Αναπαραγωγή Έχω πουλάκι με δυστοκία

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης scorp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

scorp

PB Member
Εγγραφή
31 Ιαν 2007
Μηνύματα
207
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σε περίπτωση που αντιληφθούμε αργά την δυστοκία κα το πουλί είναι εμφανώς καταβεβλημένο από την προσπάθεια αποβολής του αυγού, τότε χορηγούμε κάθε 5-10 λεπτά σταγόνες νερού με ασβέστιο και γλυκόζη ώστε να πάρει την ενέργεια που του χρειάζεται. Έπειτα προχωράμε με όποιον από τους παραπάνω τρόπους επιλέξουμε.
Ωραία. Εχω το Ostex της Tafarm με δοσολογία 6 σταγόνες στα 100ml. Έχω και γλυκόζη απ αυτό το βαζάκι που χρησιμοποιεί η μητέρα μου για τα γλυκά. Το διάλυμμα ΓΛΥΚΟΖΗΣ-ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ σε νερό σε τι αναλογίες το φτιάχνω;
 
βαλε αυτο της tafarm και δε χρειαζεται η γλυκοζη. Θα δεις αποτελεσματα.
 
το πουλάκι δεν είναι καθόλου καλά. Εχει το αυγό στην αμάρα 7-8 μέρες μπορεί και παραπάνω και έχει εξασθενήσει πολύ. Του έδωσα ασβέστιο στο νερό, ΤΙΠΟΤΑ. Χθές του έδωσα κάθε 15 πέντε λεπτά 1-2 σταγόνες από το ostex απευθείας στο στόμα (σύνολο 4 φορές σε μια ώρα) και το μόνο που κατάφερα είναι να κάνω το πουλάκι να ασθμαίνει και να κάθεται σε μια γωνία στον πάτο του κλουβιού. Είναι θαύμα που ζεί σήμερα αλλά για πόσο. Είναι πολύ στενάχωρη η κατάσταση του και φοβάμαι πως δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Μέχρι και καλοριφερ άναψα με τέτοια ζέστη και το έβαλα δίπλα μήπως βοηθήσει η ζέστη.
 
Το εχω περασει και εγω αυτο.. Σε καταλαβενω ... Εμενα μου ειπαν να του δοσω αντιβιοση Αλλα τιποτα... Ευχομαι περαστικα του...
 
Ρε γαμώτο πρώτη φορά που πραγματικά δε μπορώ να κάνω τίποτα και έχω τρελαθεί. Το λυπάμαι απίστευτα το ζωντανό. Ο κτηνίατρος μου, λέει πως μόνο του αν θα τα καταφέρει. Εγώ δε μπορώ να κάνω κάτι. Και το θέμα είναι πως το βλέπω και γω αυτό.
 
scorp πραγματικα λυπαμαι. Πηγαινε και σε καποιον αλλο γιατρο να το δει και αν θες πηγαινε και σε καποιον γνωστο σου που εχει pet shop μηπως ξερει κατι που θα σε βοηθησει.
 
Το πουλάκι μας άφησε. Ευτυχως για να ξεκουραστεί η ψυχούλα του. Πολύ ταλαιπωρήθηκε.Sainer - argiroula ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε.
 
Το πουλάκι μας άφησε. Ευτυχως για να ξεκουραστεί η ψυχούλα του. Πολύ ταλαιπωρήθηκε.Sainer - argiroula ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε.
 
Λυπαμαι πολυ, ελπιζω να ειναι η τελευταια φορα που χανεις πουλακι. Σε καταλαβαινω γιατι εχω χασει 2 και το ενα το εχασα για τον ιδιο λογο.
 
Το έχω πάθει και εγώ μια φορά αλλά μετά πρόσεχα.. Μόλις έβλεπα πως δεν μπορει να κάνει το αυγό έκανα την τεχνηκή με το λάδι και μέσα σε 5 λεπτά ήταν οκ.. Αλλά την πρώτη φορά πόνεσα πολύ για μια μικρή ισαμπέλα, η οποία ήταν ίσως και η καλύτερη μάνα που είχε πέσει στα χέρια μου..
 
Back
Top