Γενικά Έχω αποφασίσει να πάρω έναν African grey. Τι χρειάζομαι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Freddy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κοίτα, σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο θα σου προτείνω κάποια προϊόντα που βρήκα. Οι εμπειρότεροι ας με διορθώσουν. Επίσης έχεις βρει εκτροφέα για να προμηθευτείς το πουλάκι; Αυτό το βίντεο μάλλον είναι για μικρότερους αλλά δίνει μια ιδέα.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Λοιπόν, το πρώτο προφανώς είναι η εύρεση εκτροφέα αλλά επειδή μπορεί να έχεις βρει ήδη, το προσπερνάω
1. Κλουβί τύπου κλούβα
Το google λέει:Ενδεικτικά οι διαστάσεις του κλουβιού για παπαγάλους African grey(ζακό), Αμαζονίου θα πρέπει να είναι 60 x 60 x 140cm τουλάχιστον. Ένας κανόνας που μπορεί να μας βοηθήσει σε σχέση με όλα τα είδη παπαγάλων είναι ότι οι σωστές διαστάσεις κλουβιού πρέπει να είναι σχεδόν οι διπλάσιες από το μέγεθός τους.
Προτάσεις:https://www.zazoopet.com/product-page/κλουβί-παιχνιδότοπος-οροφής-εξωτερικές-διαστάσεις-80χ75-5χ173-1
Αυτό μου φαίνεται το καλύτερο από άποψη τιμής και μεγέθους. Και όλα τα υπόλοιπα που μπορείς να βρεις εδώ είναι κατάλληλα. Δεν κάνω διαφήμιση στο μαγαζί απλά εκεί τα είδα. Υπάρχουν σε πολλά pet αλλά είναι λίγο σπάνιο να βρεις κάποιο για αγορά δια ζώσης αλλά υπάρχουν πολλά σε site στο internet.
2. Τροφή για μεγάλους παπαγάλους
Προτάσεις:
Και εδώ πολλές τροφές που είναι κατάλληλες για να ψάξεις και να αγοράσεις:
(αυτό έχει φίλτρο africans οπότε θα το βγάλει κατευθείαν)
3. Παιχνίδια. Εδώ δεν θα κάνω προτάσεις. Αυτά που είχες για τα budgie σου μάλλον δεν κάνουν λόγω μεγέθους.
Δες εδώ για να πάρεις μια ιδέα τι περίπου παιχνίδια χρησιμοποιούν.
4. Σταντ για την ώρα της εξόδου από το κλουβί. Πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, να φανταστείς τριπλάσιο των budgies
Προτάσεις: Αυτό για μια πιο οικονομική λύση: https://www.e-parrot.gr/product/stant/epitrapezio-stand-choco-montana/
Και αυτό για μια πιο καλή και ποιοτική λύση: https://www.e-parrot.gr/product/stant/orthostatis-gia-papagalo/
Και εδώ μπορείς να δεις κ άλλα:
5. Υπομονή, επιμονή και πολλή αγάπη για το πουλάκι. Το πιο σημαντικό!
Σε συμβουλεύω επίσης να μπλέξεις τα παιδιά σου από πολύ νωρίς γιατί αν πάρεις έναν τέτοιο μωράκι μάλλον θα ζήσει πιο πολύ από εσένα (μαύρο χιούμορ 😅). Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον καινούργιο φίλο ζωής που θα αποκτήσεις!
ΥΓ: Μην τους βλέπεις ακαθόριστους τους συνδέσμους. Σε παραπέμπουν απευθείας σε παιχνίδια, σταντ κλπ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστώ πολύ! Έχω σκεφτεί να πάρω pellets TOP γιατί είναι cold pressed organic και να βάζω chop το πρωί αλλά αυτό μάλλον μετά το πρώτο εξάμηνο για να έχουν πλήρη ανάπτυξη. Επίσης έχω βρει εκτροφέα ,τον Λευτέρη στην Ιεράπετρα. Αν και 950Ε είναι τσιμπημένα για ζακό ''παίρνεις'' και την εμπειρία του εκτροφέα και έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτόν.
 
