Αναπαραγωγή Ήρθε ο πρώτος νεοσσός, τι πρέπει να κάνω;

Μην τον ταιζεις εσει ασε να τον ταισουν οι γωνεις του
 
Δεν το ταιζω, απλα ηθελα να ρωτησω τι τροφη να τους βαζω... Και καποια αλλη συμβουλη ειναι χρησιμη
 
Τέτοια εποχή θα έπρεπε οι γονείς να περνάνε πτερόροια. Σε τι συνθήκες τα έχεις; (θερμοκρασία, ώρες φωτισμού, εσωτερικά ή εξωτερικά κτλ)
 
Τα εχω εσωτερικα, συναιχεια. Γτ μπορει να παρει την φολεια οαερας και... Καταλαβενετε... Τα εχω σκεπασμενα ομως απο την μια μερα εχω συκωμενο το πανι... Θερμοκρασια 22-24(δεν ειμαι σιγουρος)
 
Τα έχεις εσωτερικά και πόσες ώρες έχουν φως; Ο φωτισμός είναι μόνο τεχνικός; Γιατί τα έχεις σκεπασμένα; Αν μπορείς βάλε ένα θερμόμετρο κοντά στο κλουβί να μας πεις ακριβή θερμοκρασία, είναι πολύ σημαντικό...
 
Τουλαχιστον 14 ωρες, ο φωτισμος δεν ειναι τεχνικος γιατι ειναι κοντα σε παραθυρο και πορτα και περναει ο ηλιος, για να εχουν ησυχια.. Θα βαλουμε θερμομετρο και θα σας πουμε!
 
Πρέπει να προσφέρεις στους γονείς φρέσκο νερό και καλοβρασμένο αυγό καθημερινά (μισό αυγό με το τσόφλι) ή μπορείς να φτιάξεις κάποια δικιά σου αυγοτροφή. Οι νεοσσοί χρειάζονται πολλές πρωτεΐνες για να αναπτυχθούν σωστά.
Επίσης στο κλουβί πρέπει να υπάρχει κόκαλο σουπιάς και φυσικά ένα καλό μείγμα σπόρων για καναρίνια.

Μόλις οι νεοσσοί ξεπεταχτούν λίγο μπορείς να δίνεις φρούτα (πχ μήλο) και λαχανικά (πχ μπρόκολο, γλιστρίδα).
Μερικοί δίνουν φρούτα και λαχανικά αμέσως μετά την εκκόλαψη

ΔΕΝ ενοχλούμε στην φάση της εκκόλαψης αφού είναι η πιο ευαίσθητη, μόνο για αλλαγή νερού και τροφής.
 
Κανει να δινουμε σταφιλι; Ο πατερας και η μανα τρωνε... Και για το σουπιοκοκκαλο... Δυσκολα θα βρω γτ ειχα παει και ειχα ρωτησει αλλα δεν ειχαμε βρει..
 
Ναι κάνει, αλλά προσωπικά δεν έχω δώσει ποτέ σε καναρίνια με νεοσσούς.
 
το κόκαλό σουπιάς μπορείς να το βρεις σε πετ σοπ, στον ψαρά, η σε παραλία. στις 2 τελευταίες περιπτώσεις το βράζεις λίγο και το στεγνώνεις πριν το δώσεις
 
Φρούτα και λαχανικά στο κλουβί θα δώσεις μόνο όταν ΚΑΙ ο μικρότερος νεοσσός γίνει 7 ημερών.

Να τα έχεις σε ήσυχο μέρος, όχι φασαρία, ή καπνό ή τσιγάρα. Μην κουνάς ή μεταφέρεις το κλουβί. Το κλουβί θα το καθαρίσεις μόλις μεγαλώσουν λίγο οι νεοσσοί. Καθημερινά φρέσκο σφιχτοβρασμένο αυγό, καθαρό νεράκι και φυσικά πάντα διαθέσιμοι σπόροι ώστε οι γονείς να ταΐζουν. Κόκκαλο σουπιάς αν βρεις βάλε στο κλουβί, αλλά πιο απαραίτητο είναι πριν την ωοτοκία.

Για ποιο λόγο όμως έχεις το πανί;
 
Όχι να μην το βγάλεις. Σε αυτή την φάση δεν αλλάζουμε το περιβάλλον των πουλιών!
 
Οκ, εχετε καμοια αλλη συμβουλη να μου προσφερετε;

Μηπως μπορειτε να μου πειτε σε τι θερμοκρασια πρεπει να ειναι το δωματιο;
 
Πρέπει να προσομοιώσεις την άνοιξη που σημαίνει διάρκεια φωτισμού πάνω από 14 ώρες και η θερμοκρασία 18-23 βαθμοί κελσίου.

Εγώ λέω να το βγάλεις το πανί ή τουλάχιστον να το έχεις μόνο από πάνω και στο πίσω μέρος να νιώθουν ασφάλεια. Πρέπει να έχουν φως.

Θάνο στο λέω εντελώς φιλικά μην ξαναζευγαρώσεις τα καναρίνια σου τέτοια εποχή. Τώρα θα έπρεπε να αλλάζουν φτέρωμα. Τώρα τα δικά σου πότε θα κάνουν αυτή τη φυσιολογική διαδικασία αλλαγής του φτερώματος; Σε λίγους μήνες που θα έχουμε χειμώνα και θα πρέπει να είναι ντυμένα ήδη, ώστε να διατηρούνται ζεστά; Όπως επίσης, η αναπαραγωγή τέτοια εποχή έχει αρνητικά και για τους απογόνους. Σε 3 μήνες θα περάσουν πτερόροια, που σημαίνει 18 Νοεμβρίου, μέσα στο χειμώνα! Όπως καταλαβαίνεις του χρόνου αυτά τα πουλάκια δε θα έρθουν σε αναπαραγωγική διάθεση την άνοιξη όπως θα έπρεπε γιατί δεν γεννήθηκαν όταν θα έπρεπε. Όλα δηλαδή θα μετατεθούν χρονικά και εσύ θα πρέπει να τα έχεις μόνιμα μέσα και να προσομοιάζεις την κάθε εποχή ώστε να περάσουν και πτερόροια και να αναπαραχθούν κτλ κτλ. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν η αναπαραγωγή τέτοια εποχή, μέσα στην περίοδο της πτερόροιας είναι λάθος και επικίνδυνη για την υγεία τόσο των γεννητόρων όσο και των απογόνων και θα πρέπει με κάποιον τρόπο να βάλεις τα πουλάκια σου στις φυσιολογικές συνθήκες που επικρατούν.
 
Να πω κατι; Οι γονεις δεν εχουν χασει το φτερομα τους μηπως ειναι μικροι για πτεροροια ή περνανε ολα τα πουλια καθε ηλικιας;
 
Τα πουλιά αλλάζουν φτέρωμα όταν οι συνθήκες και οι φύση τους το επιβάλει. Όταν δηλαδή η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλές, δηλαδή το καλοκαίρι από τέλη Ιουλίου κάποια έχουν ξεκινήσει την πτερόροια. Πότε αρχίζει η πτερόροια;

Τώρα που τα έχεις σε θερμοκρασία 23-24 βαθμούς αυτά νομίζουν πως είναι άνοιξη και γι αυτό αναπαράγονται.

Τώρα πότε θα περάσουν πτερόροια τα δικά σου δε ξέρω...
 
Back
Top