Αναπαραγωγή Έχουν τα σκαρθοκάναρα πολλές πιθανότητες να ζευγαρώσουν;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gaerakis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gaerakis

PB New Member
Εγγραφή
11 Αυγ 2006
Μηνύματα
1
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. Έχω μερικά σκαρθοκάναρα και από ότι έχω ακούσει τα σκαρθοκάναρα έχουν πολλές πιθανότητες να ζευγαρώσουν. Τα έχω βάλει λιπόν με καναρίνια. Έχει κανείς άποψη για το θέμα ή ακόμα καλίτερα προσωπική εμπειρία;

Γιώργος
 
εχω βγαλει αρκετες φορες... Μεσα σε εναν περιπου μηνα τα πουλια μου (τελευτεα γεννα)ξεκινησαν να ταιζονται και σε 2 ειχα μικρα... λιγη υπομονη αλλα και ηρεμια...
 
καλημέρα έχω ακουσει κ γω πως ειναι αρκετα ευκολα στο ζευγαρωμα προσωπική εμπειρία δεν έχω αλλα εχω δει σε καποιον ο οποίος παλιοτερα ασχολιόταν μόνο με αυτή τη διασταύρωση.
"Εχω κ μια πολύ μεγάλη απορία την οποία έχω ψάξει αρκετά μεσα στο σάιτ πότε ζευγαρώνει το σκαρθί κ ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είναι"έτοιμο"... κ γενικά δεν ύπάρχουν πολλά αρθρα για το είδος αυτό!
Ας μου λυσουν την απορία όποιος γνωρίζει...
 
Τα σκαρθοκάναρα και μιλάμε περισσότερο για τα αρσενικά ζευγαρώνουν με κανάρες με επιτυχία απο το δεύτερο χρόνο της ζωής τους...ηλικιακά τότε είναι πιο γόνιμα, σίγουρα όμως δεν είναι τόσο γόνιμα όσο ένα αρσενικό καναρίνι.
Το μέγεθος τους παραμένει μικρό όπως του πατέρα τους αλλά τα δικά τους παιδιά είναι πιο γόνιμα, και ως προς το μέγεθος και τα χρώματα μοιάζουν όλο πιο πολύ στο καναρίνι.
Καλύτερα χρωματικά αποτελέσματα βγάζουμε με κόκκινη λιποχρωμική κανάρα.
Όσα θηλυκά σκαρθοκάναρα έβγαλα δεν κατάφερα πότε να τα φέρω σε κατάσταση ζευγαρώματος, απλά δεν ενδιαφέρονταν να χτίσουν φωλιά σε αντίθεση με τα αρσενικά αδέρφια τους που την πρώτη χρονιά ενώ βάτευαν κανάρες τα αυγά ήταν άσπορα ενώ την δεύτερη 2 στα 4 αυγά ήταν γόνιμα.
 
Back
Top