Γενικά Έψαχνα για King Parrot κι ερωτεύτηκα ενα cockatiel

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sunsity
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sunsity

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαρ 2014
Μηνύματα
15
Πόλη
Άλιμος
Καλημέρα στην παρέα!Χάθηκα για αρκετο καιρό γιατί εκτός απο το τρέξιμο με την δουλεια είχα και ένα θέμα με το θαλασσινό ενυδρείο και για όσους γνωρίζουν γνωρίζουν το πρόβλημα στο reef ενυδρείο συνήθως μεταφράζετε σε αρκετά ευρώ, με συνέπεια τα περισσότερα χρήματα που είχα σκοπό να διαθέσω για ένα King ή Σενεγάλης ή Meyer παπαγάλο να πάνε για το ενυδρείο.

Για να μην πολυλογώ και σας κουράζω άλλο, πάνω που έλεγα ότι ό παπαγάλος θα παραμείνει απλά ένα όνειρο πάω πρώτη φορά σε ενα φίλο που είχε Cockatiel και αυτό ήταν νομίζω ότι ερωτεύτηκα 😀 ! Όμορφο παπαγαλάκι, δεν κάνει πολύ φασαρία (το θηλυκό)- πιστεύω έξυπνο και εκπαιδεύσιμο - μικρό κόστος κτήσης-φροντίδας.

Θα ανοίξω καινούριο θέμα για κάποιες απορίες που έχω ακόμα παρόλο που έχω ξεψαχνίσει το φόρουμ.
Να και η κυρία που μου τα προξένησε όλα αυτά !
10499507_806790036020024_6153318408394702160_o_zps4ef92699.jpg


10446073_806790009353360_7270958900317770218_o_zps23cdbe9b.jpg
 
Nα τη χαιρεσαι! Το πηρες ετσι, σωστα καταλαβα ή σκεφτεσαι να το παρεις; :D Ανοιξε νεο θεμα να μας την παρουσιασεις οπως πρεπει δηλαδη με φωτογραφιες, περιγραφη χαρακτηρα, κλουβι, τροφες, δραστηριοτητες και το καθημερινο σας προγραμμα. 😉
 
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το πάρω (όχι αυτό στη φώτο) αλλά πρώτα θέλω να μου λυθούν όλες οι απορίες μου μέχρι και οι πιο ασήμαντες και "χαζές" , να πάρω κλουβί- παιχνίδια και στο τέλος το ζωντανό. Για αυτό θα ανοίξω καινούριο θέμα.
 
Μπράβο μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!
Και περιμένουμε και παρουσίαση του reef εδώ Εκτός από πουλιά, έχετε άλλα κατοικίδια ζώα; και επειγόντως :)
 
Ομορφο τα πουλακι και εξυπνο δεν λεω αλλα ποιος σου ειπε οτι δεν κανουν πολυ φασαρια;😵
 
εαν κανει φασαρια τοτε μαλλον δε περναει καλα μαζι σου. Εχω θηλυκο κοκατιλ και φωναζει μονο οταν το παραμελω ή οταν θελει να μπει στο κλουβι.
 
Οταν το παραμελεις κανει πολυ φασαρια που σημαινει οταν θα κοιμαστε θα τσιριζει αν εχει φως!
 
Πρώτα απ'όλα ευχαριστώ πάρα πολύ αυτόν-αυτή που άλλαξε τον τίτλο του θέματος!

Άρα δεν χρειάζεται να ανοίξω καινούριο θέμα και συνεχίζουμε απο εδώ.
 
Μπράβο μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!
Και περιμένουμε και παρουσίαση του reef εδώ Εκτός από πουλιά, έχετε άλλα κατοικίδια ζώα; και επειγόντως :)

Όχ νομίζω ότι ανακάλυψα ένα ακόμα ''ψαροκαμμένο'' άτομο όπως εγώ, αυτη τη φορά σε φόρουμ για πουλιά 😀 !
Το reefάκι δεν είναι ακόμα σε κατάσταση να το παρουσιάσω γιατί έχω ακόμα κάποια θέματα με άλγες κυρίως αυτή τη φορά και θα πρέπει να αναφερθώ σε ορολογία που ανήκει σε ενυδρειακό φόρουμ και κοινό για καταλάβετε τι σας δείχνω.

Για 2ο ενυδρείο ένα 160 λίτρα θα ανεβάσω μερικές φώτο.
 
