Φροντίδα Έχω cockatiel και θα ήθελα ένα sun conure, green chick ή senegal

VagelisT

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουλ 2022
Μηνύματα
23
Πόλη
Halkida
Έχω ήδη ένα πανέμορφο cockatiel και σκέφτομαι να πάρω και άλλο ένα παπαγαλάκι. Κατά προτίμηση δεν θέλω δεύτερο cockatiel και θα ήθελα να δοκιμάσω είτε sun conure είτε green chick είτε senegal. Εσείς τι έχετε να προτείνετε σχετικά με αυτό ? Επίσης δεν τίθεται θέμα χώρου και αν χρειαστεί θα μπορούν να είναι το κάθε ένα ξεχωριστά. Σκεφτόμουν και το bourke parakeet αλλά δεν βρίσκω κανέναν εκτροφέα. Θα ήθελα αν σας είναι εύκολο μαζί με την γνώμη σας για το είδος παπαγάλου να μου προτείνεται και τον αντίστοιχο εκτροφέα. Έχω και μια πανέμορφη 3 χρόνών κόρη αν παίζει ρόλο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
 
Οι κονουρες κανουν αρκετο θορυβο σε σχεση με της σενεγαλης που ειναι πιο ησυχοι παπαγαλοι. Μπορεις να κοιταξεις και για caique που ειναι αρκετα παιχνιδιαρικο ειδος. Κονουρα εχει η @Ledagcc και η @christina07 ισως μπορεσουν να σε κατατοπισουν καπως καλυτερα και να μας πουν αν μπορουν να συνυπάρξουν μαζι με cockatiel. Το θεωρω ανουσιο να παρεις δευτερο παπαγαλο και να μην μπορει να εχει επαφη με τον πρωτο. Επισης επειδη εισαι νεος κατοχος εγω θα σου προτεινα να μεινεις για λιγο καιρο με 1 πουλακι να δεις γενικα τι παιζει και μετα να αποφασισεις.
 
@HxC Το cockatiel μου το έχω περίπου 6-7 χρόνια οπότε δεν νομίζω να έχω θέμα. Το Σενεγάλης μου αρέσει και από ότι μου έχουν πει τα πάει καλά με όλα τα μέλη της οικογένειας. Έχουμε κάποιον εκτροφέα για Σενεγάλης?
 
@HxC Αν δεν σου κάνει κόπο θα ήθελα να ρωτήσω για Σενεγάλης ναι. Όσο αναφορά τα caique που ανέφερες αν και μου αρέσουν πολύ και ενδιαφερόμουν διάβασα ότι δεν είναι για αρχάριους έχουν περίεργη και δύσκολη συμπεριφορά κτλπ.
 
Τα conure με τα cockatiel είναι πολύ διαφορετικά είδη. Έχουν πολύ διαφορετική συμπεριφορά. Τα cockatiel τείνουν να είναι πιο ήρεμα και ήσυχα ενώ τα conures είναι δραστήρια, κάνουν πολύ θόρυβο και επίσης είναι πολύ ακατάστατα. Συνήθως είναι σύσκολο να δεθούν μαζί λόγω των διαφορών του αλλά δεν είναι αδύνατο. Οι σενεγάλης είναι ήσυχα πουλιά αλλά συνήθως δένονται με ένα άτομο στην οικογένεια. Είναι ακατάστατα, χρειάζονται μεγάλα κλουβιά και χρειάζονται αρκετή ανθρώπινη προσοχή κάθε μέρα. Το green cheek που έχω είναι πολύ φασαριόζα και ακατάσταση. Της αλλάζω νερό 5 φορές την ημέρα τόσο χάλια που το κάνει.
 
@Ledagcc Τι θα μου πρότεινες εσύ για να τα πηγαίνει καλά και με την γυναίκα μου και με την κόρη μου ? Το θέμα ακαταστασίας με προβλημάτισε λίγο γιατί το cockatiel μου είναι αρκετά μαζεμένο άν εξαιρέσεις την πούδρα που αιωρείται. Θα πρότεινες ένα caique όπως ο @HxC γιατί εγώ όπου διαβάζω δεν βλέπω να το συνιστούν.
 
