Φροντίδα Ήρθε ένα παγωνάτο περιστέρι στο μπαλκόνι, πώς να το φροντίσω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vivik
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Vivik

PB New Member
Εγγραφή
20 Ιουν 2009
Μηνύματα
9
Πόλη
Αθήνα
Σήμερα πριν μερικές ώρες, ήρθε ένα κατάλευκο παγωνάτο περιστέρι στο μπαλκόνι μου. Του έδωσα νερό, λίγο ψωμί και τώρα κοιμάται.

Μήπως γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω για να το φροντίσω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

ΒιΒή
 
Βιβη Λευκο περιστερι και στο σπίτι σου θα το θεωρησω έναν πολύ καλό οιονο... Μου θυμίζει το περοστέρι που έκατσε στο κεφάλι ενος πολιτικού μας..😀! Αν ήταν ήμερο μπορεί να έχει φύγει απο κανένα περιστερώνα.. Αλλα αν δεν είναι μπορεί να ήταν άρρωστο.. Θα σου πρότεινα να μιλησεις με κάποιον απο εκπαζ.. ΚΑι απομακρυνε το απο τα δικά σου πουλάκια μην εχει τιποτα... Οτι και αν εχει μη το αφήσεις..φροντησε το και επικοινωνησε με καποιον που ξέρει!βγάλε και καμια φωτο...
 
Πρέπει να είναι ήμερο, γιατί το πλησιάζω και δεν τρομάζει. Παρόλ' αυτά δεν είμαι σίγουρη αν είναι άρρωστο ή όχι. Μου πρότεινες να μιλήσω με κάποιον από "εκπαζ" ; Τι ειναι αυτό?
 
Vivik πήγαινε το σε ενα κτηνίατρο, να το εξετάση, και ρωτα και εκει και σε ενα petshop για το τι τροφή χρειάζεται και πάρτου την.

Ευχομαι να ειναι καλά.
 
Πρέπει να είναι ήμερο, γιατί το πλησιάζω και δεν τρομάζει. Παρόλ' αυτά δεν είμαι σίγουρη αν είναι άρρωστο ή όχι. Μου πρότεινες να μιλήσω με κάποιον από "εκπαζ" ; Τι ειναι αυτό?

Στην τελευταία πρόταση αυτου του υπομνήματος θα βρεις πληροφορίες για το ΕΚΠΑΖ https://community.petbirds.gr/threads/Πως-να-βοηθήσετε-ένα-τραυματισμένο-πουλί-πρώτες-βοήθειες.593/
 
εισαι τυχερή τα παγωνάτα είναι τα αγαπημένα μου αυτά τα πουλιά βαριούντε να πετάξουν κ γενικά είναι ήρεμα πουλάκια μακαρι να μην είναι άρρωστο
πως φάινετε το πούλι έιναι μαζέμενο κ ΄δεν πολυ τρώει; φένετε " λυπημένο; Παρατιρησέ το κ θα δούμε
 
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση βοήθειά σας...
Επειδή δεν πετάει πολύ μου φάνηκε ανησυχητικό, αλλά τρώει και πίνει (και φυσικά κουτσουλάει...) κανονικά!

Σκέφτομαι να ψάξω ποιός το έχασε γιατί είναι κρίμα, είναι πολύ όμορφο.
 
μην στεναχωριέσε που δεν πετάει πολυ ετσι ειναι αυτη η ρατσα λογο της ουρας δεν πετανε τοσο ακομα κ οταν πηνανε δεν μπενουν στον κοπο 🙂
πάντος είναι πάρα πολύ όμορφο αλλα πολύ αδύνατο μου φενετε στην φώτο

ειναι ήρεμο; οταν πας κοντά κάθετε; πιάνετε ευκολα;
 
ειναι πολυ ομορφο. Δεν το ηξερα οτι υπαρχουν τετοια πουλια. Δεν εχω δει ποτε μου.
 
Μέχρι στιγμής δεν κάθεται να το πιάσω, αλλά το πλησιάζω κοντά και δεν φοβάται, φαίνεται ότι είναι οικείο με τους ανθρώπους.
Κι εγώ δεν ήξερα ότι υπήρχαν, μέχρι που χθές με βρήκε αυτό...
 
πάντος αν κ απο μια φοτο δεν καταλαβαινεις ευκολα μαλλον ειναι αγορακι ο μικρος... μενεις σε πολυκατικοία;
γιατι αυτα απο οσο ξερω οσοι ειχαν παγωνατα σε πολεις τα πατουσανε τα αυτοκινιτα τοσο πολυ βαριοντε να πεταξουν
 
Ναι, δυστυχώς μένω σε πολυκατοικία στον 5ο όροφο. Ελπίζω να μην κάνει βόλτες στο δρόμο, μέχρι να δω τι θα κάνω. Θα ήθελα πολύ να το κρατήσω αλλά προτιμώ να το δώσω κάπου ώστε να είναι πιο ασφαλές και με παρέα...
 
Vivik επειδή λες ότι θες να το δώσεις το περιστέρι, ψάξε ποιός έχει περιστέρια κοντά σου.
Γιατί όπως σου είπε και ο Κώστας(bigalice) δεν είναι το ''φόρτε'' τους το πέταγμα, άρα από κάπου κοντά σου έχει έρθει.
Δες και ένα άλλο ενδεχόμενο που θα σου πω.
Επειδή λες ότι είσαι από Αθήνα και τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει διάφοροι μετανάστες στην Ελλάδα και έχουν φέρει μαζί τους τα ήθη και τα έθιμα τους και τα χόμπι τους.
Ένα από τα χόμπι τους και ιδιαίτερα των Πακιστανών είναι τα περιστέρια.
Έχουν μια ράτσα περιστεριών τα Pakistani Tipplers που είναι περιστέρια πολύωρου πετάγματος(έχουν καταγραφεί και 12 ώρες συνεχούς πετάγματος), αυτά τα περιστέρια όταν θελήσουν να τα ''κατεβάσουν'' βγάζουν από της κλούβες τους (τα κουμάσια) λευκά παγωνάτα περιστέρια.
Για δες γύρω-γύρω στης πολυκατοικίες μήπως δεις περιστέρια να πετάνε, συνήθως απογευματινές ώρες.
 

Συνημμένα

  • a15_11.webp
    a15_11.webp
    65,7 KB · Προβολές: 264
Καλημέρα, το παγωνάτο μου είναι μια χαρά! Απ' ότι φαίνεται το έχει δίπορτο! Κάθεται την μέρα στο μπαλκόνι μας, αλλά νωρίς το απογευματάκι φεύγει και κοιμάται αλλού. Το κακό είναι ότι γυρνάω αργά από τη δουλειά οπότε δεν προλαβαίνω να το δώ τα απογεύματα, αλλά το βλέπω κάθε πρωί πριν φύγω.
 
Back
Top