Γενικά Έχω δύο παπαγαλάκια Μπάτζι, τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα

Stefanos123

PB New Member
Εγγραφή
8 Ιουλ 2018
Μηνύματα
22
Πόλη
Σάμος
Γεια σας έχω δύο παπαγαλακια Μπατσί τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα και είναι ζευγάρι τα χρώματα τους είναι μπλε στον Ρωμαίο και πράσινο στη ιουλιετα τρομάζουν εύκολα με άλλους θορύβους και τους αρέσει πολύ να κρέμονται στην κουρτίνα όταν τα βγάζω εξω τρώνε πάρα πολύ το μήλο και τώρα τα ετιμαζω για αναπαραγωγή σε ενα μηνα
 
Να τους χαίρεσαι. Καλό θα ήταν να ανέβαζες φώτο να τους θαυμάσουμε.
Για αναπαραγωγή σε 1 μήνα άστο καλύτερα. Δεν θα είναι κατάλληλη η εποχή λόγω ζέστης και ξηρασίας. Δες το καλύτερα το φθινόπωρο
 
Παιδία θα τα βγάλω φωτό σε λίγο γιατί είναι εξω στο μπαλκόνι και δεν φαίνεται καθαρα
Στέφανε, ό,τι πετούμενο είναι στο μπαλκόνι μας ή σε εξωτερικό χώρο, χρειάζεται και την κατάλληλη προστασία από τους θηρευτές ιπτάμενους και μη. Δεν αργεί καθόλου να συμβεί το κακό, και τότε είναι σχεδόν πάντοτε αργά.
 
Γειά σου Στέφανε. Πολύ γλυκά τα μικρά σου αν και δεν φαίνονται καλά. Εάν το διαφορετικό χρώμα στα κάγκελα του κλουβιού είναι σκουριά, τότε θα πρέπει να τους προσφέρεις άλλο κλουβάκι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Να τα χαίρεσαι.
 
Πολύ όμορφα τα μικρά σου! Βάλε όμως καμιά πιο φωτεινή φωτογραφία να τα δούμε καλύτερα!


Στέφανε καλό θα ήταν να ανοίξεις ένα θέμα εδώ https://community.petbirds.gr/forums/parrots/?prefix_id=88 με καθαρές φωτογραφίες του κλουβιού να συζητήσουμε εκεί τις όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν για την καλύτερη διαβίωση των μικρών σου.
 
Ίσως να έφυγε το χρώμα. Έτσι κι αλλιώς επειδή, όπως έχεις καταλάβει, οι παπαγάλοι εξερευνούν τα πάντα με το ράμφος, καλό θα ήταν να το αλλάξεις γιατί είναι πια επικίνδυνο για τα πουλιά. Αφού σκέφτεσαι να προχωρήσεις στην αναπαραγωγή τους (προς τον Οκτώβριο καλύτερα, ο επόμενος μήνας είναι εντελώς ακατάλληλος) μπορείς να πάρεις κατευθείαν ένα μεγαλύτερο κλουβάκι που θα μπορεί να στεγάσει ολόκληρη φαμίλια :D
 
Καλώς ήρθες στην παρέα μας και να χαίρεσαι τα όμορφα μπατζάκια σου :)

Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι αυτή η εποχή δεν είναι καθόλου κατάλληλη για αναπαραγωγή, λόγο ζέστης αλλά και πτερόρριας των πτηνών σου.

Καλύτερα να περιμένεις :)

https://community.petbirds.gr/threads/23-ερωταπαντήσεις-για-την-αναπαραγωγή-των-budgie.15916/

Συν ότι πρέπει να κάνεις και διατροφική προετοιμασία με μια σωστή και πλούσια διατροφή.

Μια γέννα δεν είναι κάτι απλό, τα πουλιά ζορίζονται αρκετά με τα αυγά και το μεγάλωμα των νεοσσών, γι αυτό πρέπει να γίνεται την σωστή εποχή και φυσικά να έχουν αντοχή (γι αυτό λέμε για την σωστή διατροφή).

Οι πατήθρες θέλουν οπωσδήποτε άλλαγμα γιατί είναι πολύ ακατάλληλες για τα ποδαράκια τους, μπορείς να τις αντικαταστήσεις με στρογγυλές, ξύλινες, είναι αρκετά οικονομικές (1 ευρώ και κάτι κοστίζουν) και δεν χρειάζεται να βάλεις τόσες πολλές όσες έχεις τώρα.
Δύο είναι αρκετές μία δεξιά και μία αριστερά με λίγο απόσταση από τα κάγκελα για να μην φθείρονται οι ουρές τους :)

Επίσης μπορείς να προσθέσεις μία κούνια και κανά παιχνιδάκι.
Είναι πολύ σημαντικά τα παιχνίδια για τους παπαγάλους :)

Αυτά προς το παρόν.

Συγγνώμη αν φάνηκα "αρνητική", δεν έχω τέτοια πρόθεση.
Ίσα ίσα θέλω να σε βοηθήσω να βελτιώσεις τις συνθήκες διαβίωσης των μικρών σου φίλων που από ότι φαίνεται αγαπάς πολύ :)

Καλές συζητήσεις!
 
Καλησπέρα Στέφανε! Είναι πολύ όμορφα τα παπαγαλάκια σου με εξίσου αντιπροσωπευτικά ονόματα! Να τα χαίρεσαι και να σου ζήσουν πολλά χρόνια! Και σου εύχομαι να επιβεβαιώσουν τα ονόματα τους και να εκτυλιχθεί ανάμεσα τους το ερωτικό ειδύλλιο του ομώνυμου ζευγαριού!
 
Back
Top