Αναπαραγωγή Έχω ένα Πιγκουινάκι και θέλω να του πάρω ταίρι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kiki kk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kiki kk

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιαν 2019
Μηνύματα
65
Καλησπέρα σας. Έχω ένα Παραδείσι Πιγκουινάκι μάλλον αρσενικό (το κατάλαβα επειδή κελαηδάει πολύ και έχει χοντρό ραμφάκι) όλο άσπρο με πορτοκαλί ράμφος. Θα ήθελα να πάρω και ένα θηλυκό να είναι μαζί. Πρέπει να είναι και αυτό Πιγκουινάκι; Αν ναι, μπορώ να πάρω θηλυκό κλασικό μαύρο - άσπρο ή πρέπει και αυτό να είναι όλο άσπρο; Έχω παρατηρήσει διαφορά, μικρή βέβαια, στο μέγεθος του ασπρόμαυρου με του άσπρου, επηρεάζει κάπου; Θα μπορέσουν να γίνουν ζευγάρι;
 
Θα ανεβάσω και μια φωτογραφία να μου πείτε τελικά το φύλο του. Όπου και να πήγα και ρώτησα δεν γνωρίζουν στα άσπρα να μου πουν το φύλο γι' αυτό ρώτησα άμα μπορώ να βάλω ασπρόμαυρο. Αλλά άμα είναι καλύτερο να είναι ίδια θα ψάξω κι άλλο. Μήπως γνωρίζετε εκτροφεία στη Θεσσαλονίκη;
 
Αυτο είναι ένα ζεμπρακι και οχι πιγκουινακι και κατα πασα πιθανοτητα αρσενικο λογω της κατακοκκινης μυτης μιας και ειναι ολολευκο morph χωρις τα μαγουλα ή τις ρίγες.
 
Τέλεια οπότε ψάχνω για θηλυκό του ίδιου χρώματος;
 
@Kiki kk δεν παίζει καθόλου ρόλο το χρώμα όταν μιλάμε για ένα ζευγάρι που απλώς θέλουμε να μας κρατά συντροφιά. Μπορείς να διαλέξεις όποιο θηλυκό σου αρέσει.
 
Με μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο, είδα ότι το λευκό είναι φαινότυπος υπολειπόμενου αυτοσωμικού γονιδίου. Με άλλα λόγια για να είναι το πουλάκι λευκό, όπως το δικό σου, φέρει δύο υπολειπόμενα γονίδια λευκού χρώματος. Επομένως, σε αναπαραγωγή με έγχρωμο πουλάκι του αντίθετου φύλου, οι απόγονοι θα φέρουν μεν το γονίδιο του λευκού, θα είναι με άλλα λόγια φορείς λευκού, αλλά η εξωτερική τους όψη θα είναι σε άλλο χρώμα, εκτός κι αν το πουλάκι που θα επιλέξεις, σου πούνε ότι είναι φορέας λευκού γονιδίου επίσης. Αλλιώς, αν θελήσεις να έχεις όλους τους απογόνους λευκούς, θα πρέπει να επιλέξεις επίσης έναν λευκό σύντροφο.
Επίσης, αυτά τα πουλιά αναπαράγονται διαρκώς το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου και να αφαιρέσεις φωλιά όταν το θηλυκό θα έχει κάνει ήδη δύο κύκλους ωοτοκίας, ώστε να μην εξαντληθεί.
Καλή αναζήτηση και Καλή Επιτυχία
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Θα ανεβάσω και φωτογραφία από το θηλυκό όταν πάρω. Είχα και παλιά ενα ζευγάρι ζεμπρακια και ενα ζευγάρι από τα καφέ. Αυτό μου το έδωσαν και πραγματικά δεν πήγε το μυαλό μου πώς υπάρχουν τόσο άσπρα ζεμπρακια 🙂😊. Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ, οι πληροφορίες είναι όλες πολύ χρήσιμες!
 
Back
Top