ι θα μου πρότεινες εσύ για να τα πηγαίνει καλά και με την γυναίκα μου και με την κόρη μου ?
Θα σου πρότεινα ότι όταν και αν το πάρετε να προσπαθήσετε να περνάτε όλοι χρόνο μαζί του για να σας συνηθίσει όλους. Να ξέρεις όμως πως σχεδόν πάντα διαλέγουν ένα άτομο ως φροντιστή τους και συνήθως είναι αυτός που τα φροντίζει περισσότερο. Το caique κι εμένα δεν μου φαίνεται καλή ιδέα καθώς είναι ιδιαίτερα έξυπνα πουλιά (όπως όλοι οι παπαγάλοι), πολύ ακατάστατα και απαιτούν πολύ χρόνο ανθρώπινης προσοχής. Επίσης να τονίσω πως όταν επιλέγουμε έναν μεγαλύτερο παπαγάλο τόσο αυξάνεται το budget μας. Δηλαδή μεγαλύτερος παπαγάλος= μεγαλύτερο κλουβί, περισσότερη τροφή, περισσότερα παιχνίδια και πάει λέγοντας.
 
Νομίζω η ακαταστασία έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα του πουλιού. Ο θόρυβος όμως είναι κάτι που παραμένει ίδιο. Όπως επίσης και ο χρόνος που πρέπει να ασχοληθείς μαζί τους. Ολα τα ζώα δεν δένονται περισσότερο με κάποιον μέσα στο σπίτι; Δεν έχει να κάνει μόνο με παπαγάλους αυτό. Όπως και να χει ο σενεγαλης είναι μια καλή επιλογή και εφόσον το ήθελες εξαρχής νομίζω είναι καλύτερα να μείνεις σε αυτή την επιλογή.
 
Πιστεύω πως καλό θα ήταν να σκεφτείς ή green cheek conure ή σενεγάλης.
 
Εχω green cheek conure και καποια περιοδο ειχα και 2 κοκατιλ τα οποια παρολο που δεν ηταν ημερα και ηταν συνεχεια μεσα στο κλουβι δε μπορουσαν να συνηπαρξουν μεταξυ τους, ο κονιουρος τους ενοχλουσε συνεχεια μολις εβρισκε την ευκαιρια και προσπαθουσε να τους κανει επιθεση μεσα απο τα καγκελα. Τωρα ειναι και αναλογως και τον χαρακτηρα του καθε πουλιου. Κατα τα αλλα οι κονιουροι ειναι πολυ ενδιαφερον ειδος και πιο οικονομικα απο τα αλλα δυο, αλλα κανουν πολυ φασαρια, εχουν πολυ δυνατη φωνη και ισως θα εχεις καποια θεματα με τις δαγκωνιες. Οσο για τα caique να ξερεις οτι κοστιζουν γυρω στο χιλιαρικο.
[automerge]1656771812[/automerge]
Επισης αμα εισαι σε πολυκατοικια τα sun conure βγαλτα απο τη λιστα γιατι εχουν την πιο δυνατη φωνη απο ολους τους παπαγαλους ακομα και τους μεγαλους και θα εχεις θεμα με τους γειτονες. Sun-jenday conure κανουν υπερβολικα πολυ φασαρια.
 
@kolinikos Η αλήθεια είναι πως όχι δεν το σκέφτηκα για κάποιο από τα δύο. Τα πάνε καλά με cockatiels ? Δένονται με την οικογένεια ?
 
@VagelisT Τα lovebirds και τα parrotlets θεωρούνται πιο κυριαρχικά είδη κυρίως με το κλουβί τους. Άρα καλύτερα να είναι μόνα τους.
 
Το μόνο θετικό στα παροτλετ είναι πως είναι μικρότερα από τα κοκατιλ με πιο αδύναμο ράμφος τα λοβ εχουν πιο δυνατό ράμφος και επίσης φωνάζουν πολύ
 
@kolinikos Αλλά και πάλι τα κοκατίλ είναι ευαίσθητα και δεν θα επιτεθούν όπως τα παρροτλετ μπορούν να κάνουν.
 
Back
Top