Αναπαραγωγή Έχω θηλυκό και αρσενικό Μονκ. Να τα βάλω μαζί;

pepe&pipi

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2015
Μηνύματα
84
Πόλη
Πάτρα
παιδιά να ρωτήσω κατι. εχω θηλυκό μονκ και τωρα πηρα και ενα αρσενικό. Να το βαλω μαζί ή δεν ειναι περιοδος αναπαραγωγής; φοβάμαι μήπως τσακωθούν
 
Να σου ζήσουν!
Πρωτίστως μας απασχολεί να γίνει σωστά η γνωριμία, να δημιουργηθεί μια σωστή φιλική σχέση και δευτερευόντως η αναπαραγωγή.
Φέρνοντας ένα νέο πουλάκι στο σπίτι, πρώτα τηρούμε την απαραίτητη καραντίνα. Κατά την περίοδο αυτή που τα πουλιά βρίσκονται έτσι κι αλλιώς σε διαφορετικά δωμάτια, γίνεται η ακουστική γνωριμία τους, αφού ακούει το ένα τη φωνή του άλλου.
Μετά τις 40 αυτές μέρες, τοποθετούμε τα κλουβιά στο ίδιο δωμάτιο στα πλέον απομακρυσμένα σημεία του. Ανά τακτά διαστήματα τριών-τεσσάρων ημερών, μειώνουμε σταδιακά την μεταξύ τους απόσταση.
Ήδη έχει αναπτυχθεί περιέργεια και κάποιου είδους συνεννόηση ανάμεσα στα δύο πουλιά. Τέλος για αρκετές μέρες αφήνουμε τα κλουβιά δίπλα-δίπλα και τα παρατηρούμε. Θα σου γίνει εμφανές αν υπάρχει φιλική διάθεση, που είναι και το πιθανότερο.
Αν τα πουλιά είναι ήμερα και περνούν κάποιο χρόνο εκτός κλουβιού, κάνεις την γνωριμία τους στον ελεύθερο χώρο. Διαφορετικά το καλύτερο είναι να κάνεις την ένωση σε τρίτο νέο κλουβί ή στο κλουβί του νεοφερμένου πουλιού για ν' αποφύγεις τυχόν επιθετικότητα του θηλυκού που νιώθει κυρίαρχο στο χώρο του.
Περιμένουμε τα νέα σας :)
 
Back
Top