Τέλεια! Και εγώ τον έχω ακουστά! Μένεις Κρήτη ή θα το αποστείλει κάπως; Λοιπόν απ' όσο ξέρω πολύ πρόσφατη εμπειρία με αυτόν έχει ο @Ταζμανια2411 . Αλήθεια τον Freddy το budgie σου τελικά το χάσατε; Αν ναι λυπάμαι πολύ, αλλά αν είναι ακόμα εν ζωή (ελπίζω να είναι) νομίζω ότι θα υπάρξουν προβλήματα με τον African.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Δεν θέλω να μιλάω για αυτό γιατί η κατάστασή του ήταν ασχημη από μωρό. Τον ''διέσωσα'' ουσιαστικά από ένα άθλιο pet shop και έζησε 9 χρόνια εμφανίζοντας μπόλικα προβλήματα.. Ενώ ορκίστικα ότι δεν θα ξαναπάρω παπαγάλο , δεν μπορούσα να μείνω μακριά τους . Και για αυτό αποφάσισα να πάρω ένα είδος που να ζεί πολυ για να μην στεναχωρηθώ τόσο.

Επίσης δεν μένω Κρήτη μπορεί να πάω να τον πάρω να κάνω και διακοπές :-)
 
Ευχαριστώ πολύ! Έχω σκεφτεί να πάρω pellets TOP γιατί είναι cold pressed organic και να βάζω chop το πρωί αλλά αυτό μάλλον μετά το πρώτο εξάμηνο για να έχουν πλήρη ανάπτυξη. Επίσης έχω βρει εκτροφέα ,τον Λευτέρη στην Ιεράπετρα. Αν και 950Ε είναι τσιμπημένα για ζακό ''παίρνεις'' και την εμπειρία του εκτροφέα και έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτόν.
Καλησπερα freddy,
Πριν ενα μηνα σχεδον πηρα απο τον κ. Λευτερη τον ταζ το αφρικαν γκρευ μου. Ειναι αρσενικου γενους και ηλικιας περιπου 4-5 μηνων. Ο κ. Λευτερης ειναι αναγνωρισμενος σε ολη την ελλαδα για την εκτροφη των ζακο. Πολλα ατομα της κοινοτητας μας εχουν επιλεξει αυτον τον εκτροφεα για να παρουν απο κει το δικο τους μωρο ζακο. Σου συνιστω να διαβασεις παλαιοτερες αναρτησεις απο ατομα της ομαδας οπως τoυ @Vada που εχει την λιλα το παλιοκοριτσο , του @Ιβαν αλλα και του @thunderfck. Εγω αυτο εκανα εχθες και ευχομαι να το ειχα κανει νωριτερα. τα περισσοτερα απο αυτα τα πραγματα που θα σου προκαλεσουν ανησυχια στην αρχη ειναι ερωτησεις που εχουν απαντηθει ηδη στο φορουμ απο ατομα με την ιδιες εμπειριες του πως ειναι να μεγαλωνεις αυτο το υπεροχο πλασμα. Θα βρεις οτι χρειαζεσαι για να παρεις την αποφαση σου. Απο το πως θα επιλεξεις το πιο υγιες ζακο, τα αξεσουαρ και το ειδος του κλουβιου που ειναι τα καταλληλοτερα αλλα κυριως το πως θα εξασφαλισεις την καλυτερη φροντιδα του. Εγω να πω ενα το οτι μετανιωνω που αγορασα το κλουβι playground. Λεει οτι κανει για αφρικαν γκρευ αλλα πρακτικα δεν εχει τον χωρο που χρειαζεται. Αν εχεις τα χρηματα παρε ενα μεγαλυτερο απο αυτο που πηρα εγω. Δυο, παρε μια τροφη που εχει μικρη περιεκτικοτητα σε ηλιοσπορους. Οπως αυτη που προτεινει ο κωνσταντινος. Και τρια, ο κ. Λευτερης λενε πως δεν εχει αρρωστα ζακο αλλα εξημερωμενα , προσωπικα, δεν νομιζω πως ειναι. Ολα τουλαχιστον. Κανε τις απαραιτητες ερωτησεις για το background του και εαν εχεις την δυνατοτητα να πας απο ιεραπετρα θα σου λεγα καντο. Για οτι σε απασχολει ρωτα αφοβα.
 
It is a good idea to choose African Grey. Make sure they have a large cage where there will be enough space for them to perch, play with toys and solve problems. Ensure that they eat a diverse, balanced diet including fresh fruits vegetables and good quality pellets. Finally, make an effort to interact with your African Gray 🦜socially and mentally so that you build a healthy relationship with the intelligent-social parrot after investing enough time.
 
Back
Top