Αναπαραγωγή Ήρθαν τα μικρά παπαγαλάκια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης temp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

temp

PB New Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2018
Μηνύματα
118
Πόλη
Λάρισα
Γεια σας παιδιά, σήμερα πριν λίγο άκουσα μια πολύ ψηλή φωνούλα και μπήκα στον κόπο να κοιτάξω μέσα στην φωλιά. Το ένα από τα πέντε αυγά έχει μια μικρή τρυπούλα προς τα έξω (μάλλον από τον νεοσσό). Τι να κάνω;
 
Αν δεν έχεις εμπειρία στην ωοσκόπηση, είναι καλύτερα να τα αφήσεις χωρίς να παρέμβεις και απλώς να αφαιρέσεις όσα δεν έχουν εκκολαφθεί μετά τη συμπλήρωση των ημερών τους.
 
Ένας (πρωϊνός) έλεγχος την ήμερα είναι αρκετός. Κι αυτός στον λιγότερο δυνατό χρόνο για να μην ταράζονται τα πουλιά. Μέχρι και το πέρασμα της ημερομηνίας εκκόλαψης και του τελευταίου αυγού μην πετάξεις κανένα.Αν έχεις minerals ή grit μέσα στο κλουβί αφαιρέσε τα. Για 2 εβδομάδες τουλάχιστον σταμάτα φρούτα και λαχανικά (εγώ προσωπικά δίνω μόλις απογαλάκτιστούν οι νεοσσοί).Αυγοτροφή,millet και μείγμα σπόρων σε επάρκεια σε καθημερινή βάση. Κάθε πρωί πρόσφερε μισό αυγό βρασμένο (για 15 λεπτά).Αν έχεις τη δυνατότητα ανανέωσέ το το μεσημέρι.Άφησε τα πουλιά ήσυχα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Τη γνωρίζουν καλύτερα από 'σένα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να προσφέρεις επαρκή και ποιοτική τροφή.
 
Εντάξει!
Το αυγό το δίνουμε για τους γονείς ή για τους νεοσσούς;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ααα άρα ουσιαστικά και για τους δύο! (γονείς & νεοσσούς)
 
Θα σου προτεινα να μπεις να διαβασεις τα τοσα αρθρα που υπαρχουν εδω μεσα! Διοιτι αυτα που ρωτας, τα περισσοτερα τουλαχιτον υπαρχουν στα συγκεκριμενα αρθρα! Για αυτο υπαρχουν τα αρθρα για να τα διαβαζουμε και αν εχουμε καποια απορια τοτε να ρωτησουμε!
 
Μα εγώ δεν μπορώ να βρω αυτά τα άρθρα! Πού είναι;
Στην πάνω μπάρα λέει...petbirds αρχική φόρουμς άρθρα,
Επιλέγεις το άρθρα
Στην δεξιά στήλη που βγαίνει επιλέγεις πχ την αναπαραγωγή. Κοιτάς τα άρθρα και επιλέγεις αυτο για τα μπαντζι που σε ενδιαφέρει.
ΟΚ;
 
Back
Top