Αναπαραγωγή Έχω κάποιες απορίες με την αναπαραγωγή στα ζεμπράκια

ANASTASIA21

PB Member
Εγγραφή
8 Σεπ 2008
Μηνύματα
159
Πόλη
Αθήνα
Χαίρεται!
Έχω κάποιες απορίες με την αναπαραγωγή στα ζεμπράκια.
Τα έχω 3 μήνες περίπου, ζευγάρι.
Από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ αγαπημένα. Την κυνηγούσε συνέχεια ο κύριος.
Τελικά αποφάσισα και τους πήρα φωλίτσα και σας πληροφορώ ότι χαλάσανε 2 κουτάκια νήμα. Παρατήρησα ότι ο αρσενικός έβγαζε από την φωλιά νήμα και το ξανάβαζε.
Στην συνέχεια κοιμόντουσαν το βράδυ μαζί μέσα στην φωλιά. Το πρωί με το που τους άνοιγα και έμπαινε φως δεν πηγαίνανε και τόσο στην φωλιά. Εχθές παρατήρησα ότι έχουν ένα αυγουλάκι!
Με το που έπεσε το φως της ημέρας μπήκαν τα χαζουλάκια μέσα.
Σήμερα το πρωί πάω και τους ανοίγω και βγήκαν από την φωλίτσα και ξεχάσανε ότι έχουν 2 πλέον αυγουλάκια.
Μετά από μία ωρίτσα τους έκλεισα το παντζούρι και η μικρή μπήκε κατευθείαν μέσα. Ο αρχηγός φωνάζει που και που πάνω στην κούνια που κάθεται.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
α)Πρέπει να μην τους έχω φως και να είναι με το φως του δωματίου(την ημέρα;)
β)Θα μελανχολήσουν έτσι και πως θα τρέφεται η μικρή;
γ)Τι διατροφή να τους έχω;(Τους βάζω 2 φορές την βδομάδα αυγό με το τσόφλι+κόκκινη βιταμίνη)
δ)Πρέπει να κλωσσάνε συνέχεια τα αυγά ή όχι.Αρκούσε που το κάνανε από τις 19 μέχρι τις 10 το πρωί.
Ευχαριστώ...
Αναμένω την απάντηση σας
 
Καλημερα Αναστασια! Με το καλο τα αυγα! Να ξερεις οτι συνηθως ανα μερα θα βλεπεις αυγα. Πολλες πληροφοριες θα βρεις κ σε αυτο το θεμα που εισαι ηδη, κ σε αλλα θεματα, οποτε κανε περιηγηση στο φορουμ. Ξεκιναω με τις ερωτησεις σου.
δε χρειαζεται να τους αλλαζεις τα φωτα, δηλ μην κατεβαζεις το ρολο. Αυτα ξερουν καλυτερα τη δουλεια τους απο τον καθενα μας.συνηθως κανυον απο 3 εως 6-8 αυγα τα ζεμπρακια. Ενα ανα μερα συνηθως αλλα μπορει κ καθε 2 μερες. Το συνηθεστερο ειναι να κλωσσανε κ τωρα αλλα κανονικα αρχιζουν με το που τελειωσουν τα αυγα, οποτε μην ανησυχεις εαν τωρα δε καθονται καθολου η λιγο πανω στα αυγα.
το αυγο να το συνεχισεις να το δινεις, κ οταν θα βγουν ταμικρα καλοθα ηταν κ καθημερινα να τους παρεχεις αυγο, η αυγοτροφη εναλλακτικα. Επισης μπορει ςνα τους παρεις κεχρι σε τσαμπια ωστε να ταιζουν ευκολοτερα τα μικρα. Την αυγοτροφη η βιταμινη τη κοκκινη εαν ειναι χυμα, ειναι αμφιβολου ποιοτητας με τηνεννοια οτι δεν προσφερει κατι στα πουλια, οποτε θα σου προτεινα να την αντικαταστησεις με αυτα που σου ειπα παραπανω.
αυτα προς το παρον.
καλο θα ηταν αυτη την εποχη να μην τα μετακινεις ουτε να τα ενοχλεις γιατι ειναι σε ιδιαιτερη περιοδο κ θελουν ζεστη κ ησυχια για να κανουν σωστα τη δουλεια τους.
(εαν θελει καποιος διαχειριστης μπορει να μεταφερει το ποστ σε ξεχωριστο θεμα ωστε να ειναι καλυτερο για την αναστασια.)
 
Άννα κάλυψες τα πάντα πιστεύω. Σχετικά με τα φώτα μιας και αναφέρθηκε, αυτή την εποχή έχουμε λίγες ώρες φως την ημέρα. Καλό είναι όταν βγουν τα μικρά κυρίως κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής τους να υπάρχει φως τουλάχιστον μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιβιώνουν αφού μένουν νηστικά πάνω από 12 ώρες. Πέρυσι που έβγαζα χειμώνα ζεμπράκια άνοιγα τα φώτα στις 7 το πρωί και τα έσβυνα στις 20:00. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Φέτος δυστυχώς νόμιζα ότι επαρκεί το φως και έχασα 2 μικρά από αυτό το λόγο.
 
Καλησπέρα και πάλι!
Σήμερα είχα ένα απροόπτο με τα ζεμπράκια μου!
Σήμερα τα αυγουλάκια τους γίναμε 3.
Πριν λίγο βρέθηκε ένα αυγό στον πάτο του κλουβιού και τα άλλα αυγουλάκια εξαφανισμένα. Τι σημαίνει αυτό?
Παιδάκια ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας και το ενδιαφέρον.
 
Υπαρχουν 2 περιπτωσεις...η μια ειναι η θηλυκια λογω ελειψης ασβεστιου να εφαγε τα αυγα οποτε πρεπει να της δωσεις σουπιοκοκαλο(ουτος η αλλος πρεπει να υπαρχει στο κλουβι) η επειδη στα αρσενικα ζεμπρακια αρεσει να γεμιζουν την φωλια με νημα να χει θαψει τα αυγα κατω απο τα νηματα! Σε αυτη την περιπτωση βαζεις τα αυγα πανω πανω και βγαζεις λιγα νηματα...
 
Back
Top