Φροντίδα Έχω το Κοκατίλ μήνα και ακόμα είναι τρομαγμένο

JohnMoumos

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2017
Μηνύματα
63
Πόλη
Κατερίνη
Έχω το Κοκατίλ κοντά στο ένα μήνα και ακόμα είναι πολύ τρομαγμένο είναι άγριο και θέλω να το ημερέψω τι πρέπει να κάνω;Έχω ένα καθρέφτη μέσα στο κλουβί να το αφήσω η να το βγάλω ;
 
Καλημέρα. Το θέμα φοβίας είναι κάτι που είναι πολυδιάστατο. Τι ηλικία έχει το πουλάκι; Το έχεις πάρει από κάποιο πετ; Σε γενικές γραμμές ο ένας μήνας που το έχεις είναι μικρό διάστημα. Από τη στιγμή που μιλάμε για άγριο πουλάκι θα σου πάρει πολύ περισσότερο για να χτίσεις κάποια σχέση μαζί του. Φορτώσου με υπομονή και αφιέρωσε του χρόνο. Να το χαίρεσαι.
 
καλησπερα γιαννη. εχεις το κακατιλ ενα μηνα και ακομα ειναι αγριο. Προσωπικα θα αλλαζα το αγριο και θα ελεγα οτι δεν εχει ακομα εγκληματιστη στο νεο του χορο, δεν εχει εμπηστευτη τον νεο του ιδιωκτητη. ενας μηνας. Παρα πολη μικρο χρονικο διαστμα για ενα πουλακι που δεν εχει ταιστη στο χερι, που δεν εχει συνηθηση την ανθρωπινη επαφη. σε αυτες τις σχεσεις πολες φορες αρνητικο ρολο παιζουν η αγνοια, η ελειψη ενημερωσης, η βιασυνη, και η τραγικη ατακα τι εκπεδευση να του κανω. Γιαννη φιλε μου, ολα θελουν τον απεριοριστο χρονο τους. τον απεριοριστο χρονο του φτερωτου φιλουμας, να μας δωση αυτος να καταλαβουμε απο την συμπεριφορα του, ελα λιγο ποιο κοντα. τον απεριοριστο χρονο στο να μην μας βλεπει στα δυο μετρα και να σκευτετε μαμα μου και αλλα πολλα. επισης τον απεριοριστο χρονο σε εμας να καταλαβουμε οτι οποιος βιαζετε σκονταυτη. σε ζαλησα ημουν και εκτος θεματος ισως, αλλα σαν παπαγαλο μπαμπας, θελω να σου πω μονο ενα που ειναι και η ουσια. στην σχεση σου με τον φιλο σου απεκλησε τον χρονο, καντον περα, μην ξανα μετρησης. Παρατηρησε. Να περνατε καλα και να μας ενημερωνης.
 
Άγγελε Καλησπέρα είναι ενός έτους

Έκτορα καλησπέρα ευχαριστώ πολύ για όλα όσα είπες. Γενικά σφυριζει τώρα άρχισε κάνει και άλλους θορύβους αλλά δεν μου είπες τι πρέπει να κάνω για να το ενημερώσω
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ο μόνος τρόπος να ηρεμήσει είναι να σε εμπιστευτεί.
Κι αυτό θα γίνει μόνο αν δεν πιέζεις καταστάσεις, δεν το πιάνεις, δεν το τρομάζεις και γενικά όταν αισθανθεί ασφάλεια στο χώρο του.
Θα χρειαστεί μεγάλη και πολύμηνη υπομονή από μέρους σου και μικρά βηματάκια κάθε φορά.
Μην βιαζεσαι και μην το πιέζεις.
 
γιαννη καλημερα. Νομιζω το ενημερωσω ειναι ηρεμησω εαν δεν κανω λαθος. Θα σου πω τι εκανα εγω με τον σενεγαλης μου που ηταν και 'αγριος' εαν και δεν συμφωνω με την λεξη, για εμενα ειναι δε ηταν ταισμενος στο χερι. εχωντας προτιστως και την εμπειρια με τον ζακο μου, καταλαβα αμεσως οτι ο σενεγαλης επρεπε να ηρεμηση δινοντας του χρονο. το μονο που εκανα επι εξι μηνες ηταν να του βαζω καθε μερα τροφη νερο με πολη ηρεμες κινησεις. αρχισα να παρατηρω για τι τρελενετε και καταλαβα οτι αυτο ηταν το σταφυλι. επισης του μιλαγα πολη ηρεμα για να συνηθηση τη φωνη μου και η αποσταση απο το κλουβι του ηταν τετοια που να μην τον ανχωνω. χρησιμοποιησα το σταφυλι για την επαφη μας δινοντας το εξω απο το κλουβι. στην αρχη φοναζε 'αρα φοβοταν' του το εβαζα στην ταιστρα και μετα αποσταση. αυτο για μεγαλο διαστημα. Οταν παρατηρησα να ειναι κρεμασμενος στην οροφη του κλουβιου και να με παρατηρη ειχε γινει η αρχη. Νομιζω οτι καπως ετσι πρεπει να κινηθης κι'εσυ οσο και να παρει αυτο, αλλα τα αποτελεσματα θα ανταμηψουν την υπομονη σου.
 
Καλημέρα Γιάννη.Χρειάζεται απεριόριστη υπομονή και ενασχόληση, δεν είναι εύκολο. Θα σε εμπιστευτεί με τον καιρό όταν καταλάβει ότι δεν έχει λόγο να σε φοβάται.
Τον καθρέφτη βγάλτον, απορώ κιολας που πουλανε καθρέφτες για πουλάκια αφού θα έπρεπε πλέον να είναι γνωστό ότι τους προκαλούν μύρια όσα ψυχολογικά.
 
