Φροντίδα Έχω 1 κόκατιλ που τσιρίζει συνέχεια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Marylu
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Marylu

PB New Member
Εγγραφή
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
3
Πόλη
Τρίκαλα
Γειά σας, με λένε Μαρία κ είμαι από τα Τρίκαλα. Έχω 1 κόκατιλ αλλά επειδή τσιρίζει συνέχεια(παρόλο που του μιλάω ήρεμα)κ δεν λέει να ηρεμήσει με τίποτα σκέφτομαι να το γυρίσω αύριο πίσω☹ κ να πάρω 1 παπαγαλάκι.:)
 
Eυχαριστώ.. Περίπου 8 μήνες το έχω κ είναι θυληκό. Αλλά δυστυχώς δεν λέει να ηρεμήσει, προσπάθησα κ να το ταϊσω με το χέρι μπας κ συνηθήσει αλλα πάλι τίποτα..
 
Γεια σου Μαρακι! Καλως. την πατριωτισα και τη συνονοματη! Να χαιρεσαι το κοκατιλακι σου! Να ξερεις οτι ολοι οι φτερωτοι φιλοι χρειαζονται υπομονη και φυσικα αγαπη. Μην το βαζεις κατω.
Ανοιξε καποιο θεματακι στη σχετικη κατηγορια για τους παπαγαλους και ρωτα ο,τι θελεις. Θα λυσεις πολλες αποριες σου. Εγω θα ελεγα να μην το πας πισω. Δεν μπορει,8 μηνες τωρα λιγουλακι θα σ'εχει συνηθισει και αυτο!
 
Καλώς ήρθες Μαρία με το φιλαράκι σου!

Δεν θα σου πρότεινα να το πάς πίσω... Πίσω που; Στο πέτ σοπ;😱

Προσπάθησε να του αφιερώσεις χρόνο και αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις να έρθετε κοντά αντάλλαξε το με κάποιο φίλο από το φόρουμ που θα το προσέχει για να είσαι σίγουρη οτι θα πάει σε καλά χερια!

Καλή διαμονή!
 
Mαρια χρειαζεται πολυ υπομονη για να εξημερωθει ενα πουλι που δεν εχει μεγαλωσει απο ανθρωπους! Μην το πας πισω, εξαλλου οταν αγοραζουμε ενα ζωο και μαλιστα ενα πουλι που δεν ειναι μεγαλωμενο στο χερι κανεις δεν μας εγγυαται οτι θα εξημερωθει πληρως. Πολυ πιθανον ακομη και να το ανταλλαξεις με ενα κοινο παπαγαλακι να εχεις την ιδια ακριβως τυχη και με εκεινο.

Κατα τη γνωμη μου χρειαζεται να προσπαθησεις περισσοτερο και να κανεις "λεπτοτερους" χειρισμους ακομη και οταν του καθαριζεις το κλουβι η του δινεις φαγητο και νερο. Μην μιλας δυνατα και μη φωναζεις μπροστα του, και μην το πλησιαζεις με το ζορι αφου δε θελει. Πρεπει να του προκαλεσεις το ενδιαφερον να σε πλησιασει εκεινο δελεαζοντας το με κατι που του αρεσει πολυ. Αρχικα προσπαθησε χωρις να βαζεις το χερι σου στο κλουβι αλλα εξω απο τα καγκελα. Μην κρεμας το κλουβι στον τοιχο ψηλοτερα απο το υψος των ματιων σου αλλα ουτε και στο πατωμα ειναι καλο να το εχεις. Επισης ειναι καλο να περνας οσο το δυνατον περισσοτερες ωρες διπλα του και να του μιλας με ηρεμη φωνη. :)
 
εχο γενικα μια πειρα με τα πουλια(γιατι με τον πατερα μου τα λατρευουμε παρα πολυ).. Παλαιοτερα ειχαμε ενα ζευγαρι καναρινια κ ενα ζευγαρι παπαγαλακια.. Ποτε δεν ειχαμε προβλημα, ολα ηταν αψογα.. Τα επαιζα με τις ωρες.. Δυστυχως με το κοκατιλ δεν ειναι ετσι.. Το εχω περιπου 8 μηνες κ ειναι θηλυκο, ομως δεν λεει να συνεργαστει με τιποτα.. Τα εφαρμοζω ολα σωστα(εχω διαβασει απειρα φορουμ μεσα σε 8 μηνες). Οχι εαν το δωσω δεν 8α το γυρισω στο πετ σοπ..8α το δωσω σε ενα γνωστο που εχει κατι πουλια(μενει κ μονος του αυτος οποτε μια χαρα 8α ειναι)δεν θα νιωθει οτι απειλειτε!
 
Πόση ώρα ασχολείσαι καθημερινά με το πουλάκι, και τί κάνεις μαζί του;
Επίσης, πόσο μεγάλο είναι το κλουβί; Του βάζεις παιχνιδάκια μέσα;
Πολλές φορές οι παπαγάλοι φωνάζουν γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν. Επίσης, αν ασχολείσαι μαζί του όταν φωνάζει, ίσως να έχει καταλάβει οτι φωνάζοντας τραβάει την προσοχή σου.

Αν δεν μπορείς να ασχοληθείς μαζί του όσο πρέπει καθημερινά μπορείς να αγοράσεις άλλο ένα κοκατίλ για να έχει παρέα.
 
