Αναπαραγωγή Έχω βάλει τα πάντα στα καναρίνια αλλά από φωλιά τίποτα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης StathisS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

StathisS

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2019
Μηνύματα
521
Πόλη
Βέροια
Καλημέρα σε όλους. Σας παρακαλώ πείτε μου κάτι. Εχω βάλει τα πάντα είχα τ α καναρίνια σε διατροφική προετοιμασία, έβγαλα το αδιαφανές διαχωριστικό, τάιζε ο ερμος ο αρσενικός τη θηλυκιά αλλά αυτή η μουλάρα από φωλιά τίποτα. Είδα και από είδα και ακολούθησα αυτό που έκανε ένας φίλος ο Πάνος και έβγαλα το διαχωριστικό για να κάνει η φυση τη δουλειά της. Σήμερα βλέπω το αρσενικό λίγο λίγο να στρώνει τη φωλιά. Είναι φυσιολογικό αυτό ή τα καναρίνια μου δεν πανε καλα;
 
😀, κι εγώ μια χρονιά πέρασα κανά διβδόμαδο που πήγαινα σε μια κανάρα μου και της έλεγα: κάνεις μωρή μουλάρα; Γαϊδάρα, βοϊδομοσχάρα, που μου κάθεσαι όλη μέρα και μασαμπουκώνεις και φωλιά δεν στρώνεις; Η απέναντι κυρία με κοίταγε πολύ περίεργα...
Θα τη στρώσει, μην ανησυχείς. Το πουλάκι απλά δεν είναι έτοιμο. Θα κάνει η φύση τη δουλειά της, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Υπομονή και όλα θα γίνουν.
Ποια η ηλικία του πουλιου;
Ο αρσενικός πάει νήματα στη φωλιά μάλλον για να της δείξει τι πρέπει εκείνη να κάνει.
 
Ως ένα σημείο είναι λογική η ανυπομονησία των νέων εκτροφέων να κάνουν αναπαραγωγή και να δουν μικρά πουλάκια να μεγαλώνουν κτλ.
Όλοι λίγο - πολύ περάσαμε από αυτό το στάδιο.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι γιατί ενώ ρωτάτε να πάρετε τη γνώμη πιο έμπειρων (που προφανώς θεωρείτε ότι γνωρίζουν περισσότερα) μετά αδιαφορείτε γι'αυτά πους σας λένε.

Όταν το πουλάκι είναι έτοιμο θα κάνει φωλιά. Αφού δεν κάνει σημαίνει ότι δεν είναι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από το να περιμένεις.
Το τι κάνουν τα πουλιά άλλων εκτροφέων δε θα πρέπει ούτε να σε επηρεάζει ούτε να σε αγχώνει ότι δεν κάνεις κάτι σωστά.
 
IMG_20200319_155105.jpgIMG_20200319_155105.jpgΚαι να λοιπόν που το νοικοκυρόπαιδο την έστρωσε τη φωλια! Αντε να δουμε με την ανεπροκοπη τι θα γίνει!
[automerge]1584626275[/automerge]
Αυτός φτιάχνει εκείνη χαλάει!
[automerge]1584626551[/automerge]
Επιτέλους πήγε και έκατσε μέσα! Σαν να την βλέπω να τακτοποιεί!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Νομίζω ότι ο αρσενικός έκανε την αρχή και της έδειξε το δρόμο. Τώρα ασχολείται αυτή. Επιτέλους! Τη χρωστική πότε είπαμε ότι την κόβω; Επίσης αυγό βάλω καθημερινά;
[automerge]1584627336[/automerge]
Φρούτο;
 
Back
Top