Φροντίδα Ήρθε η ώρα να βγάλω το bugie έξω το κλουβί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης temp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

temp

PB New Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2018
Μηνύματα
118
Πόλη
Λάρισα
Γεια σας, έχω ένα budgie [νεαρό] που πιθανότατα να είναι αρσενικό και το έχω εδώ και 5 μέρες. Τρώει και πίνει κανονικά, οι κουτσουλιές του είναι όπως πρέπει και εδώ και 2 μέρες όταν βάζω το χέρι μου και το πλησιάζω κοντά του ανεβαίνει πάνω στο χέρι μου και κάθεται, πιστεύετε ότι είναι ώρα να το βγάλω έξω αφού με εμπιστεύεται και εφόσον έχω διαμορφώσει το χώρο κατάλληλα ώστε να μην κινδυνεύει;
 
Όχι, από ένα pet shop το πήρα που προφανώς δεν ήταν ήμερο λόγω της τιμής του [12 ευρώ] και όταν ο υπάλληλος το έπιασε για να το βάλει στο κλουβί δεν ήταν καθόλου ήμερο και προσπαθούσε να τον τσιμπήσει [εμένα δεν με έχει δαγκώσει πότε (ως τώρα)]. Γενικά είμαι 100% σίγουρος ότι δεν είναι.
[automerge]1570628287[/automerge]
Αλλά γενικά είναι πολύ ήρεμο όταν βάζω μέσα το χέρι ή όταν κάνω δουλειές δίπλα στο κλουβί, γι'αυτό αναρωτιέμαι.
 
Όχι, από ένα pet shop το πήρα που προφανώς δεν ήταν ήμερο λόγω της τιμής του [12 ευρώ] και όταν ο υπάλληλος το έπιασε για να το βάλει στο κλουβί δεν ήταν καθόλου ήμερο και προσπαθούσε να τον τσιμπήσει [εμένα δεν με έχει δαγκώσει πότε (ως τώρα)]. Γενικά είμαι 100% σίγουρος ότι δεν είναι.
Τα πουλιά που πουλανε στα πετ σοπ είναι σαφώς άγρια γιατί δεν είναι εξοικειωμένα με τον άνθρωπο επειδή ταιζονται αποκλειστικά από τους γονείς τους...
Και τα ήμερα πουλιά δαγκώνουν όταν νευριασουν μην νομίζεις απλώς έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους...
Διάβασε το άρθρο αυτό για να σε βοηθήσει στην εξημέρωση του... https://community.petbirds.gr/threads/Εκπαίδευση-παπαγάλων-εξημέρωση.5707/
 
Εε, αυτό που είπα είναι ότι δεν με τσιμπάει και κάθεται ήρεμα και χωρίς stress στο χέρι μου, άρα δεν είναι εξημερωμένος;
Αυτό το ερώτημα είναι κάπως δύσκολο να απαντηθεί, καθώς δεν ξέρουμε την ιστορία του πουλιού. Το ότι ανεβαίνει στο χέρι σου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Αυτό όμως που θα πρέπει να σκεφτείς είναι ότι το έχεις πολύ λίγο χρόνο, ίσως όχι αρκετό ώστε να αναγνωρίζει το κλουβί σαν το σπίτι του και να είναι επίσης εξοικειωμένο με το περιβάλλον πέριξ του κλουβιού. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι... Πώς το πουλάκι θα μπει στη συνέχεια μέσα στο κλουβί του, αν δεν το κάνει μόνο του. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να το κυνηγήσεις και να το πιάσεις και κάτι τέτοιο ίσως θα μπορούσε να σας πάει "πίσω" στην άνεση που φαίνεται να έχετε μεταξύ σας. Νομίζω ότι πάνω - κάτω αυτά είναι που θα πρέπει να σκεφτείς και αναλόγως να πράξεις.
 
Έχεις απόλυτο δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί. Δεν θα κάνω πράξεις που μπορεί να κλονίσουν την σχέση μου με το πουλί ή να βλάψει την υγεία του. Προφανώς έχει μάθει το κλουβί του αλλά σίγουρα φοβάται τον χώρο. Θα του δώσω άπλετο χρόνο για να προσαρμοστεί. Ευχαριστώ και πάλι. Καλό μεσημέρι.
 
Εγώ θα δοκίμαζα να το βγάλω αφού ανεβαίνει στο χέρι σου και δεν δείχνει να φοβάται την παρουσία σου. Αυτά είναι βλέποντας και κάνοντας, δεν μπορεί κανείς να σου δώσει ασφαλείς οδηγίες αν δεν δει απο πρώτο χέρι πέρα απο το να σου πει άστο μέσα να μην το τρομάξεις.
 
Υπάρχει κάποιο άρθρο που μπορώ να διαβάσω σχετικά με την πρώτη πτήση εκτός κλουβιού; Θέλω να είμαι 100% σίγουρος για κάθε πράξη για να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και προφανώς δεν περιμένω να έχει την ίδια στάση και την ίδια άνεση εκτός κλουβιού, οπότε όταν και οι δύο είμαστε έτοιμοι [εγώ και προπαντός το πουλί], τότε σε ένα χρονικό περιθώριο, που θα έχω αρκετές ώρες ελεύθερες θα το κάνω. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όταν πεινάσει/διψάσει θα πάει στο κλουβί, σωστά; Οποιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη και ευχαριστώ για τις συμβουλές.
 
Back
Top