Ασθένειες Έχουν φύγει πούπουλα στην αριστερή πλευρά του ματιού κανάρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης makis71
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

makis71

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2014
Μηνύματα
23
Καλημέρα σας.
Η θηλυκιά μου κλωσσάει συνολικά 5 αυγά. ( πιθανότατα άσπορα)
Σήμερα παρατήρησα οτι της έχει φύγουν τα πούπουλα - τρίχωμα στην αριστερή πλευρά του ματιού και κάτω.
Επίσης στη βάση του ράμφους φαίνεται σάν να έχει χτυπήσει σε πολλά σημεία (δέν αιμορραγεί )

Τί είναι αυτο παιδιά - να κάνω ωοσκόπηση - να της απομακρύνω τα άσπορα αυγά ( ή όλα τα αυγά)μήπως ταλαιπωρείται απο αυτά;

 
Πέρσι έπαθα ακριβώς το ίδιο με κανάρα που κλωσουσε. Πόσες μέρες κλωσαει τα αυγά; Πάρε tobrex παιδικό χωρίς κορτιζόνη και βάζε και στα δύο ματιά(πρώτα στο μη άρρωστο) και σε όλη την περιοχή γύρω από το μάτι πρωί βράδυ για καμμία βδομάδα.. Μπορείς πριν βάλεις tobrex να κάνεις πλυσεις με χαμομήλι. Αν είναι ασπορα πέτα τα και ξεκίνα θεραπεία. Αν είναι ενσπορα ρισκαρε το και καντης θεραπεία όσο κλωσαει.. Αν τα παρατήσει δεν πειράζει! Προέχει η υγεία του θηλυκου' Εγώ αυτό έκανα πέρσι και έγινε καλά και δεν τα παράτησε! 😉
 
8 ημέρες συνολο κλωσσάει. Θα τα κοιταξω σημερα το απόγευμα και θα τα αφαιρεσω αν δεν τα δώ γονιμοποιημένα. Σαφώς και προεχει η υγεία της κανάρας. Συνολο αυγων 5 εχει στη φωλιά και ενα που γεννησε κατω στο κλουβι 6. Σε ευχαριστω για την απαντηση αλικη. Παω φαρμακειο και ο θεος βοηθος
 
Λοιπόν... αφαίρεσα τα αυγά τα οποία ήταν όλα κατάλευκα μέσα.
Καθάρισα κλουβί-ζευγαρώστρα και άφησα τη κανάρα μόνη της μέσα.
Ο αρσενικός πάει σε άΛλο κλουβί μόνος του.
Έβαλα tobrex οφθαλμικές σταγόνες στα μάτια της και γύρω γύρω στα σημεία που είναι ξεπουπουλιασμένη. Χαμομήλι δέν έβαλα, μπορεί να βάλω αύριο.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές, ελπίζω οτι θα πάμε καλά.
 
ειχα το ιδιο προβλημα αλλα οχι σε αυτη την εκταση βεβαια.σε εμενα αποδειχτηκε οτι ο αρσενικος ηταν πολυ επιθετικος κατα το βατεμα..
 
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Συνεχιζω θεραπεία με tobrex και βλέπω ήδη βελτίωση, πάω για δέυτερη βδομάδα θεραπειας.
 
Την κανάρα την βλέπω φουσκωμένη σήμερα και παραμένει μέχρι και τώρα. Είμαι στο τέλος της δεύτερης βδομάδας και δεν βλέπω περισσότερη βελτίωση με το θέμα με τα πούπουλα αλλα τώρα μάλλον εχουμε άλλο θέμα.
 
Προφανώς το σύμπτωμα του φτερώματος ήταν επακόλουθο άλλου προβλήματος.
 
Εκτός από τα πούπουλα που λείπουν στο πρόσωπο και το φούσκωμα τι άλλα συμπτώματα έχει; Οι κουτσουλιές της πως είναι; Το στέρνο και η κοιλιά της; Τσέκαρε τα αυτά...
https://community.petbirds.gr/threa...ν-για-τη-διάγνωση-ασθενειών-των-πτηνών.17694/

Μετά πρέπει να παρακολουθήσεις την συμπεριφορά της. Τρώει και πίνει κανονικά; Ποια σποράκια τρώει; Είναι κινητική και ζωηρή; Κοιμάται την ημέρα;

Εννοείται πως πρέπει να είναι σε ζεστό μέρος (θερμοκρασία 30 βαθμούς αν γίνεται) και σε ένα κλουβάκι μόνη της... Ψυχραιμία αλλά και γρήγορες κινήσεις ώστε να την προλάβεις!
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Η κανάρα εχει μπεί ήδη μέσα στο σπίτι και σε κλουβάκι ξεχωριστο καθαρο και μόνη της μακρυά απο τον αρσενικο. Θα σας ενημερώσω αυριο και με φωτο.:)
 
Mόλις την ξεκουκούλωσα πήγε κατευθείαν στο νιζερ. Μόνο νιζερ τρώει εδώ και 10 λεπτα:)
 
