Γενικά Έχω ένα καναρίνι εδώ και 20 μέρες αλλά τραγούδι μηδέν

Vissarion

PB New Member
Εγγραφή
23 Απρ 2021
Μηνύματα
18
Καλησπερα έχω ένα θέμα με το καναρίνι μου, ενώ πριν από πολλά χρόνια ασχολιόμουν με το μεγάλωμα και την συντροφιά των καναρινιών, ήρθαν τα 3 μου παιδιά και απορροφήθηκα με το δικό τους μεγάλωμα εδώ και 1 μήνα μου ξανά ξύπνησε μέσα μου η επιθυμία για αυτές τις τόσο γλυκές και όμορφες ψυχούλες και το γλυκό τους τραγουδάκι, ζήτησα λοιπόν από την κουμπαρα μου που μένει Αγία Μαρίνα Αττικής και που έχει έναν γνωστό που ασχολείται εάν θα μπορούσε να μου βρει ένα όμορφο πουλάκι αρσενικό για να απολαμβάνω το όμορφο κελαϊδισμα του, μου βρήκε λοιπόν ένα κίτρινο και το έχω στην κατοχή μου 20 μέρες αλλά τραγούδι μηδέν μόνο τσίου και κάτι πνιχτά και χαμηλόφωνα τρρρρ τρρρρ, το πουλάκι είναι πολύ δραστήριο τρώει όλη μέρα οι τροφές που του παρέχω είναι ποικίλες (κελαηδίνη, αυγό τροφή, μπαστούνι βιταμινών) τι πρέπει να κάνω για να ακούσω την φωνούλα του;
 
Καλησπέρα από την ενότητα αναγνώριση φύλου στο forum και τσεκάροντας τα γεννητικά του όργανα (όσο μπόρεσα γιατί είχε έντονη τριχοφυΐα΅) προσομοιάζει για αρσενικό τώρα για την ηλικία από ότι μου είπαν είναι ενάμιση έτους περίπου
 
Βησσαρίων, διάβασε αν θέλεις αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Γιατί-δεν-κελαηδάει-το-καναρίνι-μου.27712/

του παρέχω είναι ποικίλες (κελαηδίνη, αυγό τροφή, μπαστούνι βιταμινών)
Με την ευκαιρία, αυτά τα... μπαστούνια δεν χρειάζονται. Επίσης, αν λέγοντας κελαηδίνη εννοείς το χύμα μείγμα σπόρων σε νάιλον σακουλάκι, ούτε αυτό χρειάζεται. Την επόμενη φορά να προτιμήσεις ένα επώνυμο συσκευασμένο μείγμα σπόρων.
 
Από την εμφάνισή του (γραμμή ράμφους) μου δίνει την εντύπωση θηλυκού.
Η μεταλλική σήτα καλό είναι να έχει μια απόσταση από το κλουβί, οι άκρες μπορεί να δημιουργήσουν τραυματισμό σε κάποιο πόδι.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ όλα τα υπόλοιπα όμως συγκλίνουν προς το αρσενικό (φτερά πάνω στο σώμα, ο λαιμός φουσκωμένος, η ράχη σε ευθεία γραμμή, όταν τον ψηλάφισα είχε πυκνή τριχοφυΐα και φυσώντας το πιο πολύ έμοιαζε με σπυρί δεν είχε κάποια εσοχή.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ τι να σου πω είχε πολύ τρίχωμα και στο ψηλάφισα δεν κατάλαβα πρήξιμο φοβάμαι πως άμα το ξαναπιάσω θα στρεσαριστεί.
 
Αφού το πουλάκι είναι δραστήριο και ζωηρό έχει προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και αν ήταν αρσενικό θα έπρεπε να τραγουδάει.
μόνο τσίου και κάτι πνιχτά και χαμηλόφωνα τρρρρ τρρρρ,
Όταν τα κάνει αυτά έχεις δει να φουσκώνει ο λαιμός του ?
Ζήτησε από την κουμπάρα σου να μάθει την ηλικία του.
 
τα θηλυκά την περίοδο αναπαραγωγής έχουν και αυτά πιο έντονη τριχοφυΐα
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ μου είπε πως είναι περίπου ενάμιση έτους ο λαιμός του όταν κάνει τα τσίου τσίου ναι φουσκώνει.
 
τα θηλυκά την περίοδο αναπαραγωγής έχουν και αυτά πιο έντονη τριχοφυΐα
Aντίθετα . Κατά την αναπαραγωγική περίοδο τα θηλυκά έχουν μια μικρή αποβολή πτερώματος στην αμάρα. Μάλιστα αυτά τα λίγα πούπουλα που βλέπουμε αυτή την περίοδο, είναι και το δείγμα οτι τα θηλυκά "ετοιμάζονται" για γέννες.
 
Συγνώμη δεν έχω αρκετή εμπειρία επί των πτηνών.
[automerge]1619364621[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ @Stavros @mgerom @Ariadnh και βίντεο μήπως μπορέσετε και καταλάβετε εσείς γιατί εγώ όχι.
 

Συνημμένα

  • 01.webp
    01.webp
    38,8 KB · Προβολές: 19
  • 02.webp
    02.webp
    30,9 KB · Προβολές: 19
  • 03.webp
    03.webp
    39,8 KB · Προβολές: 19
  • 04.webp
    04.webp
    32,9 KB · Προβολές: 18

Σχετικά θέματα

Back
Top