Φροντίδα Έχω κάνει καλή διαμόρφωση του κλουβιού στα αξεσουάρ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billxatz
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

billxatz

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουλ 2021
Μηνύματα
18
Πόλη
Ρόδος
Καλησπέρα,
Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε αν κατά τη γνώμη σας έχω κάνει καλη διαμόρφωση του κλουβιού στα αξεσουάρ και στην τοποθέτηση τους!Παρακατω σας επισυνάπτω τις φωτογραφίες του κλουβιού!σας ευχαριστώ
 

Συνημμένα

  • DA.webp
    DA.webp
    162,1 KB · Προβολές: 56
  • B0.webp
    B0.webp
    144,6 KB · Προβολές: 55
  • C7.webp
    C7.webp
    138,6 KB · Προβολές: 56
Αρχικά θα πρότεινα οι ταϊστρες να βρίσκονται όλες στο ίδιο ύψος και σίγουρα όχι στο πάτο του κλουβιού, καθώς ετσι μπορεί εύκολα να τις βρωμίσει.
Έπειτα πρόσεξε οι πατήθρες που είναι μια πάνω από την άλλη να είναι τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν οι κουτσουλιές και τις λερώνουν.
Τέλος πιστεύω πως δεν έχεις αξιοποιήσει σωστά τον χώρο, καλό θα ήταν να έχεις τρία επίπεδα που θα μπορεί να ανεβοκατεβαίνει, συγκεκριμένα πάνω πάνω θα μπορούσες να βάλεις κάποιο ακόμα κλαδί.
 
Καλησπέρα.
Αρχικά οι πατήθρες πρέπει να τοποθετηθούν σε σημείο που να μην φτάνει η ουρά στα κάγκελα και φθείρεται.Αυτό εσύ θα το κρίνεις γιατί από την φωτογραφία δεν μπορώ να καταλάβω πολλά.
Ύστερα οι πατήθρες σχοινιά τίθενται τελείως ακατάλληλες διότι μπορούν άνετα να οδηγήσουν σε πνιγμό αν καταποθούν κάτι που ειναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο.Το ίδιο ισχύει και για τις πατήθρες ασβεστίου που λειτουργούν στην ουσία ως λίμες.Όχι μόνο ειναι άβολες αλλά μπορούν πανεύκολα να τραυματίσουν τα πόδια του πουλιού με μικρές γρατζουνιές πιθανότατα με αίμα και αυτό να οδηγήσει σε μόλυνση.Αν δεις ότι τα νύχια του έχουν παραμεγαλώσει και δυσκολεύεται πχ να σκαρφαλώνει στα κάγκελα τότε μόνο μπορείς να τις προσαρμόσει για λίγο στην περίπτωση βέβαια που δεν μπορείς να τα λιμάρεις ο ίδιος.Με την πρώτη ευκαιρία αντικατέστησε τες κατά προτίμηση με ξύλινες.
Το μπολάκι με το νερό προσάρμοσε το σε σημείο ο κοντά σε πατήθρα για να μπορεί να το φτάνει.
Βάλε κι άλλα παιχνιδάκια διαφόρων ειδών για να παίζει.
Να σου ζήσει!
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Αρχικά οι πατήθρες πρέπει να τοποθετηθούν σε σημείο που να μην φτάνει η ουρά στα κάγκελα και φθείρεται.
Η ουρά των African grey ξεχωρίζει ελάχιστα από το σώμα τους.
Είναι οι παπαγάλοι με την πιο κοντή ουρά.

για τις πατήθρες ασβεστίου που λειτουργούν στην ουσία ως λίμες.Όχι μόνο ειναι άβολες αλλά μπορούν πανεύκολα να τραυματίσουν τα πόδια του πουλιού με μικρές γρατζουνιές πιθανότατα με αίμα και αυτό να οδηγήσει σε μόλυνση
Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο.
Τις χρησιμοποιώ αρκετό καιρό στο ζακό μου.
Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να τραυματιστεί από αυτή την πατηθρα, και μπορώ να πω ότι κάνει δουλειά, δηλαδή κρατά σταθερό το μήκος των νυχιών του παπαγάλου.

Θα συμφωνήσω για τα σχοινιά ότι είναι επικίνδυνα όπως και ότι πρέπει να μπει μία πατηθρα πιο ψηλά γιατί τους αρέσει να κάθονται στο ψηλότερο σημείο του κλουβιού τους.
Η σκάλα είναι μικρή για το συγκεκριμένο παπαγάλο.
Το λουκέτο γιατί το έχεις;
Δεν έχει ασφάλεια η πόρτα;
 
Είναι οι παπαγάλοι με την πιο κοντή ουρά.
Ανήκουν και τα Lovebirds στην κατηγορία των παπαγαλων με την πιο κοντή ουρά η υπάρχουν άλλα είδη μετά τα ζακό που έχουν πιο κοντή ουρά απο τα lovebirds?
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@Vada καλημέρα,
καλημέρα,οκ θα τοποθετήσω μια πρατήρια πιο ψηλά!Εχει ασφάλεια η πόρτα απλά για σιγουριά όταν λείπω πολλές ώρες βάζω και το λουκέτο!
 
  • OK
Αντιδράσεις: Vada
Ποιες είναι οι διαστάσεις του κλουβιού; Η σχοινένια κούνια είναι μέσα στη μέση, προσωπικά θα την αφαιρούσα τελείως. Για τις πατήθρες συμφωνώ με ότι σου είπαν ήδη.
 
100 x 79 x 170cm αυτές είναι οι διαστάσεις του κλουβιού!Ναι και εμένα η κούνια δεν μου πολύ αρέσει!οσο για τις πατηθρες θα τις μετακινήσω!
 
Back
Top