Ένα κοκατιλάκι δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να "τσιρίζει". Τα σφυρίγματα που κάνουν είναι ο τρόπος που επικοινωνούν. Είχα ένα και κάθε φορά που ήταν ενθουσιασμένο ή ανυπόμονο να βγει από το κλουβί έκανε έτσι. Με τον ίδιο τρόπο αλληλεπιδρούσε και με τους ήχους στο περιβάλλον του (τηλεόραση, ηλεκτρική σκούπα, βρύση κλπ.). Ήταν ήσυχο, όταν ήταν έξω από το κλουβί και έπαιζε με τα αντικείμενα του σπιτιού. Νομίζω ότι ένα ταίρι θα συνέβαλε στο να ηρεμήσει κάπως, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για 'σένα. Πιστεύω ότι από τα λιγότερο ενοχλητικά παπαγαλάκια είναι τα πάροτλετς. Ξεκουράζονται στις πατήθρες τους αρκετή ώρα τη μέρα, αλλά και οι φωνούλες τους δεν είναι τόσο διαπεραστικές.
 
Χρήστο, έγραψες τα παραπάνω για να ολοκληρώσεις το θέμα, ώστε αν κάποιο μέλλον το διαβάσει στο μέλλον να ξέρει πως να τεθεί στην κατάσταση; Σε ρωτώ διότι το θέμα αυτό έχει από το 2009, ομοίως και η θεματοθέτης έχει να μπει στο φόρουμ από τότε.
 
Χρήστο, έγραψες τα παραπάνω για να ολοκληρώσεις το θέμα, ώστε αν κάποιο μέλλον το διαβάσει στο μέλλον να ξέρει πως να τεθεί στην κατάσταση; Σε ρωτώ διότι το θέμα αυτό έχει από το 2009, ομοίως και η θεματοθέτης έχει να μπει στο φόρουμ από τότε.
Έγραψα, διότι νόμιζα ότι είναι καινούργιο. Μου εμφανίστηκε στα πιο πρόσφατα θέματα (Νέα posts) και νόμιζα ότι ήταν του ' 19. Ζητώ συγγνώμη για το γεγονός και να διαγραφεί το σχόλιό μου, αν πρέπει. Το υπόλοιπο του μηνύματός σου δεν το κατάλαβα καλά... Να γράψω, για να ολοκληρώσω ένα θέμα; Για πιο λόγο να το ολοκληρώσω; Και για ποιο λόγο να δώσω εγώ μπούσουλα με το μήνυμά μου για μελλοντικούς αναγνώστες του θέματος;... Επίσης είναι ένα θέμα που εκ των πραγμάτων δεν θέλει ολοκλήρωση... Οποιοσδήποτε καταθέτει την εμπειρία του...Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή εδώ η απάντησή μου δεν έχει άμεση σχέση με το βασικό θέμα της συζήτησης... Κι αν είναι άσχετη η απάντηση, τότε δε μπορεί παρά να είναι για 'μένα και η ερώτηση... Δε θα με εξέπληττε δηλαδή, αν τα έβλεπα και τα δυο διαγραμμένα μετά από λίγο...
 
Χρήστο ηρέμησε 🙂. Ο Γιάννης ρώτησε με αφορμή την ηλικία του θέματος, αν έχεις μπερδευτεί νομίζοντας ότι είναι πρόσφατο ή αν απλώς καταθέτεις την άποψή σου επί του θέματος για να είναι και αυτή διαθέσιμη στους αναγνώστες στο μέλλον. Να είναι δηλαδή πιο ολοκληρωμένο, πιο ενημερωτικό το θέμα.

Εξήγησες τι συνέβη αναφερόμενος στο τεχνικό σφάλμα που έβγαλε ένα τόσο παλιό θέμα στα νέα ποστ και έτσι απαντήθηκε η ερώτηση του Γιάννη. Κατά τα άλλα, δεν απαγορεύεται να γράψεις σε ένα ανοιχτό θέμα, όποια και να είναι η ηλικία του. Αν υπήρχε παράβαση των κανόνων, θα είχαν ήδη εφαρμοστεί τα προβλεπόμενα.
 
Κατά τη γνώμη μου, η απάντησή σου ολοκλήρωνε το θέμα που είχε τεθεί σχετικά με τη φασαρία που έκανε το κοκατίλ, έβαλες μάλιστα μια πιθανή λύση (να έχει παρέα ένα του είδους του) που ενδεχομένως θα βελτίωνε το πρόβλημα. Εξήγησες ότι τα πουλιά αυτά ούτως ή άλλως έχουν έντονα σφυρίγματα και μάλιστα το κάνουν ώστε να επικοινωνούν. Τώρα αυτά που έγραψες για τα πάροτλετς, ναι, ήταν άσχετη, αλλά όπως βλέπεις, δεν στάθηκα καθόλου σε αυτή.
Και ναι, αν κάποιος στο μέλλον αναζητήσει θέμα με φασαρία από κοκατίλ, μπορεί να πέσει πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο, στο οποίο η απάντησή σου δίνει πιθανή βελτίωση της κατάστασης.
 
Η θεματοθέτης αναζητούσε μπάτζι ως λιγότερο ενοχλητικά. Αν διάβασα καλά. Πρότεινα τα πάροτλετ ως πιο ήσυχα... Αν αυτό είναι πιο άσχετο από την όλη ιστορία με το καινούργιο μήνυμα σε παλιό θέμα, να μου το πεις... Είμαι σίγουρος διαχειριστή για τη συνέπειά σου στην εφαρμογή των κανόνων... Ελπίζω πάντως οι μελλοντικοί αναγνώστες του θέματος να μην αναγκαστούν να διαβάσουν τα τελευταία μηνύματα...
 
Back
Top