Καλησπέρα και πάλι.
Η κανάρα τρώει μόνο νιζερ όλη τη μέρα και τώρα φαίνεται οτι είναι εντάξει. Τουλάχιστον οπτικά. Έχει ξεφουσκώσει. Εννοείται οτι σταμάτησα το tobrex και της έβαλα βιταμίνες (τα πολύχρωμα μπισκοτάκια). Παρατήρησα οτι ξύνεται. Απλώνει τα φτερά και προσπαθεί να τα ξύσει (δέν γίνεται συνέχεια αυτό )
Δέν θα έλεγα οτι είναι ιδιαίτερα κινητική άλλωστε είναι και η πρώτη μέρα που την έχω μέσα στο σπίτι και είναι ξένος ο χώρος. Δέν κοιμήθηκε καθόλου σήμερα την ημέρα.
Άν προλάβω θα ανεβάσω και φωτο απο την κοιλιά και το στέρνο όπως είπες Αλίκη
 
Τα πολύχρωμα μπισκοτάκια δεν είναι βιταμίνες.. Βιταμίνες είναι σκευάσματα που παίρνουμε από το πετ σοπ και διαλύονται στο νερό..

Αφού δεν είναι φουσκωμένη και δεν κοιμήθηκε αυτό είναι καλό.. Αλλά το ότι τρώει μόνο νίζερ, και το ότι δεν είναι κινητική υποδηλώνουν ασθένεια..

Βράσε αυγό για 12-15 λεπτά, κόψτο στην μέση και βάλτο σε μια ταίστρα να το φάει, όπως είναι με το τσόφλι... Εγώ το λιώνω με πιρούνι και το δίνω..

Απλά όσο το καθυστερείς τόσο χειροτερεύει η κατάστασή της.. Βρες λίγο χρόνο και τσέκαρε αυτά που σου είπα.. :)
 
Της έβαλα αυγό να φάει όπως είπες.
Τώρα που την έβγαζα φωτογραφίες ήταν περισσότερο ενεργητική και νευρική σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες που της έβαζα tobrex
Μερικές φωτό.. μόνο από τις κουτσουλιές δεν έβγαλα

IMG_1123.jpg


IMG_1109.jpg


IMG_1111.jpg


IMG_1114.jpg


IMG_1113.jpg


IMG_1112.jpg
 
Η κοιλίτσα της δεν φαίνεται πολύ καθαρά και δεν μπορώ να δω αν έχει κάτι το συκώτι ή τα άλλα όργανα, αλλά καρίνα δεν έχει.. Και ούτε φουσκωμένη είναι.. Καλύτερα την βλέπω!
Δίνε φρέσκο αυγό καθημερινά γιατί όπως φαίνεται της κάνει καλό! Πήγαινε αγόρασε υδατοδιαλυτές βιταμίνες από πετ σοπ και δώστης για λίγες μέρες.. Όπως και ηλεκτρολύτες (almoral plus, ανθρώπινο φάρμακο οπότε μπορείς να το βρεις στα φαρμακεία, θα διαλύσεις ένα φακελάκι σε ένα ποτήρι νερό) θα της κάνουν καλό! Μπορείς να της δώσεις για λίγες μέρες.. Θα την δυναμώσουν πολύ!

Φώτο από κουτσουλιές και από την κοιλιά και τότε θα είμαστε 100% σίγουροι πως δεν έχει κάτι άλλο.
 
Της πήρα almora plus ηλεκτρολύτες όπως είπες (έβαλα και στον αρσενικό ).
Αυτό κάτω απο το λαιμό το εξόγκωμα είναι φυσιολογικό?
Επίσης στις χτεσινές φωτό στα φτερά είδα κάτι σαν αίμα ( φαίνεται στις φωτο με τα ανοιγμένα φτερά).


IMG_1134.jpg


IMG_1133.jpg


IMG_1130.jpg


IMG_1129.jpg


IMG_1127.jpg


IMG_1126.jpg
 
Εγώ χωρίς να ξέρω πολλά δεν βλέπω κάτι στην κοιλιά και στο στερνο της... Αυτό κάτω από το λαιμό μου μοιάζει κάτι το φυσιολογικό χωρίς να είμαι σίγουρη... Αυτό στα φτερά μη σε αγχώνει δεν είναι αίμα! Απλά είναι πολύ ανοιχτόχρωμο το καναρινακι σου! :)
Μόνο οι κουτσουλιές της δεν είναι πολύ καλές αλλά το almoral πιστεύω θα βοηθήσει!
Πως είναι σήμερα από συμπεριφορά; Τρώει πίνει; Είναι ζωηρό!?
 
Είναι πολύ καλύτερα. Έφαγε και απο τα άλλα σποράκια ( κεχρί ). Τιτιβίζει κανονικά και είναι πιό ζωηρή.
Σε ευχαριστώ :)
 
Back
Top