Γενικά Έχω ενα Budgie αλλά δεν ξέρω την ηλικία του

xristosnay

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2008
Μηνύματα
12
Πόλη
Ναύπλιο
Καλησπέρα σε όλους, θέλω μια μικρή βοήθεια. Έχω ενα Budgie αλλά δεν ξέρω την ηλικία του.. Η φώτο που έχω με αυτόν είναι απο την μέρα που τον πήρα. Επίσης άρχισαν να μεγαλώνουν τα πουπουλάκια στο ξεφάλι τουτ και στο λαιμό του 2 εβδομάδες απο όταν τον πήρα. (είχε και πριν πούπουλα αλλά πιο μικρά). Επίσης τον έχω 3 μήνες και δεν έχω καταφέρει ακόμα να τον χαιδέψω... με φοβάται.. Μπορεί να αργήσει και άλλο να με συνηθίσει;
 
Χρήστο να σου ζήσει κατ'αρχάς, είναι ένα εκπληκτικό πουλάκι! Δακτυλιδάκι φοράει & τι γράφει; Εγώ από την περιγραφή των πούπουλων καταλαβαίνω ότι είναι πολύ μικρούλι, οπότε πρέπει πρώτα να προσαρμοσθεί, να νοιώθει άνετα στο περιβάλλον & μαζί σου, για να αρχίσει να εξοικειώνεται και να επιτρέπει προσέγγιση! Αφού το έχεις μόνο τρεις μήνες, κάνε λίγη υπομονή μέχρι να σε εμπιστευθεί και να σε αφήσει να το χαϊδέψεις!
 
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Ετσι μου είχε πει και ο κύριος που το αγόρασα αλλά δεν ήμουν σίγουρος...Απλά πίστευα ότι είναι μικρό λόγο του ότι έβγαζε καινούρια πούπουλα.Απλά επειδή λείπω περίπου 8 ώρες τη μέρα από το σπίτι νόμιζα ότι το παραμελώ και γι'αυτό δεν με έχει συνηθίσει ακόμα.. Δεν έχει δαχτυλίδι.. Νομίζω ότι οι Έλληνες εκτροφείς είναι αυτοί που δεν χρησιμοποιούν ε; Οποτε συνεχίζω σιγά σιγά και με υπομονή :)
 
H ηλικια στα Budgies μπορει να προσδιοριστει στο περιπου αλλα μονο για το αν ειναι μεγαλυτερα η μικροτερα απο 4-5 μηνων. Αυτο φαινεται απο τις ραβδωσεις στο κεφαλι.

Διαβασε λιγο αυτη τη σελιδα αν ξερεις αγγλικα. 🙂
http://www.geocities.com/Budgie-place/bw_age.html (Geocities closed in 2009)
 
Ευχαριστώ, το διάβασα. Προφανώς οταν το πήρα εγώ ήταν ήδη πάνω από 8 μηνών(αν κρίνω από το άσπρο γύρω από το μάτι του).. Είναι αρκετά μεγάλο ε;ίσως γι'αυτό να είναι πιο δύσκολο να με συνηθίσει...
 
Back
Top