψη σου ότι όσο ο καιρός ψυχραίνει και η διάρκεια της ημέρας μικραίνει, τόσο πιο πολύ η πτερόρροια φτάνει στο τέλος της, ενίοτε αν ο καιρός γίνει αρκετά ψυχρός, επιταχύνεται η διαδικασία. Τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει τόσα χρόνια.
 
Ένα καναρίνι και ένα καρδερινοκαναρο που έχω κοντεύουν 2 μήνες και βλέπω ακόμη ότι μαδάνε.
αυτό που δεν ξέρω αν είναι νορμάλ είναι ότι το καρδερινοκαναρο τρώει λιγότερη ποσότητα από πριν την πτεροροια και το τσίου που κάνει όταν το πλησιάζω είναι βραχνό, φυσικά κανένα από τα δύο δεν κελαηδεί αυτη την περίοδο και είναι λιγότερο ενεργητικά από το συνηθισμένο.
 
Back
Top