Γενικά Ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω τα πουλάκια μου

Εγγραφή
9 Ιουλ 2021
Μηνύματα
419
Πόλη
Αθήνα
Ήρθε η ώρα να σας τα παρουσιάσω!Το πρώτο μου πουλάκι ήταν η Πίου, θηλυκό καναρίνι ενός έτους.Την έχω από τον Σεπτέμβριο του 2020.Γενικά τα πάει πολύ καλά με τους ανθρώπους.Με το φαγητό δεν είναι καθόλου επιλεκτική και ότι καινούριο της βάλω τρέχει αμέσως να το δοκιμάσει με ενθουσιασμό! 🥰Το δεύτερο πουλάκι μου ήταν Ο Σούγκα, γαλάζιο παπαγαλάκι budgie,10 μηνών.Τον έχω από τον Μάρτη του 2021.Ακολούθησε η Λίζα,πράσινο, παπαγαλάκι budgie γύρω στη ίδια ηλικία με τον Σούγκα.Την έχω από τον Μάιο 2021.Και τέλος η Νίνα το μπλε παπαγαλάκι κι αυτή περίπου 10 μηνών.Την έχω μια εβδομάδα.(Δεν σκόπευα να πάρω τρίτο παπαγαλάκι αλλά προέκυψε)Τα budgies είναι προς το παρόν στο ίδιο κλουβί,μέχρι να πάρω παρέα στη Νίνα. Η Λίζα και ο Σούγκα τα πάνε πολύ καλά μεταξύ τους.Με τα νέα φαγητά στην αρχή είναι λίγο διστακτικά αλλά μετά από λίγο σπρώχνονται για το πιο θα πρωτοφάει!🤩
Παρεμπιπτόντως στο πρώτο μου μήνυμα ανέφερα ότι δεν είμαι σίγουρος για το φύλο της Νίνας(μπλε budgie) που φαίνεται στην πρώτη και στις 2 τελευταίες φωτογραφίες παραπάνω.Μήπως κάποιος που ξέρει καλά απο budgie θα μπορούσε να μου πει αν διακρίνει το φύλο του; Ο πετσοπάς μου είπε θηλυκό αλλά με όσα έχω διαβάσει για το χρώμα του χαλινού και το φύλο έχω τις αμφιβολίες μου.(Δυστυχώς δεν είναι εξημερωμένο και δεν στέκεται σε ένα σημείο ώστε να μπορέσω να το τραβήξω φωτογραφία ανφάς.)Ευχαριστώ!🙂😉
Ιωάννης
 
Καλημέρα!Με τη βοήθεια των @Stavros και @HxC κατάφερα να σας στείλω τις φωτογραφίες και τους ευχαριστώ πολύ και τους δύο.Είναι οι παρακάτω:
(Το πουλάκι που με απασχολεί για το φύλο εναι στην πρώτη,στην τρίτη και στην τέταρτη φωτογραφια(το μπλέ πουλάκι).Αν κάποιος αναγνωριζει το φυλο παρακαλώ να μου γράψει!Ευχαριστώ!)
 

Συνημμένα

  • α.webp
    α.webp
    10,5 KB · Προβολές: 28
  • β.webp
    β.webp
    4,9 KB · Προβολές: 27
  • γ.webp
    γ.webp
    7 KB · Προβολές: 26
  • δ.webp
    δ.webp
    5,6 KB · Προβολές: 26
  • ε.webp
    ε.webp
    5,7 KB · Προβολές: 27
  • ζ.webp
    ζ.webp
    13,4 KB · Προβολές: 28
Πανέμορφα πουλάκια, να τα χαίρεσαι! Δυστυχώς έχει πολλούς κόκκους η φωτογραφία για νει κανείς αν υπάχρει καφέ, το οποίο θα επιβεβαίωνε ότι είναι θηλυκό. Πάντως με τόσο λευκό γύρω από τα ρουθούνια, προς το θηλυκό πάει. Και καλό κλουβί, με οριζόντια κάγκελα για σκαρφάλωμα. Σχάρα έχει?
 
Πανέμορφα πουλάκια, να τα χαίρεσαι!
Σας ευχαριστώ πολύ!
Δυστυχώς έχει πολλούς κόκκους η φωτογραφία για νει κανείς αν υπάχρει καφέ, το οποίο θα επιβεβαίωνε ότι είναι θηλυκό. Πάντως με τόσο λευκό γύρω από τα ρουθούνια, προς το θηλυκό πάει.
Δεν πειράζει καθόλου! Με τον καιρό θα φανεί!
Και καλό κλουβί, με οριζόντια κάγκελα για σκαρφάλωμα. Σχάρα έχει?
Σχάρα δυστιχώς δεν έχει άλλα ο καθαρισμός δεν είναι δύσκολος. Όπως σας έχω πει από Σεπτέμβριο θα πάρω ένα ακόμα budgie που θα το βάλω μαζί με τη Νίνα σε ζευγρωτρα για ευκολότερο καθάρισμα.Με οριζόντια κάγκελα πάντα!
 
Η σχάρα ειναι απαραίτητη για λόγους υγιεινης. Παρόλο που τα μπάτζι ζουν στα ύψη, κατεβαίνουν και κάτω συχνά πυκνά, οπότε κάποια στιγμή θα πέσουν πάνω σε ακαθαρσίες. Το κατάστημα από όπου πηρατε το κλουβί το πιο πιθανό να έχει κάποια που ταιριάζει.
 
Back
Top