Ασθένειες Όγκος στο δάκτυλο καναρινιού, ποια η γνώμη σας;

Midblue

PB New Member
Εγγραφή
15 Απρ 2020
Μηνύματα
75
Πόλη
Αχαρνές
Καλησπέρα,
παρατήρησα σήμερα μετά από μακρά απουσία μου ότι ένα από τα νεαρά μου καναρινάκια στην κλούβα είχε ένα μεγάλο μαύρο εξόγκωμα επάνω από το δάκτυλο του όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.

IMG_20200730_140106.webpIMG_20200730_140050.webpIMG_20200730_140058.webp

Σε σχετική αναζήτηση που έκανα πιθανολογώ ότι ίσως είναι ευλογιά. Πάντως είναι ευδιάθετο και δεν δείχνει να το ενοχλεί.

Σε κάθε περίπτωση πλέον είναι σε κλουβί μόνο του και για αρχή ψέκασα το δάκτυλό του με αντισηπτικό.

Ποια η γνώμη σας;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πω πω στεναχωρηθηκα για το καναρινακι! Δεν εχεις σητα στα καναρινακια;λεω τωρα μια σκεψη...σε περιπτωση που δεν ειναι ευλογια υπαρχει περιπτωση να το χτυπησε καπου σε κανενα σιδερο του κλουβιου που προεξεχει γιατι η ευλογια δεν ξερω αν φτανει σε τοσο ακραιο σημειο να γινεται εντονο μαυρο σαν νεκρωση! Ετσι το βλεπουν τα ματια τα δικα μου ουτε ειμαι ειδικη για να εκφερω γνωμη! Δεν αμφισφητω κανεναν αλλα δεν εχω δει ποτε φωτογραφια ευλογιας σε τοσο ακραια κατασταση! Τωρα τι να πω...ενημερωσε μας τις επομενες μερες ποια ειναι η κατασταση του και πως παει αυτο στο ποδαρακι του! Ευχομαι το καλυτερο για το καναρινακι! 🙂
 
Προσωπικά έχω δει πάρα πολλές φωτογραφίες ποδιών καναρινιών τσιμπημένα από κουνούπι που τα μόλυνε με τον Ιό της ευλογιάς, αλλά ουδέποτε δεν έχω αντικρύσει αυτό το θέαμα. Είσαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται για κάτι το οποίο αφαιρείται με μαλακό μασάζ αφού θα έχεις αφήσει το πόδι του σε χλιαρό νεράκι για λίγα λεπτά;
Δεν αντιλέγω ότι πρόκειται για ευλογιά (έχω όμως τις επιφυλάξεις μου) αλλά αναρωτιέμαι μήπως πάνω στο οίδημα έχει κολλήσει κάποια ακαθαρσία...δες το αν δεν σου κάνει κόπο και αν νομίζεις ότι ίσως και να ισχύει.
[automerge]1596123429[/automerge]
η ευλογια δεν ξερω αν φτανει σε τοσο ακραιο σημειο να γινεται εντονο μαυρο σαν νεκρωση!
Δυστυχώς Έλλη, υπάρχει και η σηπτική μορφή της ευλογιάς που πράγματι προκαλεί σταδιακή νέκρωση του ποδιού, το οποίο γίνεται σαν ξερό μαύρο κλαδάκι, αλλά από όσο έχω δει το πόδι και τα δάκτυλα παραμένουν στο σχήμα τους και στις διαστάσεις τους.
 
@ianos πω πω ναι ε;εγω δεν εχω δει ποτε τετοια φωτογραφια ευλογιας σε αυτο το σταδιο! Αλλα η φωτογραφια πιο πανω ειναι περιπλοκη δηλαδη κανει σαν διχαλα, το ανοιγμα μου φαινεται περιεργο! Τωρα δεν ξερω! Θα το δει ο @Midblue και θα μας πει τι γινεται και πως παει τελικα! Μακαρι να προσπαθησει να κανει αυτο που του ειπες! Ευχομαι το καλυτερο!
 
Θα συμφωνήσω κι εγω με τον Γιαννη,δεν ειναι εικονα ευλογιας αυτο θεωρω.
Δεν αποκλείεται,επειδή η έκταση είναι πολύ μεγάλη, αλλά αυτό το μαύρο νύχι είναι σύμπτωση ; ή πρόκειται να "πέσει" ;
 
Νεότερα.
Μούλιασα το ποδαράκι του σε χλιαρό νερό (με μπεταντίν) και εν τέλει δεν ήταν όγκος αλλά κάτι σαν κακάδι πληγής το οποίο και αφαιρέθηκε.
IMG_20200801_135433.webpIMG_20200801_135137.webpIMG_20200801_135129.webpIMG_20200801_135123.webp
Το έλουσα με μπεταντίν και σκέφτομαι να του το ξαναπερνάω δυο φορές την ημέρα.
Τι λέτε οι γνωρίζοντες;
 
Έχω την γνώμη οτι είναι όπως το λές. Κακάδι απο την φλύκταινα που ξεράθηκε κι'έπεσε. Πρόκειται για ευλογιά που έχει κάνει ένα μέρος του κύκλου της αλλά υπάρχει ακόμη φλεγμονή. Βάζε κάθε βράδυ πριν το υπνο μπεταντίν ή πιλαλβέξ. Αυτό το τελευταίο έχει πινελάκι και είναι πολύ εξυπηρετικό.Το νύχι δεν θα την γλυτώσει τελικά απ' ότι δείχνει. Δεν νομίζω όμως οτι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.
 
@mgerom θα πεσει δηλαδη το νυχι;😲
Φαίνεται σκούρο, κι αν δεν ήταν έτσι από φυσικού του, πιθανά θα πέσει και δεν θα βγει ξανά.
[automerge]1596342419[/automerge]
@Midblue , απομόνωσε το πουλάκι από αλλα, βάλε προστασία σε αυτό και στα υπόλοιπα (κουνουπιερα, σήτα, τούλι.) και έλεγχε το τακτικά για καρίνα και αν τρέφεται σωστά.
 
Μιας και πέρασε αρκετός καιρός πλέον, εν τέλει το καναρινάκι είναι μια χαρούλα με όλα τα νυχάκια του 😋 παρέα με την υπόλοιπη οικογένεια.
Στο ποδαράκι του το μόνο που έχει μείνει να το θυμίζει είναι το ότι εκείνο το δάχτυλο είναι πιο χοντρό.
Τέλος καλό (ότι και αν ήταν). 😊
 
Back
Top