Ασθένειες Έχουν πέσει τα φτερά της κανάρας μου, τι να κάνω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ntinosar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ntinosar

PB New Member
Εγγραφή
28 Σεπ 2014
Μηνύματα
4
εχω ενα καναρινι θυλικο εδω καμποσο καιρο το εχω βγαλι απο την ζευγαροστρα ποτε ποτε κανι αυγο αλα δεν ειναι αυτο την εχου πεσι τα φτερα τη νακανο
 
Με τη σειρά..
  1. Γεννάει.. Τώρα τα αυγά;
  2. Μαδημένη... σε κάποια σημεία του σώματος (π.χ κεφάλι);
  3. Σε τι χώρο ζει;
  4. Τι την ταΐζεις;
  5. Πόσο χρονών είναι;
  6. Έχει περάσει πρόσφατα ασθένεια;
  7. Πόσο καιρό την έχεις;
  8. Έχει μεγαλώσει πουλάκια κι αν ναι πότε σταμάτησε;
Αν κρίνεις πως χρειάζονται γράψε περισσότερα για να καταλάβουμε και ανέβασε κάποια φωτογραφία της.
 
ποτε ποτε απο ενα σχεδο σε ολο το σομα το εχω μεσα στην κουζηνα την συνιθηζμενη τροφι εγω την εχω απο των μαρτηο αλα ειναι μηκρι εχη βγαλι στα ποδι ποδαγρα αλα τωρα ειναι ενταξι εχη κανι τρισ γεννεσ και δεν εκανε κανενα πουλακι.

IMAG0005.webp
 
το εχω μεσα στην κουζηνα την συνιθηζμενη τροφι εγω την εχω απο των μαρτηο αλα ειναι μηκρι εχη βγαλι στα ποδι ποδαγρα αλα τωρα ειναι ενταξι εχη κανι τρισ γεννεσ και δεν εκανε κανενα πουλακι
καλησπέρα αγαπητέ φίλε!
σαφέστατα υπάρχουν πολύ πιο έμπειροι φίλοι στην παρέα από μένα, λίγο υπομονή μέχρι να δουν το θέμα σου.. Αλλά θα πρέπει από την μεριά σου να μας βοηθήσεις με τα στοιχεία που ορθώς σου ζητά ο Γιάννης πιο πάνω και οπωσδήποτε κάποιες φωτογραφίες!

η δική μου άποψη(πάντα με βάσει αυτών που μας γράφεις) είναι πως έπρεπε να την είχες μόνη της, σε δικό της αποκλειστικά κλουβί, ΧΩΡΟΙ ΟΠΩΣ ΚΟΥΖΙΝΑ / ΜΠΑΝΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, να την άφηνες να γίνει τουλάχιστον 10-11 μηνών και μετά να προχωρούσες σε αναπαραγωγή.. Αφού πρωτίστως είχες ακολουθήσει τα εξής:
1)προετοιμάζεις το ζευγάρι διατροφικά(ξεκινάμε αρχές Γενάρη για 1 μήνα περίπου..)
2)προετοιμάζεις τον χώρο(δηλ. Να τοποθετήσεις το ζεύγος σε ζευγαρώστρα με χώρισμα,ώστε να δεις αν ταιριάζουν ή όχι & δίνοντας στη θηλυκιά όλα όσα χρειάζεται για να στήσει φωλιά)
3)η οποιαδήποτε προσπάθεια αναπαραγωγής θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον έως τις αρχές Ιουλίου, γιατί μετά σιγά-σιγά τα πουλιά περνούν σε φάση πτερόρροιας και δεν θα πρέπει να τα έχουμε εξαντλήσει(τουλάχιστον τα θηλυκά..), μιας και η πτερόρροια, από μόνη της, είναι μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία.

- με δεδομένο το μικρόν της ηλικίας της(πιθανότατα να οφείλονται και εκεί οι 3 άκαρπες προσπάθειες) και χωρίς σωστή προετοιμασία, μάλλον η μικρή περνά-έστω και αργά-.. ΠΤΕΡΟΡΡΟΙΑ(ίσως παθολογική)!
Την έχεις αποπροσανατολίσει, φίλε μου.. Και πρέπει να την βοηθήσεις! Πως;
τοποθετώντας την σε πιο σκιερό και δροσερό μέρος(προσπάθησε σε παρακαλώ να ξυπνά με το πρώτο φως της μέρας και να κοιμάται γύρω στις 18:00), δίνοντας της ένα πολύ καλό μείγμα σπόρων(κυρίως λιπαρούς λόγω εποχής), βάλε οπωσδήποτε ένα σουπιοκόκκαλο(για ασβέστιο),τριμμένα όστρακα σε μία αυγοθήκη(για ασβέστιο), αυγοτροφή 2 φορές την εβδομάδα, λαχανικά και φρούτα(εναλλάξ) μέρα παρά μέρα και ίσως να χρειαστεί και κάποια βιταμίνη στο νεράκι της!

αυτή είναι η άποψη μου, φίλε μου, καλοπροαίρετα στην καταθέτω με σκοπό να σε βοηθήσω και όσοι φίλοι διαβάσουν το θέμα, ας με διορθώσουν, αν κρίνουν ότι πρέπει, με σκοπό να σε βοηθήσουμε..
 
κανε οτι σου ειπε ο Δημητρης δωστεις και κανενα αυγουλακι 3 φορες την εβδομαδα, και προπάντων να της εχεις σε φως 9-10 ωρες και μετα να κοιματε και να εχει ησυχια, γιατι μεσα στο σπιτι εχει θορυβους, και 15-16 ωρες φως τουλαχιστον και το πουλακι εχει παθει στρες σιγουρα εχεις και 20-22 βαθμους θερμοκρασια και εχει παθει μπλακ αουτ
 
και κανενα αυγουλακι 3 φορες την εβδομαδα,
έχεις απόλυτο δίκιο, φίλε Πάνο👍.. Ξέχασα το πιο σημαντικό☹..ΑΥΓΟΥΛΆΚΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Καλά βρασμένο, περίπου 15-20 λεπτά,το κόβουμε με προσοχή στη μέση και στην περίπτωση μας το προσφέρουμε με το τσόφλι,θα της κάνει πολύ καλό!
 
Back
Top