Τον καθρέφτη βγάλτον, απορώ κιολας που πουλανε καθρέφτες για πουλάκια αφού θα έπρεπε πλέον να είναι γνωστό ότι τους προκαλούν μύρια όσα ψυχολογικά.

Την Λινκ την αγόρασα απλά γιατί μπήκα σε ένα πετ σοπ για να πάρει σκυλοτροφή ένας φίλος και είδα ότι υπάρχει μπλε παπαγάλος. Ζήτησα να τον αγοράσω επιτόπου και μου έκανε την παραγγελία και μου έφερε την Λινκ. Από εκει άρχισα να το ψάχνω το θέμα για το τι θα χρειαστώ για τον παπαγάλο και δεν βρήκα ένα μαγαζί που να μην μου πει για παιχνίδι ή κούνια που να μην έχει καθρέφτη.
 
απορώ κιολας που πουλανε καθρέφτες για πουλάκια
Τα καταστήματα πουλάνε ότι μπορούν να πουλήσουν και αυτό εξαρτάται από τη ζήτηση. Προφανώς δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση στον καταναλωτή. Αν και τα καταστήματα θα έπρεπε να είναι ενημερωμένα από όλες τις απόψεις για να ενημερώνουν με τη σειρά τους σωστά τους πελάτες τους, δυστυχώς προτιμούν να ενδιαφέρονται μόνο για το εμπορικό κομμάτι μειώνοντας σε βάθος χρόνου την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν γενικά.

δεν βρήκα ένα μαγαζί που να μην μου πει για παιχνίδι ή κούνια που να μην έχει καθρέφτη
Τα παιχνίδια είναι διαφορετικό θέμα. Τα παιχνίδια είναι αναγκαία στους παπαγάλους και η αγορά παιχνιδιών καλής ποιότητας πρέπει να έχει σχεδόν την ίδια βαρύτητα για τον καταναλωτή με την αγορά των σκευών τροφής και νερού.
 
Τα παιχνίδια είναι διαφορετικό θέμα. Τα παιχνίδια είναι αναγκαία στους παπαγάλους και η αγορά παιχνιδιών καλής ποιότητας πρέπει να έχει σχεδόν την ίδια βαρύτητα για τον καταναλωτή με την αγορά των σκευών τροφής και νερού.

Συγνώμη ήταν λάθος η διατύπωση μου. Ήθελα να πω ότι τα παιχνίδια που μου πρότειναν περιείχαν όλα καθρέφτη.
 
Καθρεπτες δεν υπαρχει λογος να εχουμε στους παπαγαλους μας! Εφοσον το πουλακι ειναι αγριο θα πρεπει να το κανεις να σε εμπιστευτει! Μπορεις να καθεσαι διπλα στο κλουβι του και να του μιλας! Μη περιμενεις αμεσα αποτελεσματα, θελει υπομονη και επιμονη! Οταν το δεις οτι αρχιζει να λυνεται και να χαλαρωνει μπορεις να πας στο επομενο βημα, σιγα σιγα να πας το χερι σου προς τη πορτα του κλουβιου κρατωντας φαγητο εξω απο το κλουβι! Για το κεχρι τρελαινονται! αν υπαρχει ανταποκριση σιγα σιγα θα κανεις το ιδιο πραγμα βαζοντας το χερι σου μεσα στο κλουβι! Βεβαια ο καθε παπαγαλος εχει το δικο του χαρακτηρα και δεν εχουν ολοι τις ιδιες αντιδρασεις! Οπως επισης παιζει ρολο και ο χρονος που διαθετεις με το πουλι!
 
Τώρα ξεκίνησε μόλις ανοίγω τη πόρτα του θέλει να βγει έξω και το αφήνω να βγει κάνει βόλτες λίγο μέσα στο δωμάτιο μετά κάθεται κάπου και πάω το παίρνω με ένα ξυλάκι που έχω και το ξαναβαζω μέσα στο κλουβί του μετά πάλι το ίδιο μόλις ανοίγω τη πόρτα του κλουβιού.. Είναι σωστό αυτό που κάνω η όχι;
 
Δεν υπάρχουν σωστά ή λάθος πράγματα. Σημασία έχει να μπορείς να επιστρέφεις τον παπαγάλο στο κλουβί χωρίς βία. Αν το καταφέρνεις τότε ο τρόπος δεν παίζει κανέναν ρόλο. Το καλό είναι ότι άρχισε τις βόλτες και τις εξερευνήσεις.
 
Μια χαρά τα πάτε. Όπως σου είπε και ο seemsfunny, μην χρησιμοποιείσεις καμία μορφή βίας και πίεσης για να το βάλεις μέσα. Όταν είναι έξω, προσπάθησε να μην του δίνεις πολύ σημασία. Κάνε την δουλειά σου και άστον με τον καιρό να έρχεται αυτός κοντά σου. Επίσης όταν του βάζεις να πατήσει στο ξυλάκι για να τον μεταφέρεις στο κλουβί προσπάθησε που και που, αντί να τον βάζεις μέσα, να τον αφήνεις απλά σε κάποιο άλλο σημείο του χώρου πάλι ελεύθερο, για να μην συνδιασει αυτήν σας την επαφή μόνο με την επιστροφή του στο κλουβί και αρχίσει να σε αποφεύγει.
 
Αυτό ακριβώς κάνω τώρα τον εβαλα μέσα γτ τον είχα εξω 2 ώρες χωρίς βία τον βάζω μέσα απλά πατάει πάνω στο ξυλάκι και εγώ τον μεταφέρω στο κλουβι του..
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top