Ομορφο τα πουλακι και εξυπνο δεν λεω αλλα ποιος σου ειπε οτι δεν κανουν πολυ φασαρια;😵

Για τα αρσενικά έχω διαβάσει - ακούσει ότι κάνουν αρκετή φασαρία και ''τραγουδάνε'' , για τα θηλυκά όπως λέει και φίλος πιο κάτω έχω ακούσει ότι είναι πιο ''αθόρυβα''.

Αλλά γι'αυτό είμαστε εδώ για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Και αρχίζω τις ερωτήσεις!
Η γυναίκα μου είναι αρκετά σχολαστική με την καθαριότητα, σε αρκετά μεγάλο βαθμό θα έλεγα. Το παπαγαλάκι όταν θα έιναι στο κλουβί θα κάνει ατσαλιά; δεν ενοώ μέσα (είπαμε σχολαστική όχι υποχόνδρια) αλλά έξω το κλουβί π.χ. απο τα τσόφλια που θα πετάει όταν τρώει. Με την πτενόρια πέφτει πολύ πούπουλο εκτος κλουβιού ;
 
Όντως τα θηλυκά είναι πιο ήσυχα από τα αρσενικά.
Γύρω γύρω από το κλουβί όλο και κάτι πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά. Αν ο πάτος διατηρείται καθαρός, τόσο λιγότερη βρωμιά έχεις και έξω. Γιατί ένας λερωμένος πάτος, δημιουργεί βρωμιά και εξωτερικά από τον αέρα που δημιουργείται από το πέταγμα. Πάντως θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι τα cockatiels αφήνουν και ελαφριά πούδρα στο περιβάλλον.
Βέβαια όλα αυτά αντιμετωπίζονται με μια σχετική προσοχή, συχνά ντουζάκια του πουλιού κτλ.
 
το ποσο θα λερωνει ενα πουλι το δωματιο εξαρτατε απο σενα σε μεγαλο βαθμο και οχι στο πουλι. Ποτε ενα πουλι οταν το εχουμε ελευθερο δεν του δινουμε τροφες. Ολες οι τροφες, οι λιχουδιες, οι αυγοτροφες και οτι δηποτε αλλο βρισκοντε μεσα στο κλουβι. Μπορεις το κατο μερος του κλουβιου σου να το κλεισεις με ενα ναυλον γυρο γυρο η με καποιο μπλεξιγκλας ωστε να μην πεφτουν στο πατωμα οι τροφες. Να καθαριζεις την λεκανη του κλουβιου καθημερινα. Και το σημαντικοτερο, οταν θελουμε πουλια ελευθερα στο σπιτι συμπιβαζομαστε και με τις φυσικες τους αναγκες.υπερβολες και υποχονδριασμοι απο μερους μας δεν εχουν καμια θεση στις περιπτωσεις αυτες. Διαφορετικα δεν χρειαζετε να εχουμε καποιο πουλια και γενικα ζωα στο σπιτι.
 
Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις.

Άλλη ερώτηση. Με το θέμα φασαρία τι γίνεται; Το θηλυκό λογικά κάνει λιγότερη αλλά το "λιγότερη" είναι σχετικό για τον καθένα, το πρωί λογικά ένα "τραγουδάκι" θα το "λέει" , αν ασχολούμαστε μαζί του, του έχουμε τα παιχνιδάκια του θα κράζει - τσιρίζει; Κάθε πουλί έχει τον χαρακτήρα του αλλά σαν είδος γενικά τι συμπεριφορά έχει σε αυτό το θέμα; Το βράδυ αν το σκεπάζω με ένα ελαφρύ μαύρο ύφασμα θα έχω θέμα αν πχ. το πρωί φύγω ή γυρίσω από την δουλειά στις 5-6 το πρωί.
 
Τα θηλυκά σαφώς κάνουν λιγότερη φασαρία από τα αρσενικά. Ποια ανάγκη σε οδηγεί να το σκεπάζεις; Γενικά τα cockatiels θέλουν να βλέπουν το κλουβί τους ελαφρά και το βράδυ.
 
Έχω διαβάσει ότι καλό είναι να τα σκεπάζουμε για να μην τα ενοχλουμε με τις κινήσεις μας στο χώρο ακατάλληλες ώρες πχ αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί.
 
Back
Top