Φροντίδα Έχω ρίνγκνεκ 3 μηνών, τι να προσέξω;

Να σου ζήσει! Πάνω σε ποιο θέμα εννοείς να προσέξεις;έριξες μια ματιά στο φόρουμ ;νομίζω θα καλυψεις όλες τις απορίες σου αλλά και πάλι όλοι οι έμπειροι είναι εδώ σε οτιδήποτε χρειαστείς.
[automerge]1559459014[/automerge]
Αδέρφια είναι; Γνωρίζεις το φύλο τους; Στο ίδιο κλουβί τα έχεις;

Καλως ήρθες στην παρέα μας και να σου ζήσουν τα μικρά σου!
Ζωή καλήμερα. Νομίζω εννοεί 1 παπαγαλάκι 3 μηνών.Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει 😉
 
Καλημέρα @Sfen120469 ...
Καλώς ήρθες!
Να χαίρεσαι τον παπαγάλο σου.
Αν είναι άγριος ο παπαγάλος σου διάβασε αυτό το άρθρο γιατί θα σου χρειαστεί στην εκπαίδευση.

Επίσης διάβασε αυτό το άρθρο για την σωστή τοποθέτηση του μέσα στο σπίτι...

Και τα άρθρα, για την διατροφή του. Ύστερα ότι χρειαστείς ρωτάς...

 
Καλως ηρθες, ειναι η πρωτη φορα που ασχολησε με παπαγαλους; Σε τι κλουβακι το εχεις;
Καλημέρα 47..45..85.. Ναι ή πρώτη φορά.. Ποια τροφη πρέπει να δώσω γιατί με είπαν για μεγάλους παπαγαλους και ποιες λιχουδιες επιβραβευσης. Ευχαριστώ
 
63807Εγώ του δίνω αυτήν.
Δεν καταναλώνει πάρα πολύ προτιμάει φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς (τους οποίους τους δίνω μόνο για επιβράβευση κάθε απόγευμα που παίζουμε).
Σχετικά με το ποια φρούτα και λαχανικά κάνει να δίνεις με μία αναζήτηση θα το βρεις πολύ εύκολα.
Από ξηρούς καρπούς δίνω αμύγδαλα, αραχίδες και φουντούκια. Α! Και καμία σταφιδούλα δεν κάνει κακό. Την μουλιάζει στο νερό του και ξετρελαίνεται 😀
Φυσικά πάντα με περιορισμό τα ξηροκάρπια γιατί είναι πολύ παχυντικά.
Κατά τη γνώμη μου το κλουβί που του έχεις είναι σχετικά άνετο πόσο μάλλον τώρα που είναι ακόμα μωρό αλλά είμαι της γνώμης ότι ποτέ δεν είναι αρκετά μεγάλο ένα κλουβί. Αν μπορέσεις κάποια στιγμή αναβάθμισε το.
Να του βάλεις πολλά παιχνίδια είτε αυτοσχέδια είτε αγοραστά. Τα καλύτερα κατά την γνώμη μου είναι τα ξύλινα θα βρεις πολλές ιδέες μέσα στο forum.
Επίσης καλό θα ήταν να του βάλεις διάφορα μεγέθη από πατήθρες και ένα σουπιοκόκαλο.
Φυσικά κάθε μέρα αλλαγή νερού και συχνό καθάρισμα.
Να τον χαίρεσαι, να ασχολείσαι μαζί του όσο πιο πολύ μπορείς (γιατί είναι και λίγο ιδιαίτεροι χαρακτήρες) και θα περάσετε τέλεια.
Όποια άλλη απορία σου έρθει ρωτάς φυσικά!
[automerge]1559570906[/automerge]
63811
Επίσης για παιχνίδι μπορώ να σου προτείνω και αυτό. Φυσικά το πιο μικρό μέγεθος που υπάρχει το extra small. Ο δικός μου που τα καταστρέφει όλα δεν έχει καταφέρει να κόψει ούτε ένα κομματάκι και είναι ο καλύτερος του φίλος του μιλάει συνέχεια 😀. Μπορείς να του το γεμίζεις με λιχουδιές ή ακόμα και με χαρτί ή ξύλο και να ασχολείται με τις ώρες.
Επειδή ο δικός σου είναι μικρός μπορεί να μην καταφέρνει να το σηκώνει ή ακόμα και να το φοβάται αλλά έχε το κατα νου. Εμάς είναι το μόνο παιχνίδι που έχει κρατήσει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@mania, Τα Kong δεν καταστρέφονται. Ειδικά τα μαύρα είναι για μια ζωή. Έχουμε το μαύρο στο πιο μεγαλο μέγεθος και σκέψου ότι δεν κατάφερε να το χαλασει η ροτβαιλερινα μου στα 6 χρόνια που το μασουλαει. Δεν είχα σκεφτεί να το χρησιμοποιήσω και για τους παπαγάλους. Τέλεια η ιδέα σου. 😉
 
Δεν νομιζω οτι οι παπαγαλοι ενδιαφερονται για το κονγκ, λαστιχο δεν ειναι; οτι κανει κριτσι κριτσι ειναι το ενδιαφερον τους! Εμενα εχει αρχισει τωρα κ ρημαζει το πλαστικο ταψακι στις ακρες που κανει
 
Στον δικό μου αρέσει πάρα πολύ το kong. Μπορεί άλλος παπαγάλος να μην ενδιαφερθεί καθόλου. Το παίρνει και το βάζει στο πιατάκι με το φαγητό του το βράδυ για να κοιμούνται μαζί. Ευτυχώς που δεν καταστρέφεται γιατί μας βλέπω να μην το αποχωριζόμαστε...
Επίσης ξέχασα να σου πω ότι μπορείς να του δίνεις και ρυζάκι βρασμένο ανάλατο ο δικός μου πρόσφατα το δοκίμασε και ξετρελάθηκε και κανένα μακαρονάκι ολικής (πάλι ανάλατο). Γενικά είναι πολύ λαίμαργα ζωάκια, απλά κράτα κάποιες τροφές από αυτές (κατά προτίμηση αυτές που του αρέσουν πιο πολύ) που θα του τις δίνεις μόνο για επιβράβευση.
Αν τον έχεις μέσα, κάποιες ώρες τις ημέρα που μπορείς βγάζε τον στον ήλιο (θα του κάνει καλό στο πτέρωμα και την διάθεση η βιταμίνη D).
Και τέλος όσο είναι ακόμα μικρός ασχολήσου μαζί του χωρίς να τον πιέζεις. Να πας κοντά χωρίς να κάνεις πολλές κινήσεις και απότομες με τα χέρια και να του μιλάς γλυκά και χαμηλόφωνα. Θα δεις που θα αρχίσει να παίζει σιγά σιγά και θα περνάτε ώρες έτσι. Εμένα τις περισσότερες λέξεις και εντολές τις έμαθε με το παιχνίδι.
 
Back
Top