Φροντίδα Ήμερο κοκατίλ αγρίεψε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Voulagri
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Voulagri

PB New Member
Εγγραφή
31 Αυγ 2021
Μηνύματα
8
Πόλη
Βόλος
Καλησπέρα, πηρα ενα ημερο κοκατιλ, το πήρα από εκτρωφεα επειδή όμως απουσίασα ένα διάστημα κ το άφησα σε μια γειτόνισσα έχει αγριέψει λίγο κ ακόμα δεν επιχειρησα να το βγάλω από το κλουβι, κάθε μέρα όμως βάζω το χέρι το ταΐζω κ το χαιδευω, σε 2 3 μέρες να δω πως θα πάει λέω να το βγάλω σταδιακά υπάρχει κάτι που πρέπει να προσεξω? Κ επίσης πως μπορώ μπορώ καταλάβω το φύλο του, μου είπαν ότι ήταν αρσενικό μάλλον, να διευκρινησω ότι είναι 3 μηνών...
 
Καλημέρα.
το άφησα σε μια γειτόνισσα έχει αγριέψει λίγο κ ακόμα δεν επιχειρησα να το βγάλω από το κλουβι,
Θα είναι καλύτερα να του δώσεις χρόνο να προσαρμοστεί στο περιβάλλον, δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς να το βγάλεις από το κλουβί.
βάζω το χέρι το ταΐζω κ το χαιδευω,
Συνέχισε έτσι για μερικές ημέρες ακόμα, αν σε έχει εμπιστευτεί όταν βάζεις το χέρι μέσα στο κλουβί με τροφή θα έρχεται μόνο του στο χέρι για να φάει.
υπάρχει κάτι που πρέπει να προσεξω?
Δες το παρακάτω άρθρο και το σχετικό περιεχόμενο (στο τέλος) και τα άρθρα που παρέθεσε ο @Ιωάννης 2021.
επίσης πως μπορώ μπορώ καταλάβω το φύλο του, μου είπαν ότι ήταν αρσενικό μάλλον, να διευκρινησω ότι είναι 3 μηνών...
Ανέβασε καθαρές φωτογραφίες (μέγεθος έως 1 MB), με φυσικό φωτισμό, πρόσωπο - πλάτη και τα μέλη που ασχολούνται με παπαγάλους ίσως μπορέσουν να απαντήσουν.
 
Αν δε τρομάζει όταν είσαι κοντά στο κλουβί του,να πηγαίνεις κοντά να του μιλάς ήρεμα
Μετά από λίγη ώρα (συνομιλίας)άνοιξε τη πόρτα και δώσε του το δάχτυλο,το δείκτη...αν δείς οτι το σκέφτεται,προχώρησε ήρεμα και προσπάθησε να του ακουμπήσεις το δάχτυλό σου κάτω από τη κοιλιά.Ίσως ανέβει ,ίσως όμως σου δώσει καμια δαγκωνιά για να σε τρομάξει.
Αν σε δαγκώσει,τραβάς ΗΡΕΜΑ το χέρι και αποχωρείς. ηρεμια, ψυχραιμια, και οχι αποτομες κινησεις και δυνατες φωνες.
Αν του ανοίξεις πόρτα να βγέι έξω και δεν είναι έτοιμο πολύ πιθανόν να αρχίσει να πετάει άτσαλα και να χτυπάει σε τοίχους και παράθυρα. αν δε μπαίνει μόνο του στο κλουβι μέσα θα δυσκολευεις να το πιάσεις και θα τον τρομαξεις. πρεπει να κερδισεις την εμπιστοσύνη του.
συμφωνω με τον ΙΩΑΝΝΗΣ@
ειναι και μικρος, οποτε δε θα αργησει να τα μαθει. αν ασχολεισαι καθε μερα αρκετη ωρα, ουτε ενα μηνα θα σου παρει.
 
Back
Top