Ασθένειες Έχουν τα budgies μου scally face;

Ταμαρα

PB New Member
Εγγραφή
11 Δεκ 2008
Μηνύματα
56
Πόλη
Ρόδος
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους. Ανεβασα μια φωτογραφια και θα ηθελα να μου πειτε αν τα φιλαρακια μου εχουν scally face, διαβασα σχετικα αρθρα αλλα θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη. Με τρομαξαν πολλες εικονες που ειδα και δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να υποστουν κατι αναλογο τα πουλακια μου.Ακομη με προβληματιζει το αρσενικο παπαγαλακι μου που η ουρα του συνεχιζει να κουνιεται, ειναι φουσκωμενο και κοιμαται πολλες ωρες, τον βλεπω να κοιμαται και την ημερα, τρωει αρκετα. Με το θηλυκο τα πανε πολυ καλα ταιζονται, ξυνονται κτλ. Εχω σκοπο να επισκεφτω εναν κτηνιατρο, πτηνιατρος δεν υπαρχει ☹ , (μου ειπαν πως ειναι καλος και εχει βοηθησει καποιον που ειχε προβλημα με τα πουλακια του) ποιες εξετασεις πρεπει να κανουμε πχ αιματος, περιττωματος; Ευχαριστω εκ των προτερων!
 

Συνημμένα

  • Copy of DSC00648.webp
    Copy of DSC00648.webp
    49,5 KB · Προβολές: 139
Δηλαδη αυτο που μοιαζει σαν ξεφλουδισμα στο κατω μερος ειναι φυσιολογικο; Συγνωμη αν η ερωτηση μου ηταν χαζη ισως να υπερβαλλω λιγο απλα με τρομαξαν οι εικονες που ειδα.
 
Ράμφη τους φαίνεται κανονική μου επίσης. Το δέρμα πάνω από το ράμφος του ένα κορίτσι Budgie θα γίνει φύλλο και σκούρο καφέ μερικές φορές το χρόνο. Αυτό προκαλείται από την αύξηση των οιστρογόνων στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμοι να έχουν τα μωρά.
 
Ταμαρα; είπε:
Δηλαδη αυτο που μοιαζει σαν ξεφλουδισμα στο κατω μερος ειναι φυσιολογικο; Συγνωμη αν η ερωτηση μου ηταν χαζη ισως να υπερβαλλω λιγο απλα με τρομαξαν οι εικονες που ειδα.

Ναι, το κάτω μέρος του ράμφος προσβλέπει στην κανονική μου επίσης.
 
δεν ξερω τι ειναι το scally face αλλα καπου παει το μυαλο μου.
τα δικα σου οντως φαινονται καλα, αυτο στο ραμφος(κατω μερος) δεν ειναι ανησυχιτικο. Προτεινω να παρεις κατι σληρο να ξηνουν την μυτη τους(καρδια απο ασβεστιο να ξυνουν την μυτη τους και να την τρωνε για να χωνευουν την τροφη ή κοκκαλο σουπιας. Αν εχεις την δυνατοτητα αλλαξε τα πλαστικα κλαδακια που εχει το κλουβι με ξυλινα. Μηδαμινο κοστος αν πας σε ενα ξυλουργο.
λιμαρονται τα νυχια τους και ξυνουν κι εκει το ραμφος τους.
το πρωτο παπαγαλακι μου εβγαζε μαλλον scally face ή ψωρρα οπως μου ειχαν πει στο petshop. Εβγαινε γυρω γυρω απο το ραμφος και ηταν σαν ενα μικρο σφουγγαρακι(γεματο τρυπιτσες). Εβαζα φαρμακο και μετα απο 2-3 ημερες υποχωρουσε αυτο και εκανε κανα εξαμηνο να ξαναβγει.
στα υπολοιπα πουλια κατα καιρους δεν το εχω παρατηρησει.
αν το παρατηρησεις στα δικα σου αμεσως σε γιατρο.
 
Καλημέρα, να σου ζήσουν τα παπαγαλάκια, είναι κουκλιά και τα δύο! Κι η δική μου παπαγαλία έτσι είναι στο ράμφος, αλλά δε μου μοιάζει για scally face. Το πιο πιθανό είναι λόγω της μανίας της να σκαρφαλώνει και να τρώει το κλουβί (το έχει σχεδόν διαλύσει) να το έχει τραυματίσει από μόνη της; Ασβέστιο πάντως τρώει και πίνει και βιταμινούλες στο νερό της.
Αυτό που λές για την ουρά και μένα το κάνει και έχω ανησυχήσει η αλήθεια είναι, σα να την βλέπω να αναπνέει πιο γρήγορα από το κανονικό. Επειδή όμως έκανε αυγά (που της τα πήρα κλπ κλπ, υπάρχει σχετικό ποστ) κάθεται και κλωσσάει και γι΄αυτό είναι στον πάτο του κλουβιού. Μέχρι να γίνει αυτό το σκηνικό όμως (με τα αυγά εννοώ) ήταν πολύ ζωηρή.
 
Back
Top